chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 20:06 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

dlaczego nie moge kolejnego kota 153 był by mój....
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Od: Czw lip 15, 2010 16:42

Post » Czw sty 26, 2012 20:34 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

A taki? Chyba ładny :D
Obrazek

Tu jego watek:
viewtopic.php?f=1&t=130367&hilit=Kaspar

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw sty 26, 2012 20:36 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Masz tu kotów do wyboru do koloru, zsocjalizowane, miziaste,I W PILNEJ POTRZEBIE!!! piękne okazy, osobiście polecam Inkę bez oka, ale co komu :D , transport też jakby co będzie

viewtopic.php?f=1&t=136130
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw sty 26, 2012 20:43 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Lord długowłosy u horacy7.
viewtopic.php?f=13&t=136815
jest i rudy co pilnie domu potrzebuje!!!Mieszka na klatce schodowej!martwimy się o niego.
Też horacy7
viewtopic.php?f=1&t=137769&start=0

U mnie jest rudo-biały Karmelek
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z349506163

I grubciowaty, misowaty Czechosław.Gabaryty wynagradzają brak rudości.Choć coś tam się świeci na rudo.
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z349206795

I jednooki Witunia
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z349202953

Jędrusiek-kot dżentelmen i nakolankowiec
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z330987540
Ostatnio edytowano Czw sty 26, 2012 20:45 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 26, 2012 20:45 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

dzięki wielkie, siostra jest szczesliwa i na pewno ktoregoś wezmie tyko musi spokojnie poogladac pocztytać...

A wiecie ajka jest różnica miedzy kotema psem???
pies:
karmią mnie głaszczą, dbają o mnie...muszą być bogami...
Kot:
karmią mnie głaszczą, dbają o mnie...muszę być bogiem...
:kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Post » Czw sty 26, 2012 20:47 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

A wiemy, wiemy. Mój kot to opowiadał :lol: drugiemu jak myślał,ze nie słyszę. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 26, 2012 20:48 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Józef też myśli ze ja z dzieckiem mieszkam u niego....
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Post » Czw sty 26, 2012 20:48 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Rapadura pisze::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Józef też myśli ze ja z dzieckiem mieszkam u niego....

:ryk: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 26, 2012 20:53 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

A dom wychodzący czy niewychodzący? Jak w bloku, to siatki na balkonie będą? Jak tak, to też podeślę jakieś propozycje!

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Czw sty 26, 2012 20:56 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Miecio..zakochałam sie....ehhh zal ze nie mogę.....mam słabość do rudych...
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Post » Czw sty 26, 2012 21:03 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

...
Ostatnio edytowano Pt sty 27, 2012 20:00 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sty 26, 2012 21:04 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

nie wychodzący w bloku będą zabezpieczenia.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Post » Czw sty 26, 2012 21:16 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

To ja dorzucę Bobcię, dość puchatą, choć nie rudą :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

ma skrócony ogonek i z tym puchatym zadkiem wygląda prawie jak bobtail. Jest przemiziasta i spragniona ludzi :lol:
Też Korabiewice ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sty 27, 2012 8:55 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Witam :)
Moja siostra nie wyraziła się dość jasno skąd mogą wyniknąć nieporozumienia. Żeby ich uniknąć sama się zarejestrowałam, żeby dodać kilka słów.

Otóż sama jestem kociarą i od kiedy pamiętam otaczały mnie koty. Straciłam ich też sporą gromadkę. Ostatnio dwie w wyniku między innymi błędnej lekarskiej diagnozy - alergii u dziecka. Pewnie taki przypadki znacie. Bez strachu, nie wydałam gdzieś w świat ani nie uśpiłam moich Kociczek. Mają teraz dom na działce mojej matki gdzie mają pełną swobodę działania i troskliwą opiekę (Józef rapadury między innymi pochodzi z miotu jednej z nich). Niestety Kociczek nie mogę zabrać z powrotem do domu po tym jak dowiedziałam sie, że moje dziecko nie jest uczulone na kocią sierść ani na sierść w ogóle. Po pierwsze dlatego, że pokochały nowe otoczenie, po drugie dlatego, że matka i dziadek nie chcą ich za żadne skarby świata oddawać ;)))

Stąd właśnie prośba. Zrozumcie.. zawsze otaczały mnie koty, a teraz...? Strasznie pusto bez nich w domu. Po drugie otacają mnie sami mężczyźni (mąż, syn, pies) i bardzo potrzebuję w domu damy, a że mam już rodzinę, pracę, małe dziecko i psa dama owa niestety musi również iść na kompromisy ze swojej kociej strony.

W związku z powyższym szukam Kotki powyżej 1 roku życia, wysterylizowanej, z domu tymczasowego bądź od dobrych ludzi, którzy z jakichś powodów muszą się kociaka "pozbyć" gdyż ze względu na małe rozbrykane dziecko najlepiej czułaby się u nas dama raczej spokojna, nie płochliwa - nie chcemy spłoszonemu zwierzątku dostarczać kolejnych porcji stresu, rozumiecie ;) najlepiej przebywającą w domu z psem, psami, bądź dominującą w stadku (z doświadczenia wiem, że takie damy ustawiają sobie psa jak chcą). Jeśli chodzi o to "ładna". Mój mąż jest psiarzem 8) ale koty tolerował i tolerować będzie, poza tym patrzeć na jego zdanie też za bardzo nie można, bo więcej go nie ma w domu niż jest (najczęściej pracuje za granicą). Wyraził swoje zdanie, że chciałby mieć ładnego kota rudego, albo długowłosego - stąd leciutko przesadzone "ma być ładny" mojej siostry :twisted:

Teraz coś o nas i warunkach życia dla kota:

Nadal posiadam zamykaną kuwetkę, miski, obcinaczkę do pazurków, szczotkę, nawet żwirek ;)) doświadczenie w pielęgnacji kotka mam. Mieszkamy w bloku na piętrze 10tym skąd koek może sobie oglądać całą panorame miasta, a że mieszkamy przy Warcie zapewne będzie zachwycony możliwością polowania na rybitwy i gołębie "przez szybę". Balkon jeszcze nie zabezpieczony, ale zamknięty do wiosny ;) Później i tak MUSI być zabezpieczony metalową siatką (w końcu mam ciekawskiego syna), a więc tym się nie należy martwić (poza tym z rapadurą byłyśmy świadkami jak kot wypadł z balkonu 10 piętra.... podziękuję za taką możliwość)

No i jeszcze jedno ważne. Niestety nie mam możliwości pojechania po kotka w tej chwili, a ze względu na pracę męża nie mogę powiedzieć kiedy będę mogła po kotka przyjechać, więc najlepiej jakby był to kotek którego można dowieźdź lub który nie jest "pilny do wydania na dniach" żebyśmy się mogli umówić.

Ważne dla przyszłej rezydentki:

Mamy psa, średniego, młodego w typie pierwotnych ras, też adoptowany - kota babci tolerował, a nawet się z nim bawił. Nie wykazuje i nie wykazywał agresji w stosunku do kotów, na dworze lubi je tylko ganiać, ale bez złości.

Oboje pracujemy. Kotek zostawałby sam na kilka godzin (góra 8) w domku (dlatego też wolałabym, żeby nie był to kot z padaczką lub innymi wymagającymi obserwacji dolegliwościami - nie chciałabym go stracić będąc np w pracy)

Ps. Wiem, że pisałam o kotce, ale ten długowosy czarno biały kot jest zabójczy. Czy mogłabym się dowiedzieć jaki jest z charakterku obecnie???

Solveig

Od: Pt sty 27, 2012 8:16

[poprzednia][następna]