bardzo Ci dziękuję za pomoc koteczce i maluszkom![]()
![]()
Nie ma za co

Kotka karmiąc jeden miot szybko może zajść w drugą ciążę
Coś o tym wiem. Ta "jędza" tak właśnie zrobiła. Ale to długa historia... Teraz już nie ma okazji.
Malce ma do odchowania i rozsądnie babę trzymasz przy dzieciach
Oj trzymam. Nawet jak bardzo prosi, to nie ma mowy - ani na krok nie może wyjść z domu. Na szczęście nie szaleje i jak na "dziką" kotkę jest wyjątkowo spokojna i ułożona. I znakomicie odchowuje młode. Jutro będą miały 3 tygodnie i niektóre przekroczyły już 400 gramów. I rosną dużo szybciej, niż powinny wg informacji, które znalazłem w necie. Myślę, że może to dlatego, że kotka ma spokój, ciepło i dostaje przyzwoite jedzenie, w zasadzie "no limit".
Pomyśl o jej sterylizacji i podpytaj weta kiedy można to zrobić.Bo w altance mieć będziesz kolejne mioty.
Zapytaj weta kiedy można rodzinkę bezpiecznie odrobaczyć.
Już wszystko wiem.
Sterylka najwcześniej w 5-6 tygodniu od porodu. W zależności od tego, jak małe będą sobie same radziły w jedzeniu.
Pierwsze odrobaczanie "młodzieży" właśnie w poniedziałek. Przy tej okazji weterynarz zbada dokładnie kotkę i w razie czego podleczy jeszcze przed sterylką. I też zaaplikuje jej środek na robaczki, chociaż jej starałem się podrzucać przy różnej okazji coś odrobaczającego.