DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 12:57 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

smarti pisze:Jus-wet.nie,chyba że jest trzustkowy jakiś-czyli z małą zawartością tłuszczu musi być-jeszcze nie miałam czasu tego zgłębić :roll: .
Natomiast bardzo potrzebuje ogólnego Royala bo dojadają ostatnie wiaderko :roll: -mieszanki jak zwykle dla outdorów i oddzielnie dla indoorów-koniecznie z hairball i hair&skin ale jako że to grubszy wydatek to na razie musimy poczekać.

Generalnie ja i mój TŻ możemy poczekać, Ty też czekaj ;) ale kociastym cioteczka nie będzie kazała czekać ;) jak już Ci się kończy to może w weekend będziemy w pobliżu to Ci zostawimy wałówkę, a zapłacisz później jak już się doczekasz :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 07, 2011 13:18 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Jus87 pisze:
smarti pisze:Jus-wet.nie,chyba że jest trzustkowy jakiś-czyli z małą zawartością tłuszczu musi być-jeszcze nie miałam czasu tego zgłębić :roll: .
Natomiast bardzo potrzebuje ogólnego Royala bo dojadają ostatnie wiaderko :roll: -mieszanki jak zwykle dla outdorów i oddzielnie dla indoorów-koniecznie z hairball i hair&skin ale jako że to grubszy wydatek to na razie musimy poczekać.

Generalnie ja i mój TŻ możemy poczekać, Ty też czekaj ;) ale kociastym cioteczka nie będzie kazała czekać ;) jak już Ci się kończy to może w weekend będziemy w pobliżu to Ci zostawimy wałówkę, a zapłacisz później jak już się doczekasz :mrgreen:

jeszcze i u Ciebie krecha-nigdy w życiu :evil: -wystarczy mi megakrecha w lecznicy i maleńka krecha u weta.....
i pomysleć że przed miau życie było takie słodkie...

choć oczywiście bardzo Ci dziekuję za dobre serduszko :1luvu:

jak mawia mój TŻ-do niedzieli "to jeszcze lata świetlne"-zobaczymy może do tego czasu nastąpi długo oczekiwany przypływ.. :ryk:

bo przecież wiem że na jednym wiadrze karmy to moje koty daleko nie pociągną.. :ryk: :ryk: :ryk: w razie by co to jeszcze mam z 7 kilo kittena-najwyzej odmłodnieją :ryk: :ryk: :ryk:

a czy ktoś mądry mi napisze-czy jest w Wawie lekarz specjalista żołądkowo wątrobowo-trzustkowy-jednym słowem koci gastrolog?
i jaka karma jest specjalnie na biegunkę i kłopoty tego typu?-
bo myślę o tej Sensitivity z błękitkiem ale słyszałam że to jest głównie na alergie i że strasznie śmierdzi i koty nie bardzo chcą to jeść..ja wiem że to na pewno miałam dla Rybników i dla Edisi ale przeszło jakoś niezauważalnie że nie pamiętam... :oops:
jaka jest prawda?
Może Bianka,albo MałgosiaZ. albo niezawodny Gibutek mi doradzą :D :?:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lip 07, 2011 13:25 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

smarti pisze:
Jus87 pisze:

jeszcze i u Ciebie krecha-nigdy w życiu :evil: -wystarczy mi megakrecha w lecznicy i maleńka krecha u weta.....
i pomysleć że przed miau życie było takie słodkie...

choć oczywiście bardzo Ci dziekuję za dobre serduszko :1luvu:

jak mawia mój TŻ-do niedzieli "to jeszcze lata świetlne"-zobaczymy może do tego czasu nastąpi długo oczekiwany przypływ.. :ryk:

bo przecież wiem że na jednym wiadrze karmy to moje koty daleko nie pociągną.. :ryk: :ryk: :ryk: w razie by co to jeszcze mam z 7 kilo kittena-najwyzej odmłodnieją :ryk: :ryk: :ryk:

a czy ktoś mądry mi napisze-czy jest w Wawie lekarz specjalista żołądkowo wątrobowo-trzustkowy-jednym słowem koci gastrolog?
i jaka karma jest specjalnie na biegunkę i kłopoty tego typu?-
bo myślę o tej Sensitivity z błękitkiem ale słyszałam że to jest głównie na alergie i że strasznie śmierdzi i koty nie bardzo chcą to jeść..ja wiem że to na pewno miałam dla Rybników i dla Edisi ale przeszło jakoś niezauważalnie że nie pamiętam... :oops:
jaka jest prawda?
Może Bianka,albo MałgosiaZ. albo niezawodny Gibutek mi doradzą :D :?:

Smarti nic się nie przejmuj i nie krępuj :ok:

Zdecydowanie RC Gastro Intestinal na
- biegunki
- zespół złego wchłaniania
- zaburzenia wchłaniania i trawienia pokarmu
- zapalenie jelit
- rekonwalescencja
- przerost flory bakteryjnej
- dolegliwości i schorzenia trzustki
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 07, 2011 14:07 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

a jak on cenowo?
normalnie? :D

Dzwoniła Ania-akcja Wojtuś chwilowo wstrzymana bo
1) Wojtuś dostał nowy antybiotyk i podobno czuje się lepiej :D
2) po kastracji kocur podobno przez miesiąc traci jeszcze hormony które posiada a przez najbliższe dni po kastracji nie mozna jeszcze wykluczyć możliwości skutecznego zapłodnienia.. :strach:
biorąc pod uwagę że większość szcytniaczek jest w permanentnej rui,to pomysł z daniem tam Bonifka w niedzielę absolutnie odpada :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lip 07, 2011 14:47 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Iwonko, jak wiesz mam kotkę absolutnie bezzbożową (1%ryżu nie wchodzi w rachubę). Do tego nie toleruje karm , w których jest dużo kurczaka. Dla niej najlepsza jest Acana Grassland i Pacifica lub Orijen rybny. Obydwie śmierdzą ale ona jest taka kochana ,że to je.Takie jak Taste of the Wild czy Applaws bez zboża nie są przez Betinę przyswajane.
Z tego co wiem,coraz więcej zwierząt nie toleruje karm z kurczakiem. Wczoraj zamówiłam 7kg Acany Grassland , jak mi dostarczą w przyszłym tygodniu chętnie Ci odsypię na próbę.
Sensitivity z błękitkiem nie znam. Zapewne jest tam jakiś wypełniacz , który już ją dyskwalifikował do podania Betince.
A z którym kotkiem masz takie problemy jelitowe ?
:kotek:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lip 07, 2011 18:42 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Smartinku, w związku z problemami Pokerka z mojego podpisu, ostatnio pytałam mojego veta o specjalistę od układu pokarmowego i polecił dr Romana Lechowskiego http://www.znanylekarz.pl/prof-dr-hab-n ... g/warszawa Określił go mianem guru. Jeżeli chodzi o karmy, to niestety nie pomogę, bo nie mam w tym względzie doświadczenia i oby tak dalej
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lip 07, 2011 20:30 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

dzięki-czuję że pojadę do niego z Milką,jeśli jej snzymy nie pomogą..

a jutro o 10.30 operacja Fila-szczerze mówiąc wygląda duuużo gorzej niż Kulka :roll:

smarti

Post » Czw lip 07, 2011 23:52 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Filemonku, trzymaj siekochany kocurku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 08, 2011 6:18 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

My też potrzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 08, 2011 8:41 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

i my :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 08, 2011 8:49 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: niedługo zacznie się operacja. Filemonku - będzie dobrze!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 08, 2011 8:59 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

:ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 08, 2011 9:00 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lip 08, 2011 9:36 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Z Filemona okiem może być już tylko lepiej... Oby wszystko poszło dobrze! :ok:

EDIT: dzwoniła Iwona, Fil jest w trakcie operacji. Dr Garncarz nie pozostawił złudzeń- kot nie będzie na to oko widział. Bardzo cierpiał. Teraz ratujemy oko jako takie- gdyby w przyszłości nie goiło się prawidłowo- trzeba będzie patroszyć oczodół. Najwazniejsze, że najgorsze cierpienie już za nim :|

A ten Pan przeszedł znaczne zmiany bez zbędnego stresu: :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lip 08, 2011 11:21 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Filemonku, bądź dzielny skarbie :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]