BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 12:37 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

:birthday: Samych wspaniałości w długim i szczęśliwym kocim życiu :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw mar 15, 2012 13:14 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

wszystkiego naj, naj naj :balony:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Czw mar 15, 2012 20:26 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Dziękujemy bardzo :1luvu: .

jasdor pisze: a Pixi to nawet widać, że jedzonko bardzo ją lubi.

:ryk:
Nie da się tego nie zauważyć :lol: . To obustronna sympatia, jedzonka dla Pixi i Pixi dla jedzonka :lol: .

Dziś udało mi się nawet Lolę namówić na zdjęcia :ok: . Coraz bardziej mi się ten aparat podoba :mrgreen: .

ObrazekUploaded at ImageFra.me

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw mar 15, 2012 20:58 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Mila top modelka. :mrgreen:
Matko kochana jak ona wydoroślała! 8O
Wiesz, ja ciągle myślę o niej jak o małej koteczce.
:lol: Ona już nie jest koteczką. Ona jest kocicą. :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw mar 15, 2012 21:16 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Ja też nadal tak o Mili myślę ;) . Jakoś do mnie nie dociera, że nie jest już kocim dzieckiem ;) .

Tak mnie cieszy to, że jest już tak wiosennie. Mam nadzieje, że im się te prognozy weekendowe sprawdzą bo mam plany plenerowe. Wiosna to moja ulubiona pora roku, wszystko tak fajnie budzi się do życia :D .

Łodzianki, czy któraś z Was ma może jakieś namiary na kogoś kto osiatkowałby okno ? Mam co prawda blokady, ale już kolejnego ciepłego okresu nie zdzierżę bez otwarcia choćby jednego okna na oścież, zwłaszcza, że tu przez cały dzień jest słońce i potem wieczorem robi się niezła parówa - głównie oczywiście latem.

karola7

Post » Czw mar 15, 2012 21:20 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Coś mi świta. :roll:
Daj mi trochę czasu, bo muszę znaleźć. :roll:
Sama mam siatkę z zooplusa, ale gdzieś miałam namiary na przyzwoite osiatkowanie.
Obrazek

selene00

Post » Pt mar 16, 2012 11:22 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Karola, ja mam świetne moskitiery - można je wyjmować i zniosły Melisę, wieszającą się na nich jak pająk. Tak zwane moskitiery specjalne, ze wzmocnioną siateczką.
Po latach uchylania lekko okien (mieliśmy takie antydzieciowe zabezpieczenia) życie nam ratowały. Polecam bardzo.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon mar 26, 2012 20:33 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Koty mają się bardzo dobrze. Sezon muchowy został rozpoczęty, Pixi zeżarła pierwszą muchę która jak sądzę bardzo jej smakowała. :lol: Niebawem powinna dotrzeć moskitiera siatkowa ( dzięki Conchita :ok: ), więc koty będą się wentylować, a i pysznych robaczków pewnie nie zabraknie ;) .

Posterylkowa ranka Mili całkowicie już się zagoiła, ale zastanawiam się kiedy jej się te szwy rozpuszczą, bo nadal ma te dwie pętelki, nieco zjaśniały, ale nadal są. Muszę zabrać ją na badanie krwi, żeby sprawdzić nerki, pod koniec tygodnia powinno się to udać :ok: .

Aparat nadal nie został mi odebrany :dance: . Dobry tatuś :ryk: . Także wklejam zdjęcia ;) .

karola7

Post » Pon mar 26, 2012 20:40 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Piekne sa :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon mar 26, 2012 20:47 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

łał !!! Ale portrety :1luvu:
Karola, szwy są rozpuszczalne, ale to, co zostaje trzeba wyciągnąć, jak kota sama sobie nie wyjmie. Tak u mnie było. Kośka sobie wyjadła, a Malutka nie interesowała się niciami i trzeba było jej pomóc się jej pozbyć resztek. Zadzwoń może do weta, żeby się dowiedzieć, bo to różnie może być.

Nie ma to jak pierwszy latający barf :ok:

Jak załatwiałaś ochraniacze na okna? Chciałam u nas znaleźć firmę, która robi jakieś wzmocnione anty-kocie i dupa :evil: Nikt nie robi. Tylko takie zwyczajne. Kośce to by wystarczyły, bo ona spokojna jest, ale Malutka, jak zobaczy fruwacza, to gotowa z ramami wylecieć.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 26, 2012 20:56 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

No właśnie Mila zupełnie się łysym plackiem nie interesuje, a jak ją odbierałam po zabiegu to wetka powiedziała, że szwy są rozpuszczalne i nie muszę przyjeżdżać na ich zdjęcie. Sama wolę przy tym nie kombinować i tak wybieram się z nią na badanie krwi to wtedy się okaże.

Jeśli chodzi o siatkę to Conchita podała link do firmy która robi tzw. moskitiery specjalne http://www.rolety.zalmal.com.pl/moskitiery-specjalne - firma jest z W-wy, ale wysyłają moskitiery kurierem - zamówiłam tam, bo w Łodzi też nie mogłam znaleźć żadnych wyjmowanych zabezpieczeń okiennych, które nie są klasyczną anty-owadową, cienką, gęstą moskitierą . Conchita ma takie zabezpieczenia u siebie w domu i się sprawdzają, dlatego też się skusiłam :) .

karola7

Post » Pon mar 26, 2012 21:10 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Witam mój ulubiony babiniec :D :kotek: :kotek: :kotek: .

Karola, obejrzałam stronkę z tymi specjalnymi moskitierami i na pewno są fajne, bo bardzo mocne.
Obawiam się tylko, że przez oczko 1cm, przejdą wszystkie latające barfy a ja nie cierpię, jak latem mi coś bzyka nad uchem i podgryza bezczelnie :evil:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon mar 26, 2012 22:01 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

U nas pytałam gościa, który robi moskitiery i pokazywałam mu zdjęcia siatki (takiej właśnie) Powiedział mi, że może zrobić, ale takiej siatki trzeba kupic od razu 10 m i nie można oddać, więc nie opłaca mu się, bo nikt mu potem tego nie zamówi.
Poczekam na Twoją opinię, jak dostaniesz.
U mnie Malutka to chyba rozpruje taką zwyczajną jednym pociągnięciem pazurka i trochę strach.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 26, 2012 22:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Też mi się wydaje, że moskitiera typowa przeciwko owadom to za mało, po pierwsze jest dość cienka, ale też jakaś taka niestabilna, a jakby kot nią skoczył i zawisł to różnie mogłoby się to skończyć, zwłaszcza kot rozszalały, a moje mają takie pokłady energii, że bałabym się, że zwykłą moskitierę sforsują. Na pewno dam znać jak do mnie dotrze.

Kwinto ja też nie cierpię komarów i tych małych gryzących muszek,a mam chyba dobrą krew :wink: bo żrą mnie zawsze najbardziej ze wszystkich. Jednak ja nie chciałam drobnej siateczki bo zależy mi też na wentylacji, a wydaje mi się, że przez takie drobniutkie otwory przelatuje tego powietrza jakoś mniej. :roll: Zobaczymy jak się to będzie sprawowało.

karola7

Post » Pon mar 26, 2012 23:00 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Fajne te moskitiery! :ok: Bardzo mi się podobają.
Poczekam na Twoją opinię i kto wie, czy się nie skuszę.
Ogromny plus, że można je własnoręcznie zamontować. :ok:
Dziewczynki śliczne jak zawsze. :mrgreen: A zdjęcia super!!!!
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]