Oberhexe pisze:Tak, ten właśnie przepis.
Propozycja zamieszczona w agendzie na GA i dotycząca właśnie punktu 8.2.1.b brzmi następująco:
"they may only enter their cats in classes 12, 11, and 9 or 10, if they wish to enter cats in higher classes, they should become individual members of a FIFe member"
czyli
"mogą zgłaszać koty wyłącznie w klasie 12, 11 bądź 9 lub 10, aby zgłosić kota w wyższej klasie [wystawcy z innych organizacji] muszą stać się indywidualnymi członkami członka FIFe".
Wraz z dopiskiem, że w razie przegłosowania zmiana wchodzi w życie od 1 czerwca 2011 r. i wymaga wprowadzenia zmian w Regulaminie hodowlanym i rejestracyjnym FIFE (Breeding & Registration Rules), art. 5.2.1 (to pomyłka, jak sądzę - zapewne chodzilo o reg. wystawowy).
Sprawdzałam treść regulaminu wystawowego na stronie FIFe, zmiany nie ma. Informacji oficjalnych także nie ma, więc ciężko stwierdzić, jak brzmi cały przepis.
Treść pełnego przepisu zostanie wprowadzona do Regulaminu Wystawowego w odpowiednim wyznaczonym do tego czasie, z pewnością nie dzieje się to na hop-siup z dnia na dzień - wymaga to jenolitych tłumaczeń na 3 języki i zgodności z innymi przepisami.
Komisja Wystawowa ma na to odpowiedni czas. Mówiąc szczerze w naszej polskiej rzeczywistości nie zmienia to niczego, co miało miejsce do tej pory. Prepis ten reguluje po prostu sytuacje, które miały miejsce u innych członków FIFe a były nie zgodne z regulaminami.
Satyr77 pisze:Przyznaję się bez bicia, że takstu angielskiego nie widziałem, ale teraz po przeczytaniu zgłupiałem do reszty. Według tego przepisu który obowiązuje od 7 dni niezależnie od tego czy mam zatwierdzony tytuł, czy też go nie mam, wystawić kota i tak nie mogę, ponieważ nie jestem członkiem FIFe, mimo iż nim jestem, tylko zawieszonego członka

nie do końca - jeśli wystawca nie FIFe ma kota z tytułem FIFe to wystawia go w odpowiedniej klasie, ale jeśli chce po uzyskaniu odpowiedniej ilości certyfikatów uzyskać tytuł FIFe to musi stać się członkiem tej organizacji - to chyba logiczne.