Broszka pisze: Widziałam że masz bezpośrednie autobusy Opole-Bolków

Nie przejmuje się , u nas też się chmurzy ale nie ma padać! Tylko, żeby jeszcze temperatura była wyższa..
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze: Widziałam że masz bezpośrednie autobusy Opole-Bolków
morelowa pisze:Broszka pisze: Widziałam że masz bezpośrednie autobusy Opole-Bolków
napraaaaawdę? Daj link. Nie trafiłam..
Nie przejmuje się , u nas też się chmurzy ale nie ma padać! Tylko, żeby jeszcze temperatura była wyższa..
morelowa pisze:Rozumiem, że Alienor nie pisze - walczy gdzieś o coś![]()
Ale Broszka??
morelowa pisze:Zalało Was? Same się zalałyście ?tymi naleweczkami...
Alienor pisze:Co do strojów uprzedzałam![]()
Alienor pisze:Licor de cafe - prosto z Galicji (tej hiszpańskiej):
pół kg kawy mielonej naturalnej
2 litry dobrej jakości wódki czystej
syrop z kg cukru i litra wody.
A więc zalewamy kawę wódką ( ja dodaję jeszcze imbir, kardamon i skórkę pomarańczową, choć to "niekanoniczne") i w hermetycznie zamkniętym naczyniu odstawiamy na 24h. Wodę zagotowuje się krótko z rozmieszanym cukrem, studzi i dodaje do wódki z kawą ( a w mojej wersji też z przyprawami). Potem duuuużo cierpliwości bo trzeba to przefiltrować przez filtr jak do kawy - dwukrotnie, bo inaczej będzie zgrzytało w zębach. Za to po przefiltrowaniu praktycznie nadaje się od razu do spożyciaAha, kiedyś nalałam do filiżanek jak do expresso i podałam z prawdziwą bitą śmietaną na wierzchu - pyyycha
Alienor pisze:Oba psiaki są cudne zarówno w werdji letniej jaki i zimowej. I koniki i Pippin jest miziak pierwsza klasa. Szkoda że Kulka zwiewała przed nami a reszta też się nie pokazywała. Ale mieszkasz w przepięknej okolicy
![]()
morelowa pisze:I pojawiło się nagle zdjęcie..Dobrze, ze chociaż tyle, bo o aktualnych to nikt nie pomyślał? I Alienorach w strojach, i kociołku??
![]()
A było proszone
czarno-czarni pisze:no. niech no JA tam pojadę![]()
fajnie, że zabieg będzie - ten Ziutkowy.
Alienor pisze:![]()
za kastrację Ziutka
. On jest naprawdę śliczny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, Marmotka, Paula05, Wojtek i 48 gości