Tutaj jest III część wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4653285
O Izie:
Każdego dnia, niezależnie od pogody - o tej samej porze czeka na mnie ponad 150 bezdomnych i wolno żyjących kotów... Olbrzymia wrażliwość nie pozwalała mi przejść obojętnie obok kolejnych, napotkanych głodnych kotów, w ten właśnie sposób liczba podopiecznych urosła do takiej ilości, której wyżywienie od dawna przekracza moje możliwości finansowe . Jest bardzo ciężko. Dlatego tez pomoc płynąca od Was jest dla mnie tak ważna, bo dzięki niej mam za co iść do tych kociaków które codziennie na mnie czekają.
Pomysłem na stałą pomoc, która jest tu potrzebna, są Wirtualne Adopcje kotów pozostających pod moja opieką. Dzięki internetowej adopcji będe mogła liczyć na stałe wsparcie i w imieniu Wirtualnego Opiekuna danego kota, codziennie zaniosę mu porcję jedzenia.
Wirtualna Opieka nad kotem to 20 zł ofiarowane co miesiąc na wyżywienia wybranego kota.
Serdecznie zachęcam do takiej adopcji. Opisy i zdjęcia kotów są mojego autorstwa.
W tej chwili Wirtualnych Opiekunów ma już 66 kotów. Serdecznie Dziękujemy!!
PROSIMY O POMOC W WYŻYWIENIU STADA
Lista Kociaków
Przedstawiam listę kociaczków które codziennie na mnie czekają w nadziei, że napełnię ich puste brzuszki
iza71koty pisze:OTO BIEŻĄCA LISTA KOCIAKOW BĘDACYCH POD MOJA OPIEKA, UWZGLĘDNIŁAM PONIZEJ ODEJŚCIA I ZAGINIĘCIA
KOTY DOROSŁE
TERENY MIEJSKIE CZ. I
Szarusia, Zezolcia, Maciuś, Gacuś, Kicia Bąbelek, Gapcia, Halinka, Fela, Dorcia, Czarna koteczka,Czarny stary kocurek, Niunia, Borsuk, Róża, Miłek, Dina, Misiu, Stella, Dyzio, Eliza, Lusia, Buba, Ogonek, Rybcia,Boguś.
TERENY MIEJSKIE CZ II
Ciapulek, Murzynka, Borysek, Trusia, Gwiazdeczka, Jacuś, Wacuś, Rekinek, Biedroneczka, Biedroneczka II, Tygrysek, Tricolorka, Freduś, Zenuś, Szynkretka, Czarnuszka, Honoratka, Marcysia, Gabi, Gagatek, Bartuś, Ramona, Niedżwiadek, Stary Misiu, Szaro- biała kotka, Szaro- biały kocurek, Sabinka, Ida, Sara, Duduś, Perełka, Tuptuś, Misiaczek, Szaruś, Clio, Aisza, Merlinka, Piękna Inez, Dyrektor, Dasza,Boni.
TERENY ZIELONE CZ I
Stefanek, Czarna kotka, Szary kocurek, J.P, Rudy kocurek, Rudy kocurek, Maurycy, Miłka, Ruda, Tajfun, Zosia, Szary kocurek, Pirat, Misiulek, Murzynek, Kapselek, Zuzia, Oczko, Nikuś, Czaruś, Szczurek, Myszka,Negrita Biało- czarny kocurek, Miś, Czarna, Szaraczek.
TERENY ZIELONE CZ II
Patryczek, Nynuś, Nora, Ksieżniczka, Martin Frania, Tereska, Tosia, Tina, Sonia, Maurycy, Arni, Cyrylek, Juniorek, Agatka, Roxanka, Szaro- biała kicia, Stokrotka, Czarna kicia, Czarna kicia II,Oluś, Biało- szara kicia, Kicia krówka, Kicia pingwinek, Kicia Arlekin, Fionka, Mimi, Murzyn, Węgielek, Celinka, Celinka Bis, Szarulek, Murzynek, Stary Misiaczek, Puchacz, Dominik, Szara kicia, Czarnulka.
Razem 129 sztuk. W tym uwzględniono Koty z opuszczonych działek.
KOCIAKI
TERENY ZIELONE
Kociaczek od szarej kici, Kociaczek od szaro- białej kici.
TERENY MIEJSKIE
3 kociaczki od Szaro-białej kici
Razem 5 sztuk.W tym uwzględniono Kociaki z opuszczonych działek.
RAZEM POD MOJA OPIEKĄ JEST 134 sztuki.
Dorażnie na czas prac na opuszczonych działkach dokarmiam 8 dorosłych kotów plus 2 kociaki
Nie uwzględniam też moich kociaków w domu +- 20 sztuk.
Zestawienie dokonałam na podstawie trasy mojego karmienia, naturalnie nie wszystkie kotki mają imiona dlatego posłużyłam się ich wyglądem. większość kociaków miała nadane imiona w celach Adopcji Wirtualnej. Część zdjęć można zobaczyć tutaj na wątku, cześć na stronach adopcji wirtualnych Vivy, niektóre nie miały jeszcze żadnych zdjęć
Co jest potrzebne
makaron (świderki) : 7 szt. x 30 dni = 210 paczek miesięcznie
ryba/mięso : ok.80 kg tygodniowo = minimum 320 kg miesięcznie
karma sucha: ok.6-7 kg dziennie=około 180 kg miesięcznie
puszki : minimum 10-12 sztuk dziennie=360 szt miesięcznie
środki finansowe na wyżej wymienione produkty
Aktualne Bazarki - ZAPRASZAMY !!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98644 Piękne Dzięki Wiora

Aktualna Pomoc
- zbieramy na karmę dla pozostałych kociaków które nie maja opiekuna wirt.
- zbieramy karmę i środki finansowe na zakup karmy z przeznaczeniem zapasów zimowych
- zbieramy kocyki do budek kocich
- zbieramy fundusze na szczepienia kotów mieszkających u pani Izy
Jak możesz pomóc?
- adoptując wirtualnie kota / koty pod moją opieką (20 zł miesięcznie);
- przekazując lub wysyłając suchą karmę, puszki, makaron "świderki" ;
- dokonując wpłaty na konto , dzięki czemu sama będę mogła zakupić wyżej wymienione produkty;
- jeśli mieszkasz daleko, boisz się wysokich kosztów paczki, a chciałbyś przekazać darowiznę rzeczową, to możemy sami kupić wskazane przez Ciebie produkty i dostarczyć je;
- licytując (a także wystawiając) bazarki, z których zysk zostanie przeznaczony na rzecz kociaków będących pod moją opieką.
Co się dotychczas udało dzięki forumowej pomocy:
* dzięki forumowiczom 66 kotów posiada Wirtualnego Opiekuna;
* dzięki bazarkom wystawionym przez Was, udało się zebrać pieniążki na zakup karmy, został tez spłacony dług u weterynarza;
* dzięki Wam dostałam też dary rzeczowe w postaci jedzenia dla kotów oraz piasku;
* dzięki fundacji Viva! i www.koty.sos.pl moi podopieczni zostali obdarowani zapasem karmy;
* dzięki wolontariuszce z fundacji Viva! http://www.viva.org.pl/ - wirtualna adopcja podopiecznych możliwa jest również za pośrednictwem strony www.koty.sos.pl
* dzięki forumowej koleżance Anuk możliwe sa tez Adopcje Wirtualne kociaków na stronie http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... Itemid=133
Dziękujemy Wam.
Bez Was po prostu nie byłaby możliwa pomoc.
Dziękuję Wszystkim Osobom, które wspierają Kociaki pod moją opieką. I Dziękujemy Osobom Życzliwym i Obecnym na wątku.