SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 15:46 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Persy siedzą, "alergeny" siedzą. Persica ma chyba bardziej ogólnokoci charakter niż persi, bo zeszła do mnie i zaczęła się ocierać o kratki i kazała się głaskać. :P Kocurek przestraszony ciągle siedzi w miejscu.

Czarno-biały kumpel od alergii wyszedł z kąta i też się przyjaźnie zachowuje. Ale któryś z nich ma biegunkę sądząc po zawartości kuwety. :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mamusia z kociakami też wygląda dobrze.

Obrazek
Obrazek

Jakaś "nowość", smutna bardzo :(

Obrazek
Obrazek

I dwa kociaki, jeden strasznie zasmarkany, drugi malutki, ale oczka czyste jeszcze.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i moi ulubieńcy, "loża szyderców" jak to ujęła viris, dzikawe syczące (strasznie groźne! :D) wielkouche kociaki.

Obrazek
Obrazek

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Śro sie 01, 2012 16:09 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

No i zdjęcia z boksów. Głównie 9, chociaż dwa rudaski i pękata kotka są w innym.

Komitet powitalny (zdjęcia robione z miziakiem na kolanach, więc komitet niepełny :P).
Obrazek
Obrazek

Smutna kicia, ciągle ją widzę w tym miejsce, chociaż potem poszła coś zjeść.
Obrazek

Srebrna piękność, nie pasuje jej towarzystwo innych kotów (jak robiłam zdjęcie to jakiś się otarł o mnie i widać, jaka była reakcja).
Obrazek
Obrazek

Miziak.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chowamy się przed wirusami pod sufitem. ;)
Obrazek
Obrazek

Dwa rudaski.
Obrazek
Obrazek

Pękata kicia (nagrałam z nią jeszcze filmik, na którym brzuchol widać).
Obrazek

Mniej lub bardziej zasmarkane towarzystwo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czarnuszek, za cholerę nie pamiętam, z którego on boksu (możliwe, że to ten spod sufitu). W każdym razie trochę przestraszony, zachowuje czujność. ;)
Obrazek

Kasiaufo

Post » Śro sie 01, 2012 16:15 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

No i filmiki poglądowe.

Brzuch pękatej kici.
http://img846.imageshack.us/img846/3646 ... vkwmyd.mp4

Komitet powitalny z 9.
http://img37.imageshack.us/img37/8032/4 ... nuislu.mp4

Loża szyderców.
http://img33.imageshack.us/img33/3585/1 ... eabshr.mp4

Edit. Jeszcze się ten zapodział. Rudy wrzaskun na kwarantannie. Wyłazi ze skóry jak widzi ludzi.
http://img42.imageshack.us/img42/4392/c ... fcpspd.mp4

Kasiaufo

Post » Śro sie 01, 2012 19:10 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Kasiaufo pisze:
paulinka116 pisze:
Gibutkowa pisze:Jakby ktoś miał czasu więcej, pośledźcie ogłoszenia na necie, może uda się trafić na pseudo-hodowlę i jakoś im koło doopy narobić.

Nie mam pojęcia jak sprawdzić czy hodowla jest legalna czy nie ale znalazłam to ogłoszenie:
http://tablica.pl/oferta/kotki-koty-per ... ;r:3;s:303
Nie ma nigdzie w internecie nawet wzmianki o tej hodowli (a zazwyczaj mają strony internetowe - zwłaszcza jak są mioty).
Kotki perskie za 450 zł (to chyba za tanio jak na rasowe i z legalnej hodowli :>?), zostały dwa do sprzedania i co najważniejsze:
CZY TO NIE JEST ZBIEG OKOLICZNOŚCI ŻE JEDEN TO SZYLKRETKA A DRUGI JEST BIAŁO KREMOWY - zupełnie jak te dwa w schronie?
Może ktoś coś wie o tej hodowczyni? Bo dla mnie to może być mocno podejrzane.

Podejrzane. Wyglądają jak kopie tych ze schronu faktycznie. No i jest ogłoszenie innej hodowli persa z rodowodem za 600zł jako OKAZJA, więc 450zł to coś mało, ale ja się na cenach kotów rasowych nie znam w ogóle.

"Wszelkich informacji chętnie udzielę tel" - ciekawe, czy prawdziwej informacji nt. rodowodu też.

Nie ma tam numeru telefonu . Zniknął?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sie 01, 2012 19:20 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Wątek dla Kitka i Leona: viewtopic.php?f=1&t=144722

Ktoś może założyć im na FB wpisu/wydarzenie? Przydałyby się też ogłoszenia, może ktoś ma trochę czasu...
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro sie 01, 2012 21:40 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

MalgWroclaw pisze:Nie ma tam numeru telefonu . Zniknął?

jest: 667 331 605

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Czw sie 02, 2012 13:20 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Rozmawiałam przed chwilą z ulv - w schronisku jest rudy pogryziony kociak z niewładną tylną łapą ! potrzeba go na cito wyciągnąć bo może nie przeżyć w schronisku !
Czy ktokolwiek ma jakieś miejsce dla niego???
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 02, 2012 13:41 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Dopiero przyjechał i jest w klatce, czy został pogryziony w schronisku? I gdzie jest, w klatce czy w izolatce?
Obrazek

sunicram

Post » Czw sie 02, 2012 14:03 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Dziś przyjęty pogryziony. Jest u Renaty. Sympatyczny, więc chyba łatwoobsługowy, ale nie podobał mi sie, miziać, owszem, ale nawet nie próbuje wstawać, czy jeść no i ta bezwładna łapka..... moim zdaniem potrzebna domowa opieka, diagnostyka i leczenie....

Kociak jest cudny, płomiennie wręcz rudy.

Aha, persy miziaste, ale jeść nie za bardzo jedzą. Żebym nie wyjeżdżała, to bym je zgarnęła na warunkowy DT, ale może ktoś by mógł? Chociaż na dwa tygodnie....

Kotka W ciąży zaraz się rozsypie :evil: Niewykluczone, ze w ciązy jest też plaskata szylka.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw sie 02, 2012 14:28 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

ulvhedinn pisze:Kotka W ciąży zaraz się rozsypie :evil: Niewykluczone, ze w ciązy jest też plaskata szylka.

Nie ma szans na sterylkę szybką? Co one mają tam urodzić? Nie ogarniam... :roll:

Ja niestety też wyjeżdżam w następnym tygodniu, z kotami zostaje chłop mój, więc jakikolwiek dodatkowy tymczas odpada do 20.08 mniej więcej. :/

Niech się ktoś zlituje nad kociakiem. Jakby mało nieszczęścia tam było...

Kasiaufo

Post » Czw sie 02, 2012 14:29 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

a mały rudy sam wydala?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 02, 2012 14:31 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

On chyba kręgosłup ma cały, tylko ta noga i dziury po pogryzieniach.... Kurcze, ja jestem zakocona po kokardki, ale gdyby nie urlop, to bym zgarnęła dzieciaka i persy......
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw sie 02, 2012 14:34 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

ulvhedinn pisze: Niewykluczone, ze w ciązy jest też plaskata szylka.

Ta?

Obrazek
Obrazek

sunicram

Post » Czw sie 02, 2012 14:37 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Jejku, temu rudemu trzeba szybko pomóc!!
Niech się ktoś zlituje....
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Czw sie 02, 2012 14:41 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Słuchajcie podsumujmy i potwierdźcie, bo padło kilka wstępnych propozycji: od kiedy mógłby mieć najwcześniej DT i kto się oferuje?
Czyli do kiedy jest mu na pewno potrzebny TDT?
Obrazek

sunicram

[poprzednia][następna]