Zofia&Sasza pisze:Jacula zmienił miejsce zamieszkania

Ano zmienił. A moje mieszkanie jest aktualnie aż po trzykroć opanowane przez silnikowe krowy płci męskiej
(bo nie napiszę przecież że "brzydkiej", to określenie odnosi się chyba tylko do ludzi 
.
Strasna zaba z niego, na moje oko może mieć co najwyżej z 10 tygodni, a może nawet jeszcze mniej. Ogon jak sznureczek, ciekawskie rozbiegane oczka, plączące się łapki

... Ale spryciarz niesamowity, już w parę chwil po wypuszczeniu z transportera znalazł w łazience kuwety i zrobił do jednej z nich wielkie sioo.
Próbował oczywiście udawać groźnego, ale niedługo - jak znam życie, to Julian albo Wińka prędko go do tego zniechęciły

Dla mnie bąbel jest kochany, miziasty i mruczący
Przed wyjściem do pracy musiałam niestety zamknąć go w klatce, ponieważ nie podjęłabym się wziąć na siebie całodziennej odpowiedzialności za debilizm oraz kompletny brak wyobraźni Wujka Plusia, jak również za wściekłą agresję Cioci Jadwigi

Dostał pełną michę suchego, wodę i kilka zabawek do wyboru. Najładniej bawi się myszą z przyczepioną do ogona grzechoczącą piłeczką, ale dałam mu do wyboru jeszcze ze trzy inne, co by się gnojek przez cały dzień nie nudził

Wujek Ropucha oczywiście natychmiast zapoznał się z przedszkolakiem i roztoczył nad nim czułą opiekę, Wujek Półgłówek rozpoczął przyjacielskie igraszki takie jak m.in. standardowe podgryzanie Jacusiowi gardziołka

... Ale o ile o instynktach tacierzyńskich obu starszych wujków
(bo Plu też ma wobec maluchów naprawdę szlachetne, opiekuńcze intencje - czy to jego wina, że jest takim idiotą i niechcący mógłby któregoś gnojowaciznę zagryźć
...?) wiem od dawna, zadziwiły mnie też bardzo pozytywnie oba silnikowe cielaki B & E, które też zaczęły Młodego wylizywać, bawić się z nim i oprowadzać go po mieszkaniu... No krowy pierwsza klasa, mówię Wam

Wszystkie trzy zresztą pierwsza klasa, rzekłabym nawet, że wręcz
de luxe 
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]