Mały Jacuś z placu Kuronia NOWE FOTKI str.3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 10:03 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Ciekawe, czy ujarzmi Wińkę i Juliana :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon paź 17, 2011 10:08 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Wielbłądzio pisze:Ciekawe, czy ujarzmi Wińkę i Juliana :twisted:

No raczej tak... Jest strasznyyyyy :roll:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon paź 17, 2011 18:32 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Jacula zmienił miejsce zamieszkania :mrgreen:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 18, 2011 9:24 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Zofia&Sasza pisze:Jacula zmienił miejsce zamieszkania :mrgreen:

Ano zmienił. A moje mieszkanie jest aktualnie aż po trzykroć opanowane przez silnikowe krowy płci męskiej (bo nie napiszę przecież że "brzydkiej", to określenie odnosi się chyba tylko do ludzi ;).

Strasna zaba z niego, na moje oko może mieć co najwyżej z 10 tygodni, a może nawet jeszcze mniej. Ogon jak sznureczek, ciekawskie rozbiegane oczka, plączące się łapki :1luvu: ... Ale spryciarz niesamowity, już w parę chwil po wypuszczeniu z transportera znalazł w łazience kuwety i zrobił do jednej z nich wielkie sioo.
Próbował oczywiście udawać groźnego, ale niedługo - jak znam życie, to Julian albo Wińka prędko go do tego zniechęciły :twisted: Dla mnie bąbel jest kochany, miziasty i mruczący :D
Przed wyjściem do pracy musiałam niestety zamknąć go w klatce, ponieważ nie podjęłabym się wziąć na siebie całodziennej odpowiedzialności za debilizm oraz kompletny brak wyobraźni Wujka Plusia, jak również za wściekłą agresję Cioci Jadwigi :twisted: Dostał pełną michę suchego, wodę i kilka zabawek do wyboru. Najładniej bawi się myszą z przyczepioną do ogona grzechoczącą piłeczką, ale dałam mu do wyboru jeszcze ze trzy inne, co by się gnojek przez cały dzień nie nudził ;)

Wujek Ropucha oczywiście natychmiast zapoznał się z przedszkolakiem i roztoczył nad nim czułą opiekę, Wujek Półgłówek rozpoczął przyjacielskie igraszki takie jak m.in. standardowe podgryzanie Jacusiowi gardziołka :roll: :twisted: ... Ale o ile o instynktach tacierzyńskich obu starszych wujków (bo Plu też ma wobec maluchów naprawdę szlachetne, opiekuńcze intencje - czy to jego wina, że jest takim idiotą i niechcący mógłby któregoś gnojowaciznę zagryźć :roll: ...?) wiem od dawna, zadziwiły mnie też bardzo pozytywnie oba silnikowe cielaki B & E, które też zaczęły Młodego wylizywać, bawić się z nim i oprowadzać go po mieszkaniu... No krowy pierwsza klasa, mówię Wam :) Wszystkie trzy zresztą pierwsza klasa, rzekłabym nawet, że wręcz de luxe :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto paź 18, 2011 20:38 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Zaznaczam krówiasty wątek :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto paź 18, 2011 20:41 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Chcesz wszystkich trzech?
Nunkę też mogę dorzucić, tylko musiałabyś pamiętać o systematycznym usuwaniu z zasięgu jej ryja i łap WSZYSTKICH gumek, jakie tylko miewasz w domu :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 18, 2011 21:13 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Do chowania gumek przyzwyczajonam. Mówiłam Ci przeca o mojej Tasi :twisted:

Krówy bym przyjęła, ale tylko razem z kaftanikiem bez rękawów oraz pakiecikiem elektrowstrząsów :spin2: :spin2: :spin2: Chciałam przez to powiedzieć: Dzielna jesteś!
Ale z drugiej strony czego się nie robi z miłości do krów :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon paź 24, 2011 10:36 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Nikt do Jacusia nie zagląda... :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon paź 24, 2011 11:36 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

A po co jeszcze zaglądać, jak mam toto na co dzień :roll: :twisted:

Poluje na ścierkę od podłogi, wskakuje prosto do misek z chrupkami, drze pyszczydło jak syrena alarmowa :twisted: ...
Ale kochany z niego bąbel i też przytulanka, choć może (na szczęście :twisted: ) nie aż tak nachalna jak cielony ;)

Wielbłądzio

Post » Śro paź 26, 2011 11:09 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Strasna zaba wpadła mi dzisiaj rano cała do wanny pełnej wody :roll:
Wpadła, zaczęła drzeć mordkę, natychmiast została przeze mnie wyłowiona... Po czym okrutnie się wkurzyła, mocno zmasakrowała mi obie ręce i - nie dawszy się osuszyć ręcznikiem - przeleciała jak błyskawica przez całe mieszkanie. Ma szczęście, że aktualnie mieszkanie jest w stanie... No cóż, ładne kilka tygodni nie miałam czasu ani siły posprzątać, także jest jak jest :oops: Bo inaczej to bym mu chyba ten nędzny ogonek z jego małego krowiego tyłka wyrwała :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Pt lis 04, 2011 13:18 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia (są fotki) DT POTRZEBNE!!!

Strasna krowa:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 04, 2011 17:48 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia NOWE FOTKI str.3

Moja żabusia maleńka :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Pt lis 04, 2011 20:58 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia NOWE FOTKI str.3

się wpiszę 8)

Ładny Jacuś :1luvu: Bardzo ładny :1luvu:
z żagielkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 04, 2011 21:01 Re: Mały Jacuś z placu Kuronia NOWE FOTKI str.3

cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.