jasdor pisze:[ Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
.
Mamy zamkniętą grupę na FB

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jasdor pisze:[ Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
.
Etiopia pisze:Ostrożeń warzywny czyli czarcie żebro był od dawna znany i stosowany w magii i lecznictwie ludowym.
Wierzono, że ma moc ochronną oraz odczynia uroki.
Z wodą święconą
Należało się wykąpać w wodzie, do której wlewano napar z czarciego żebra wrzucano 3 szczypty soli i wodę święconą. (napar = 1 łyżka ziela na 1 szklankę wrzątku, parzyć ok.15 minut, przecedzić do wanny)
Jeżeli na człowieka był rzucony urok to po kąpieli woda powinna być zabrudzona i mętna.
Wylewano taką wodę na rozstajach dróg lub w odludnym miejscu aby „uroki” nie przeszły na innych. wodę można również wylać w miejscu gdzie nikt tego widzieć nie będzie
Jeżeli czujesz, że Twoje ciało wymaga oczyszczenia z nagromadzonej negatywnej energii zrób sobie kąpiel w czarcim żebrze.
Niech ta kąpiel będzie rytuałem oczyszczającym: zapal świecę białą, stwórz odpowiedni nastrój przez włączenie odpowiedniej muzyki, przez kilka minut w ciszy i spokoju przeanalizuj różne wydarzenia z Twojego życia, które miały miejsce w ostatnim czasie . I metodą wizualizacji zobacz jak problemy znikają z życia, jak bledną i nikną.
Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy a świecy pozwól wypalić się do końca.
Najlepiej jest zrobić taką kąpiel podczas ubywającego księżyca,
Bez wody święconej.
Przygotuj kąpiel z dodatkiem wywaru z czarciego żebra (5 łyżek ziół zalać 2 szklankami wrzątku, parzyć przez ok. 10 minut, potem przecedzić przez gęste sito do wanny) i dodatkiem garści soli. Kąpiel powinna być dosyć ciepła, ale należy uważać, żeby nie zasłabnąć.... więc nie za gorąca.
Zapal białą świecę, przez kilka minut w ciszy przeanalizuj wszelkie wydarzenia z Twojego życia.
Wyobraź sobie jak bledną problemy, rozmywają się i znikają. Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy, które Ci ciąża, zamknij na chwilkę oczy i wyobraź sobie, jak wszystko to co złe przenika do wody, odkleja się od Ciebie...
Zrelaksuj się...
Zostaw wodę w wannie i obserwuj czy mętnieje i robią się farfocle . Niektóre źródła podają ze przez godzinę
Wyciągnij korek z wanny i wyobraź sobie, że problemy wraz z wodą odpływają otchłań.
Zrób sobie chłodny prysznic.
Świecy pozwól wypalić się do końca.
Oczywiście najlepiej taką kąpiel jest zrobić podczas ubywającego księżyc, ale gdy sytuacja tego wymaga dobry jest każdy czas i pora...
Znalazłam jeszcze wersje że zaparza się wlewa do miski i przemywa ciało gąbką lub wacikiem a potem wodę obserwuje i po pewnym czasie wylewa .
I jeszcze takie odczynianie :
"Sól tobie w oko, a pomiotło w zęby. Czego dla mnie życzysz, niech do ciebie wróci. Niech tak będzie".
shira3 pisze:jasdor pisze:[ Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
.
Mamy zamkniętą grupę na FB
jasdor pisze:
bo wiadomości od 2 dni jakoś mi dziwnie znikają i pojawiają się znowuNie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
anulka111 pisze:
Pw nie sa poza kontrolą =administracja forum moze wejsc na pw ,jesli uzna za stosowne.
joarkadia pisze:Karinka miała dziś wizytę u okulisty celem sprawdzenia czy przypadkiem nie ma retinopatii wcześniaczej.
Nie ma
Następna wizyta za rok
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 623 gości