PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 15:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

jasdor pisze:[ Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
.

Mamy zamkniętą grupę na FB :idea:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 27, 2011 16:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

dziewczyny,
dziś na www.ibood.pl jest dzień :HUNT, czyli co chwilę coś nowego..
warto zajrzeć
http://www.ibood.com/pl/pl/
Trini - synek jest przecudnej urody, zawsze jak dostaję od Ciebie zdjęcia to paszcza mi się cieszy..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto wrz 27, 2011 16:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Siostrzyczki kiedy jest najbliższa pełnia??
Dostałam ziele od AniHili :1luvu: i chciałabym go wreszcie użyć, a z tego co pamiętam, to miało być w czasie pełni??
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto wrz 27, 2011 16:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Wróc - nie w pełnię, a podczas ubywającego księżyca...

Etiopia pisze:Ostrożeń warzywny czyli czarcie żebro był od dawna znany i stosowany w magii i lecznictwie ludowym.

Wierzono, że ma moc ochronną oraz odczynia uroki.

Z wodą święconą

Należało się wykąpać w wodzie, do której wlewano napar z czarciego żebra wrzucano 3 szczypty soli i wodę święconą. (napar = 1 łyżka ziela na 1 szklankę wrzątku, parzyć ok.15 minut, przecedzić do wanny)

Jeżeli na człowieka był rzucony urok to po kąpieli woda powinna być zabrudzona i mętna.

Wylewano taką wodę na rozstajach dróg lub w odludnym miejscu aby „uroki” nie przeszły na innych. wodę można również wylać w miejscu gdzie nikt tego widzieć nie będzie

Jeżeli czujesz, że Twoje ciało wymaga oczyszczenia z nagromadzonej negatywnej energii zrób sobie kąpiel w czarcim żebrze.

Niech ta kąpiel będzie rytuałem oczyszczającym: zapal świecę białą, stwórz odpowiedni nastrój przez włączenie odpowiedniej muzyki, przez kilka minut w ciszy i spokoju przeanalizuj różne wydarzenia z Twojego życia, które miały miejsce w ostatnim czasie . I metodą wizualizacji zobacz jak problemy znikają z życia, jak bledną i nikną.

Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy a świecy pozwól wypalić się do końca.

Najlepiej jest zrobić taką kąpiel podczas ubywającego księżyca,

Bez wody święconej.

Przygotuj kąpiel z dodatkiem wywaru z czarciego żebra (5 łyżek ziół zalać 2 szklankami wrzątku, parzyć przez ok. 10 minut, potem przecedzić przez gęste sito do wanny) i dodatkiem garści soli. Kąpiel powinna być dosyć ciepła, ale należy uważać, żeby nie zasłabnąć.... więc nie za gorąca.
Zapal białą świecę, przez kilka minut w ciszy przeanalizuj wszelkie wydarzenia z Twojego życia.
Wyobraź sobie jak bledną problemy, rozmywają się i znikają. Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy, które Ci ciąża, zamknij na chwilkę oczy i wyobraź sobie, jak wszystko to co złe przenika do wody, odkleja się od Ciebie...
Zrelaksuj się...
Zostaw wodę w wannie i obserwuj czy mętnieje i robią się farfocle . Niektóre źródła podają ze przez godzinę
Wyciągnij korek z wanny i wyobraź sobie, że problemy wraz z wodą odpływają otchłań.
Zrób sobie chłodny prysznic.
Świecy pozwól wypalić się do końca.

Oczywiście najlepiej taką kąpiel jest zrobić podczas ubywającego księżyc, ale gdy sytuacja tego wymaga dobry jest każdy czas i pora...

Znalazłam jeszcze wersje że zaparza się wlewa do miski i przemywa ciało gąbką lub wacikiem a potem wodę obserwuje i po pewnym czasie wylewa .

I jeszcze takie odczynianie :

"Sól tobie w oko, a pomiotło w zęby. Czego dla mnie życzysz, niech do ciebie wróci. Niech tak będzie".
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto wrz 27, 2011 16:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mi moja zioło mama wywaliła bo myślała że top jakaś marycha :ryk:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto wrz 27, 2011 16:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

shira3 pisze:
jasdor pisze:[ Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.
.

Mamy zamkniętą grupę na FB :idea:

ale nie wszystkie mamy konto na FB... :roll: :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto wrz 27, 2011 17:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

jasdor pisze:
bo wiadomości od 2 dni jakoś mi dziwnie znikają i pojawiają się znowu :roll: Nie wiem, czy bezpiecznie jest pisać PW, a sprawa, jak same widzicie jest tak tajna, że aż mi się chce śmiać. Ale śmiechem iście żałosnym.

Nie wiem, czy to prawda ... 8O
anulka111 pisze:

Pw nie sa poza kontrolą =administracja forum moze wejsc na pw ,jesli uzna za stosowne.

viewtopic.php?f=8&t=133650&start=645
Ostatnio edytowano Czw wrz 29, 2011 18:52 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 27, 2011 17:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Karinka miała dziś wizytę u okulisty celem sprawdzenia czy przypadkiem nie ma retinopatii wcześniaczej.
Nie ma
Następna wizyta za rok :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto wrz 27, 2011 17:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

to super :)
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Wto wrz 27, 2011 19:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Byłam u ortopedy - dyskopatia lędźwiowa :ok:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Wto wrz 27, 2011 19:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

joarkadia pisze:Karinka miała dziś wizytę u okulisty celem sprawdzenia czy przypadkiem nie ma retinopatii wcześniaczej.
Nie ma
Następna wizyta za rok :1luvu:

Cieszę się :1luvu:
Obrazek

Mulesia

Post » Wto wrz 27, 2011 20:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Obrazek

Mulesia

Post » Wto wrz 27, 2011 20:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Dzyśka :(
Mulesiu udostępniam!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto wrz 27, 2011 20:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Najmniejsza czarowniczka ma zdrowe oczka, a druga mi tu z dyskopatią lędźwiową wyskakuje :evil: Czarownice som twarde i nic im nie doskwiera, poprawić mi się tu :ok:A jak nie to znaleźc odpowiednie zaklęcie etc...uczyć mam :?:

Swoją drogą - brawo dla Karinki :1luvu:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto wrz 27, 2011 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Podczas badania wrzeszczała jakby ją ktoś na ogniu gotował, ale wcale się nie dziwię.... takie rozszerzadło do oka jakby mi ktoś włożył to bym się dokumentnie wku....a :evil: Ale potem zasnęła jak aniołek :1luvu:
Z lekarzy w najbliższym czasie zostało nam; hepatolog, hematolog, pediatra, szczepienia, neurolog, neurochirurg, endokrynolog, pulmonolog, rehabilitant... i chyba o kimś zapomniałam :?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

[poprzednia][następna]