DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 24, 2013 7:24 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

cieszę sie bardzo :ok:
A was przytulam ale radośnie. :piwa:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 24, 2013 10:37 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

dziękujemy za dobre słowa :P

A w domu tak jakoś pustawo się zrobiło.
Brakuje kółeczek kręconych przez Syczka, jak stawiam miseczki z żarełkiem (on miał taki śmieszny zwyczaj kręcenia się w kółeczko aż do momentu, gdy miska już stała i można było zacząć jeść :lol: ), brakuje przytulania się Tolka, mruczenia Tary, ale za to ile luzu w łóżku :wink:
W tej chwili do adopcji mamy "tylko" piątkę: Jacka z Plackiem, Tosię, Torga i Kubę 8O , no bo felvikow w zasadzie nie ma co liczyć.
Chyba ze pojawi się jakiś super-domek z doświadczeniem i zabierze całą trójkę.
Po Tercecie, Kołeczku czy Felviku (i wielu innych białaczkowcach z forum) widać, że niestety zmiana domu najczęściej nie kończy się dobrze..
A nasza trójeczka radośnie rozrabia, nawet Karolka od kilku dni jakby lepiej się czuje i wygląda, że te ładowane w koty wzmacniacze dają im siłę do zwalczania mniejszych infekcji bez antybiotyku :ok:
Karolka wciąż głośno oddycha, ale już nie gluci, zresztą nikt w tej chwili nie kicha :D
Tylko te oczy Takcika wciąż nieładne.

W pokoju dwie biało-czarne krowy, Torg z Kubą, utworzyli gang i szaleją w poziomie i pionie po mieszkaniu :P
Drugi gang to czarne diabły Jacek a Plackiem.
I tak jest wesoło :lol:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lut 24, 2013 12:17 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

Haniu, a zrobisz mi opis Kuby? Bo foty mam, tylko bez opisu i nie wiem, co mu wpisać :oops: on ma jakieś ogłoszenia już czy jeszcze go obserwujesz?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 24, 2013 14:51 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

Kuba jest jeszcze chwilę na obserwacji. Za kilka dni zrobię ogłoszenia i wtedy prześlę Ci Martynko link.

Szalony Kot pisze:Super, że adopcje u Ciebie Haniu ruszyły, oby kolejne kiciaste szły do domków :ok:

Tych kilka miesięcy kwarantanny spowodowały, że teraz znacznie trudniej rozstać się z naszymi futerkami, ale też się cieszymy z Nowych Domków :ok:

ManfredkotTusi pisze:Brutus Wybawiciel a nie zdrajca, ja Wam dam zaraz :evil: tak koteckowi zasług ujmować :!: :wink:

Ależ nie ujmuję :lol:
W nowym domku Toluś też już przyszedł na kolanka na mizianki, on jest taka kocia przylepka :1luvu:

U nas znowu weselej :twisted:

Hania66

Post » Nie lut 24, 2013 16:57 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

Hania66 pisze:U nas znowu weselej :twisted:

Czyżby jakiś nowy przybysz :?:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie lut 24, 2013 18:02 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

ManfredkotTusi pisze:
Hania66 pisze:U nas znowu weselej :twisted:

Czyżby jakiś nowy przybysz :?:

Haniu - pisz szybciutko. Bo ciekawość mnie zżera :D
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 24, 2013 19:42 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Toluś i Syczek już w D

Udało mi się zbudować napięcie, prawie jak u Hitchcocka, c`nie :twisted: :mrgreen: :smiech3:

No doobra, zdradzę tajemnicę :mrgreen:
od dzisiaj mieszkają z nami Sójka i Golem :ok:
Tak sobie pojechaliśmy rano na wycieczkę (w bagażniku mieliśmy duży kontenerek przez przypadek tam schowany oczywiście) i po drodze znaleźliśmy u naszej Prezeski dwa kotecki -fajnie, prawda :ryk:

Nowi domownicy na razie raczej nie są widoczni, choć Sójka rano troszkę sobie pochodziła, nawet spała w budce na drapaku, ale od popołudnia siedzi schowana (wpierw była w kuwecie, a teraz w domku w paski).
Bury Golem wszedł za łóżko od razu po przyjeździe i jeszcze stamtąd nie wyszedł.
Domowe futra są lekko zniesmaczone nowymi, jedni udają, ze nic nie widzą, inni trochę syczą, ale to tylko kwestia czasu mam nadzieję :wink:
Postanowiliśmy, że zmienimy futerkom imiona (nie gniewaj się Asiu, ale te Twoje wydają nam się takie mało...adopcyjne :mrgreen: ) i od teraz czarna Sójka jest Sonią, a bury Golem Guciem.

Oficjalnie witamy zatem w naszym dt Sonię i Gucia i oby szybciutko poczuli się tu dobrze :ok:

Hania66

Post » Nie lut 24, 2013 19:54 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

Sójka to było całkiem ładnie. Zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, co się czasami przez fundację przetaczało :mrgreen:

Sama pamiętam tylko jeden przepadek zmiany imienia, no ale Odmy nie byłam w stanie zdzierżyć i zabrałam jej trzecią literkę ;)

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Nie lut 24, 2013 20:00 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

Tiaaaa, szukajcie a znajdziecie :wink: .
Strach wyjść z domu :ryk: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 24, 2013 20:06 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

Nie ma sprawy, i tak nie reagowały ;) tylko za jakiś czas pewnie będę pytać które to :twisted: ja nadaję imiona jakieś takie bardziej... charakterystyczne :twisted:

WIELKIE dzięki! i kciuki za szybką aklimatyzację...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lut 25, 2013 10:12 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

Przecież jak na Asię, to Sójka i Golem to sama poezja. :wink:
Ale skoro już się uczą reakcji na Sonię i Gucia - niech Wam będzie. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 25, 2013 22:23 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

My z Tż wolimy takie bardziej zwykłe imiona dla kotecków, niekoniecznie charakterystyczne :mrgreen:

A kotecki już dzisiaj prawie normalnie, tzn. jedzą razem z innymi, biegają, nawet się bawią (na razie jeszcze same, ale to tylko kwestia czasu).
Gucio nawet sam już do nas podchodzi i prosi o głaskanki.
A maupa Sońka buczy na wszystkie koty, nawet na Gucia, ale pcha się nam na kolana i pierwsza układa w posłanym łóżku :ryk:

Hania66

Post » Pon lut 25, 2013 22:33 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

no bo wreszcie ma dostęp do łóżka - u nas niestety nie miała na to szans, ze względu na moją astmę...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lut 27, 2013 8:52 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ witamy Sonię i Gucia:)

Maupa-Sońka i Gucio już się zintegrowali :ok:
Maupa wciąż buczy, a Guciek bawi się w przepychanki z innymi kocurami :D
Ostatnia atrakcja to "nie takie" zachowywanie się Kuby w poniedziałek późnym wieczorem, moja w związku z tym lekka histeria :oops: + telefon do guru-Jopop (dzięki!) i wczorajsza wizyta z Kubą u weta.
Wet kota obejrzał, stwierdził że w danym momencie nic nie widać, ale po opisie zachowania cóś tam się dziać musiało.
Kotecek dostał kuja i dwa kuje na dziś i jutro w domu i jeśli będzie ok, to ok, a jeśli nie, to mamy się pokazać.
Reszta futer b/z.

Hania66

[poprzednia][następna]