S.K.Niekochane-XVIII- dobrych, spokojnych Świąt życzymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 19:44 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

witajcie przyjaciele nasi :1luvu: - to w imieniu schroniskotków :wink:

M_o- na troche starczy,, bo są przeznaczone tylko do klatek
tangerine1- :D jakbys Ty miała jakies wieści koniecznie wklajaj :wink:
charm- miłych wakacji, odpoczywaj, wracaj pełna sił

akcja tragiczna
:(
dom znalazła tylko jedna kicia, ta nowa krówka, która jest bodajze z 5 dni w schronisku
I to dom, z którym sie umówiłam na jej powrót jak coś będzie nie tak.Dobry dom, ale niedoświadczony, nie wiedzący dokładnie jak wygląda zycie z kotem. krówcia przesłodka, zero pazurków itd
Dwa czarnuszki, z klatki z Kenają wróciłay do schroniska, nikt ich nie chciał :(
to te dwa co jeden o mały włos oka nie stacił
ech :( , miałam wiecej czasu ,żeby je poznać, to przekochane, mruczące kociaki :(

ona spi w domu
Obrazek

a ta dwójka w schroniskowej klatce znów :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sie 27, 2011 19:54 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

buuuuuu
przykro mi, ze akcja taka kiepska :(
biedne niekochane czarnuszki :(

u Jacusia wszystko w porzadku
wygrał chłopak los na loterii :D
jego kolezanka jest jeszcze ciut obrazona, ale bez agresji :wink:
Jacuś bryka, przytula się i jest w znakomitej formie
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob sie 27, 2011 19:55 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Beczeć się chce, jak się patrzy na te słodziaki :( Przecież to cuda....
Ehhh... Ja znów leżę chora, trzymam bardzo mocno kciuki za jutro - oby było lepiej i by krówka w domu została.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 27, 2011 19:59 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

za to

...w schronisku....

ech
wczoraj i dzis trafiło 8 kotów
:crying:
fajnie nie?

przedstawiam towarzystwo

a jednego miejsca 4
kotka-372/11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 4 mies
Obrazek

kocur-373 /11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 4 mies
Obrazek

kocur-374 / 11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 4 mies
Obrazek

kocur-375 /11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 4 mies
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

kocurek-378 /11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 2,5 mies
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocur-371/11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 2,5 mies, oswojony
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocur-376/11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
ok 2,5 mies, ciut dzikawy
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka-377 / 11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
dorosła,
w czasie łapanie kocurka 378 sama wskoczyła na schroniskowe auto
oswojona,miła, nie przepada za innymi kotami
Obrazek

za to dom w scrinisku znalazł mały burasio-ten przyjaciel burej szylkreci małej, która umarła
i Kajko :wink:

Magot kiepsko bardzo

Mała1

Post » Sob sie 27, 2011 20:09 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

melduję się w wątku
szkoda mi, ze nie udalo mi sie byc na akcji ale mam nadzieje, ze juz niedlugo to mi sie uda
melduje rowniez, ze Teodorek czuje sie bardzo dobrze po zabiegu usuniecia zebowl normalnie je sucha karme, nie ma problemow. zostaly mu 3 lub 4 zeby w paszczece. skonczyla sie cieknaca ropa oraz zapach koszmarny. wydaje sie w pelni czuc dobrze, chyba nie ma kompleksow z powodu brakow uzebienia :)
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Sob sie 27, 2011 20:14 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Osiem nowych kotów. Kilkanaście czarnych kociąt. Magot. Druzia w stresie. A gdzie reszta....
Zrobimy jeszcze dziś jak najwięcej ogłoszeń, w tym dla małych czarnych.....

Fajnie, że Kajko, 'mini Dzika' i burasek w domkach.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob sie 27, 2011 20:20 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Przycupnę sobie w kąciku z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob sie 27, 2011 22:17 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

zaznaczę sobie
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob sie 27, 2011 23:07 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Myślałam, że w tym upale ludzie pójda sobie do SCC uciec od gorąca.
Ale może już niedługo coś sie ruszy.
Jechałam w tym upale samochodem - koszmar mimo klimatyzacji. Musieliśmy sie parę razy zatrzymywać i wychodzić w 34 stopniowy ukrop:(

Ewa gratulacje:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sie 28, 2011 6:31 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Ewaa6 dobrze ,że Teodorek ma się dobrze, a jak Bruno?
a Ty nas niedługo pewnie z wózkiem odwiedzisz

pędzę na akcje
wczoraj zapomniałam napisać ,że te koteczki czarnuszki z lecznicy znalazły tam bezposrednio domy :mrgreen: , cieszę sie , bo na akcji jak widać nie miały szans

Mała1

Post » Nie sie 28, 2011 8:02 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

I ja sobie zaznaczam, bo jakoś nie dojrzałam, że nowy wątek jest. 8O

Ja jeszcze w Świdnicy, chociaż wczoraj dziecko z całym swoim pokojem przeprowadziliśmy już do Katowic. :wink: Bo w czwartek do szkoły to trza było.
Więc tutaj w domu tylko ja z kotami zostałam i częścią mebli, ale bez pralki. W spartańskich warunkach, ale póki jest tam jeszcze budowa i nieosiatkowne balkony to kotów nie przewiozę :evil: No i do końca miesiąca jeszcze pracuje, chociaż jutro muszę być w Katowicach na rozmowie w sprawie pracy, a nie chce mi się tłuc PKP jak cholera :oops:

Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień na Silesi będzie szczęśliwszy w adopcję i więcej kotków znajdzie domy :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie sie 28, 2011 19:22 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

AgaPap to do zobaczenia już w K-cach
trzymaj się tam jakoś-taka samotna :wink:

Silesia dziś była ....i sama nie wiem co napisać.....

ja wpadam w totalny doł, nie umiem juz byc obiektywna
W schronisku kolejny czarnuszek jest w max złym stanie, znów płuca :cry:
więc od rana mega dół

Do Silesii pojechały te dwa czarnuszko co wczoraj- i oba znalazły wspólny dom
Niby radość -ale.....i strach
pamietacie, pisałam o dwóch za małych małych, które walczyły z zapaleniem płuc juz w DS
Dom zrobił wszystko ,żeby je ratować, niestety druga malusia koteczka tez odeszła
I tam zamieszkały dwa czarnuszki, a ja umieram ze strachu, żeby wszystko z nimi było dobrze
Są poszczepieni, mieli kontakt z tymi samymi wirusami, zwalczyli kk
ale strach i we mie i w ich nowej Pani siedzi ogromny. Zasponsorujemy im zylexisy
I proszę przesyłajcie w ich kierunku ciepłe myśli

Króweńka wczorajsza jednak wróciła :( , i mimo tego ,że przesiedziała kolejny dzień w klatce w Silesii nie znalażła domu, wróciła do schroniska. A to taki dobry i grzeczny kot :(
Nie mam żalu do oddającej go, bo okazało się ,że nie może zapanować nad swoim synkiem, który strasznie ją męczył. Stwierdziła ,że musi poczekać jeszcze z dwa lata
Więc Mała Dzika ( tak nazwały ja korciaczki, bo podobna do naszej Dzikiej z wyglądu ) znów w schronisku, prosi o kawałek uwagi bo jest mega przytulakiem

Dom znalazł natomiast Paganini :ok: , dobry dom, tylko tu kciuki potrzebne na dogadanie sie ogonka z rezydentami dwoma :ok:

Dziękuję wszystkim za udział w akcji, pomoc, Franczesce za słodkości i serek dla Magota :kotek:

potrzebne kotom schroniskowym ciepłe myśli i przede wszystkim DT, a ich nie ma :(

Mała1

Post » Nie sie 28, 2011 20:25 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

:( Całe mnóstwo ciepłych myśli....
Żałujemy, że nie możemy porwać któregoś kota na dt....
Mała Dzika jest taka kochana i cudna, szkoda, że wróciła.

Zdjęcia z ostatniego czwartku (od 34)
I przy okazji - zdjęcia 3 z 4 kotów Małej

Auaktualniona po części jest strona niekochane.org (koty w dt, małe czarne w 'maluchach' i koty na kociarni)
Bardzo pomocne, np przy Bodjanie, były opisy Tanundy:)
Coś poprawić, zmazać, dodać? Może ktoś ma jakiś pomysł?
Jakiegoś kota jeszcze wrzucić, tymczasowego lub schroniskowego?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sie 28, 2011 20:39 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Kochani macie różne przypadki,mój najstarszy kot Ewin(syn Rindzi[*]) ma 11 lat coraz częściej sika na różne szmatki,które leżą na podłodze,wczoraj przesadził stanął na stole i nasikał na obrus inne przedmioty tam znajdujące się,w ostatniej chwili podniosłam laptopa :roll: To nie chodzi że nasikał i zniszczył to rzeczy nabyte,tylko czym to może być spowodowane?Kiedyś czytałam że tak koty czasem się buntują,jak przychodzą nowe koty,ale u mnie już tyle kotów na dt się przewinęło między czasie doszły 4 koty za Jego instnienia...Ogólnie zrobił się złośliwy i jeszcze te sikanie... :( Mieliście może styczność z takim przypadkiem,jak coś to na pw,żeby nie zaśmiecać :wink:
Gosiara

Post » Nie sie 28, 2011 21:03 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

co do Bruna to nadal sa niestety problemy. mimo stosowania roznych sposobow nadal zanieczyszcza co chce i kiedy chce. wczoraj zanieczyscil caly zlew, szczescie, ze nie bylo w nim rzeczy malej...
pani doktor chce jakies preparaty jeszcze wprowadzac, zeby cokolwiek poprawic to zachowanie
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

[poprzednia][następna]