uratujmy 4 koty przed uspieniem!/nie chce tez tych 2 str 18!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 13, 2006 19:41 uratujmy 4 koty przed uspieniem!/nie chce tez tych 2 str 18!

Zadzwonila dzis do mnie kobieta z zapytaniem czy to prawda, ze koty cierpia w schronisku gdy sie je odda... czy to prawda, ze domowe kilkuletnie koty wykanczaja sie tam czasem w kilka dni...?
Potwierdzilam, ze ma racje.

Powiedziała, ze w takim razie musi uspic 6 swoich kotow, bo muis wynieść sie na dniach z wielkiego mieszkania w kamienicy do mieszaknka socjalnego (28m kw) ...

Powiedzialam , ze przyjade do niej to pogadamy, zrobie fotki kotom...

Udalo mi sie ja namowic aby zabrala ze soba 2 najstarsze koty (ok 14 letnie). Okazalo, ze chodzila juz po weterynarzach i orientowala sie o eutanazje...
Nie wiem czy jakikowliek wet by to zrobil... ale kobieta jest na to juz na prawde nastawiona. :cry:
Powiedzialam , ze sporobujemy poszukac domow, lub domow tymczasowych... ale na poczatku nie chciala sie zgodzic bo to dla kotow cierpienie i lepiej je uspic :conf:
Udalo mi sie ja CHYBA przekona aby nie robila glupot.
W ogole dom malo rozumny i odpowiedzialny bo kotki niepokastrowane (akurat 2 maja ruje...) mnozyly sie miedzy soba (sa u nije matki z ojcami+corki...). Okna pootiwerane na osciez, balkon to samo..... same koty wizulanie dosc zadbane. Pani opowiadala mi jak to zaluje, ze wykastrowala 1 z kocic, bo taka krzywde jej zrobila... 8O

Zebtralam o kazdym kocie do adopcji kilka informacji, a moj TZ robil w tym czasie fotki.
OTO koty ktore ilnie potrzebuja ratunku!!! :

BIAŁY KOCUR

Kastrat, wiek ok 4 lata. Miły, lagodny, towarzyski, zgadza sie ladnie z innymi kotami. DUZY, okraglutki, ma przemile i sliczne futro oraz piekna glowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BIAŁA KOTKA W PREGOWANE ŁATKI

Kotka (kastrowana jaka jedyna z kocic), wiek 3 lata, jest corka Bialego Kocura (oba koty bardzo sie lubia...). Jest milutka, lagodna, kochana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BIAŁA KOTKA W CZARNE ŁATKI

Nie wykastrowana jeszcze kiciulka, wiek 7 lat. Jest sliczna! strachliwa w sytuacji jakiegos halasu czy zamieszania. Przed nami zwiala, a potem przyszla sie lasic i wywalala brzuchol do gilania- czyli kochana! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PREGOWANA KICIA Z BIAŁYM

Kociczka, niestety nie wykastrowana, ma 10 lat... Przy niej najbardziej kobieta upierala sie, ze ma isc do uspienia bo juz stara itp :(
Kotka jest ostrozna, ale jest w pelni domowa i oswojona. mila

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lip 15, 2006 9:32 przez lidiya, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto cze 13, 2006 19:44

Ale piękna ta ostatnia kicia. Słodka. :)
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Wto cze 13, 2006 21:43

up!
cudne koty!

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Wto cze 13, 2006 22:00

Lidko, one są piękne i zadbane. Czemu z takim oporem kobieta reaguje na mozliwość umieszczenia w domach tymczasowych, nie rozumiem tego.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto cze 13, 2006 22:18

Kurcze felek, może nie powinnam tak oceniać, ale meble itp. wyglądają porządnie, na zdjęciach z balkonu widać basen u sąsiadów - znaczy okolica dobra, dom pewnie do najbiedniejszych nie należy. Co się stało, że Pani musi się wynieść z niego tak szybko, że nie mogła się wcześniej zainteresować szukaniem nowych domków dla kotów??!
I jak można w przypadku zwierzęcia, które jest z nami szmat czasu "upierać się przy uśpieniu"??

Czy niektórzy ludzie potracili już do reszty mózgi i sumienia? :evil:

olifanta

Od: Pt mar 31, 2006 11:41

Post » Wto cze 13, 2006 22:58

Mieszkanie jest w suterenie na naszej starowce. Tez bylam zdziwiona ich widokiem z balkonu... nie wiedzialam ze tam gdzies jest basen 8O
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Wto cze 13, 2006 23:02

olifanta pisze:Kurcze felek, może nie powinnam tak oceniać, ale meble itp. wyglądają porządnie, na zdjęciach z balkonu widać basen u sąsiadów - znaczy okolica dobra, dom pewnie do najbiedniejszych nie należy. Co się stało, że Pani musi się wynieść z niego tak szybko, że nie mogła się wcześniej zainteresować szukaniem nowych domków dla kotów??!
I jak można w przypadku zwierzęcia, które jest z nami szmat czasu "upierać się przy uśpieniu"??

Czy niektórzy ludzie potracili już do reszty mózgi i sumienia? :evil:

Pani się po prostu nie chce :evil: .
Bo tak na marginesie to na 28 metrach też można mieć 6 kotów, tym bardziej, że część już starszych, nieco mniej rozbrykanych (ja prawdopodobnie w pewnym momencie zamieszkam z moim stadem na jeszcze trochę mniejszej powierzchni :oops: )

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro cze 14, 2006 10:01

Sliczne te kotki :D

To bardzo smutne, naprawde. Ja chociaz mialabym mieszkac na 10m to i tak rzadnego z moich zwierzat bym nie oddala nie mowiac juz o uspieniu...
Najwazniejsze ze chociaz pozwolila ci zrobic zdjecia i udzielila jakis informacji.

HOP HOP do gory podnosze, zeby sie jakis domek znalazl
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Śro cze 14, 2006 10:16

domy tymczasowe tez sa teraz na wage zlota!!! :(
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Śro cze 14, 2006 14:04

do góry, bo ważne!
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw cze 15, 2006 0:38

dzis ta babka napisala mi, ze byla u 3 wetow z ta najstarsza kitka pytac o eutanazje bo ona wie , ze nikt jej nie wezmie..... Dzieki bogu jej sie nie udalo nic zalatwic

a ja juz po prostu nie wiem co robic bo obdzwonilam wszsytko i wszsytkich... klapa
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Czw cze 15, 2006 7:29

Lidya, opowiedz tej Pani o Klubie Seniorów.
Opowiedz, ze ludzie biorą stare koty i że te koty są z wielu względów wyjątkowe.
Pozdrawiamy z Lalą... 15-letnią, wyjatkową staruszką.
Załuje, ze nie mam warunków zeby zabrac tamtą babcię.... :(

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw cze 15, 2006 9:06

czemu ci ludzi są tacy durni, przecież te koty są cudne...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw cze 15, 2006 12:12

lidiya pisze:Mieszkanie jest w suterenie na naszej starowce. Tez bylam zdziwiona ich widokiem z balkonu... nie wiedzialam ze tam gdzies jest basen 8O

OT. Tez mnie widok tego basenu zaskoczyl! Gdzie to jest w ogole 8O ? A wydawalo mi sie za dobrze znam Stare Miasto. Od jakiej ulicy sie tam wchodzi...?

Podniose koty, moze ktos pomoze? Ja niestety nie dam rady pomoc... :(

D!

Od: Śro lis 06, 2002 18:45

Post » Czw cze 15, 2006 13:41

Ja tez podnosze do gory bo to jedyne co moge zrobic, mocne kciuki zeby sie te domki tymczasowe znalazly
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

[następna]