Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 11:49 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

kassja nie posypały się piórka, powąchał kupkę i odszedł zniesmaczony :lol: On do kurcząt już jest przyzwyczajony, w ubiegłym roku wysiadywaliśmy kury pierwszy raz, jak inkubator zaczął ćwierkać to nawet nocował przy nim a najfajniejszą miał minę jak uzupełnialiśmy wodę i jajka ćwierkały. Robił oczy jak pięciozłotówki :lol: :lol: :lol: Jak zaczęły się kluć kurczęta to zaglądał przez okienko i jak były nowe to miauczał żeby zabrać, a potem kursował między klatką a inkubatorem :) A Buni nie udało mi się zrobić lepszego zdjęcia z kurczakami bo z bliska się ich bała. Najlepiej jej się je obserwowało przez szparkę w pudełku :mrgreen: wtedy była bezpieczna

Wczorajsze przeciąganki przed snem :wink:
Obrazek

Leczenie kotów w piwnicy jeszcze musi potrwać. U Buni już nic nie cieknie ale czasem ma takie paskudne śpiochy ale najważniejsze że już nie ma tej strasznej nadwrażliwości na światło. Doktorka mówiła, że żaden lek nie zlikwiduje na raz wszystkiego tylko będziemy po kolei zwalczać. Teraz boję się z kolei żeby mi się którąś plagą Bibi i Popiołek nie zaraziły nim wyleczymy bo czasem szaleją jak stado pawianów 8O Po niedzieli jedziemy do kontroli to zobaczymy co i jak. Sierść wydaje mi się, że po tych smarowaniach troszkę się poprawiła i zobaczymy co z tą wątrobą bo było bardzo nieciekawie. Trzymajcie kciuki za Bunię.
Uciekam ciąć pazury bo całe stado ma przerośnięte strrrasznie. Miłego weekendu, pozdrawiam.

Klara69

Od: Wto lut 19, 2013 20:09

Post » Sob kwi 06, 2013 20:53 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Jak miło na szczęśliwą Bunię patrzeć :D
Klara69 dzięki, że tu jesteś :1luvu:
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie kwi 07, 2013 8:00 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Klara69, wielkie dzięki za wspaniałą opiekę nad Bunią.
Bunia, jesteś SZCZĘŚCIARĄ :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie kwi 07, 2013 17:05 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto kwi 09, 2013 22:59 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

A jakby się chciało na piwniczniaki przeznaczyć 1% to ten KRS przy banerku Kotkowa? Czy inny?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro kwi 10, 2013 10:06 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

zjawka pisze:A jakby się chciało na piwniczniaki przeznaczyć 1% to ten KRS przy banerku Kotkowa? Czy inny?

Cała kasa z 1% wpada do jednego wora. Z tego co wiem, to my otrzymamy ten grosz dopiero jesienią. A Piwniczaki i pozostałą część stada i tak utrzymujemy. Więc każda wpłata będzie bardzo mile widziana :1luvu:
Nasz KRS 0000345319
Obrazek

kassja

Post » Śro kwi 10, 2013 21:41 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Dziś byłam u p.Arkadiusza, zawiozłam puszki kotkom oraz nową dostawę kropli do oczu. I nie uwierzycie, ale Prączka i Pirat po raz pierwszy nie siedziały na rurze, tylko razem z innymi kotami przywitały nas :ok: :ok: :ok:
Nawet mam fotę w telefonie, ale wstawię jutro, bo dziś już padam na nos.
To wielki sukces p.Arkadiusza :1luvu: powolne oswajanie, głaskanie, rozmowy, szczotkowanie futerek. I koniec moje drogie z występami na rurze :mrgreen:
Obrazek

kassja

Post » Śro kwi 10, 2013 22:03 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

kassja pisze:Dziś byłam u p.Arkadiusza, zawiozłam puszki kotkom oraz nową dostawę kropli do oczu. I nie uwierzycie, ale Prączka i Pirat po raz pierwszy nie siedziały na rurze, tylko razem z innymi kotami przywitały nas :ok: :ok: :ok:
Nawet mam fotę w telefonie, ale wstawię jutro, bo dziś już padam na nos.
To wielki sukces p.Arkadiusza :1luvu: powolne oswajanie, głaskanie, rozmowy, szczotkowanie futerek. I koniec moje drogie z występami na rurze :mrgreen:

:ok: :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Czw kwi 11, 2013 5:42 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

:piwa:
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw kwi 11, 2013 8:21 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

kassja pisze:I koniec moje drogie z występami na rurze :mrgreen:

O rany!
No i kto teraz zechce kota, który nie tańczy na rurze?

Kassja, a te zdjęcia, co masz w telefonie, to są te nowe do ogłoszeń?

issey32

Post » Pt kwi 12, 2013 9:34 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32 pisze:
kassja pisze:I koniec moje drogie z występami na rurze :mrgreen:

O rany!
No i kto teraz zechce kota, który nie tańczy na rurze?

Kassja, a te zdjęcia, co masz w telefonie, to są te nowe do ogłoszeń?

Jeszcze nie. Będą profesjonalne, zrobione aparatem, tylko problem, bo fotograf bardzo zajęty :lol:
Obrazek

kassja

Post » Sob kwi 13, 2013 8:30 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Kopiuję z FB wiadmomość od Randy:
Cyt.:"No i tragedia...Pieprzony sąsiad Arkadiusza ,,wytropił" obecność kotów w piwnicy, zrobił awanturę w spółdzielni... Koty mają opuścić piwnicę...7 kotów znów na bruku...POMÓŻCIE!!!!"

Sytuacja jest bardzo pilna!
Sporo udało się zrobić, ale jeszcze nie wszystkie koty znalazły bezpieczne lokum. Pan Arkadiusz bardzo ryzykował udostępniając piwnicę, tak by na spokojnie można było szukać domów dla tych biedaków. Z piwnicy Pana Arkadiusza do adopcji są:
Dżerry - słodki, młody koteczek o pięknym pysiu
Pirat - jednookie cudeńko i potrafi tańczyć na rurze
Prączka vel Zosia - wdzięczna burania, trochę nieśmiała, ale rurę ma opanowaną do perfekcji
Pierścionek - cudny kociaczek, a jak potrafi pozować do zdjęć
Bury - przymilny młody koteczek
Rumcajs x2, bo kotki są bardzo do siebie podobne.

http://naforum.zapodaj.net/7276ef991226.jpg.html
Obrazek

issey32

Post » Sob kwi 13, 2013 14:24 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Dziewczyny, potrzebuję jedno duże zdjęcie pojedyncze dla każdego kota - żeby oddzielnie powrzucać na zaufane strony.

Może znowu do Hani się odezwać, może pomoże..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob kwi 13, 2013 17:43 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Hania zabiera Dżerrego. Na FB jest ta informacja.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Post » Sob kwi 13, 2013 17:53 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

ObrazekObrazek

issey32

[poprzednia][następna]