Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 21:39 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto:dwóch gołodupców w łazience;)

MaryLux pisze:Ogryzeczku, dlaczego własny wątuś zaniedbujesz?
Inka
Duża Ogryzka się obija i ciężko Jej się zmusić do czegokolwiek :? :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro maja 18, 2011 22:20 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: i co zrobić???

Mam zgryza z Presto i Pigo :? :(

Najpierw zastanawiałam się, czy Oni w ogóle dadzą się oswoić. Mimo, że byli u nas już 2 miesiące nie dawali się pogłaskać, omijali nas szerokim łukiem. Dopiero w marcu, jak udało się ich zamknąć w łazience, trochę się "rozkręcili" - Presto wystawiał brzuszek do miziania, traktorkował jak szalony, praktyczni jak tylko weszłam do łazienki. Pigo jest bardziej powściągliwy, jak Go "dorwałam" i zaczęłam głaskać to łaskawie pozwalał, ale co chwila uciekał w inny kąt... i tak się ganialiśmy po łazience :roll:
Miałam nadzieję, że po kastracji będzie łatwiej przekonać ich, że człowiek nie gryzie. Po części się udało i (dopóki był Felivay w kontakcie) było w miarę ok. W połowie kwietnia coś im "odbiło" - czarny coraz bardziej atakował spokojniejszego buraska, a odgłosy gryzionego Pigo podrywały nas z łóżka :? Wyjście lub wejście do łazienki zaczęło być wybitnie utrudnione, bo obaj próbowali się przecisnąć i ucie. Do tego burasek, jak Go Presto nie gryzł, wył i drapał w drzwi łazienki... Oczywiście nachętniej w nocy... Przeważnie szłam do Nich, opieprzalam jak się gryźli albo głaskałam jak płakali. Tak wiem, rozpuściłam ich tym, :oops: bo nie byłam konsekwentna i ulegałam im, ale przeważnie pomagało i się uspokajali. Jednak kiedyś o pierwszej nie dało rady Pigo uspokoić, uciekał przez drzwi, a po dwóch godzinach taki koncert urządził, że TŻ wziął koc i poszedł spać do Nich do łazienki 8O
Wypuszczenia ich do pokoju się bałam, żeby znowu nie zdziczeli, tym bardziej, że Pigo zaufał na tyle, że wystawia brzuchol do głaskania i pieknie mruczy, a Presto pozwala się podnieść, przytulić, położyć na kolanach (nawet chwilę głasków wytrzymuje bez przytrzymywania ;) ). Do tego rezydentka - Pestka, która na Nich warczy, leje i ogólnie nie przepada za innymi kotami :? A Presto Ją gania... Masakra jakaś... :(

No ale teraz, jak jesteśmy (któreś z nas) w domu to chłopaki ganiają po pokoju/kuchni, a na noc wracają do łazienki.
Nie jest to dobre rozwiązanie, ani dla nich, ani dla nas... No bo co to za przyjemność w tej łazience siedzieć?!? Nawet jak jestem w łazience, to Pigo płacze. Ale wystarczy, że Go pogłaskam i już pokazuje brzuszek i mrrruczy :1luvu: Biorąc pod uwagę ich szaleńcze latanie po mieszkaniu, to nie możemy ich nie zamykać, bo po jednej nocy mielibyśmy całe twarze w szramach (na rękach już mam blizny po pazurkach Presto) :evil:
A chłopaki coraz bardziej "ludzcy". Presto domaga się pieszczot, sam podchodzi do mnie. traktorkuje i grucha, żeby głaskać :1luvu: Nawet teraz ociera mi się o laptopa i krąży dookola, żeby głaskała :1luvu:
Raczej nie ma co liczyć, że sami będą wskakiwać na kolana, ale teraz bardziej nadają się do adopcji (taką przynajmniej mam nadzieję)

Alyaa

Post » Śro maja 18, 2011 22:22 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: i co zrobić???

Aaaaa, trochę porobiłam zdjęć grzdylkom - postaram się jutro wstawić :ok:

Alyaa

Post » Czw maja 19, 2011 10:43 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto:dwóch gołodupców w łazience;)

Alyaa pisze:
MaryLux pisze:Ogryzeczku, dlaczego własny wątuś zaniedbujesz?
Inka
Duża Ogryzka się obija i ciężko Jej się zmusić do czegokolwiek :? :oops:

Prosimy o zdjęcia siniaków! :wink:
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie maja 29, 2011 13:56 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: i co zrobić???

Zdjęć siniaków nie będzie, bo nie są interesujące :P Są za to zdjęcia o wiele ładniejszych obiektów :wink:

Mały Pigo, który już nieco urósł i zmężniał, ale nadal jest śliczny :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio edytowano Nie maja 29, 2011 13:57 przez Alyaa, łącznie edytowano 1 raz

Alyaa

Post » Nie maja 29, 2011 13:57 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: i co zrobić???

Alyaa pisze:Zdjęć siniaków nie będzie, bo nie są interesujące :P Są za to zdjęcia o wiele ładniejszych obiektów :wink:

Mały Pigo, który już nieco urósł i zmężniał, ale nadal jest śliczny :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jaki przystojniak!

MaryLux

Post » Nie maja 29, 2011 13:58 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: i co zrobić???

Taki przystojniak, a domku nie może znaleźć :(

Alyaa

Post » Nie maja 29, 2011 14:12 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Domku szuka też Presto, śliczny kocurek, który ma ADHD i notorycznie znosi mi myszy do pościeli ;) Nie daje mi spać po nocach, bo pakuje się do łóżka, budzi mnie z głośnym "MIAU!" i domaga się głaskania :1luvu: A terkocze przy tym, jak nakręcony :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Szkoda tylko, że bardzo gania rezydentkę Pestkę i brata Pigo :? Brata niestety też gryzie :?

Zdjęć ma mniej, bo nie usiedzi chwili w spokoju :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Alyaa

Post » Nie maja 29, 2011 14:16 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Napisałam wierszyk
Inka

MaryLux

Post » Nie maja 29, 2011 15:35 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Nie błyskać fleszem po oczach, bo podrapię! :twisted:

Obrazek

Alyaa

Post » Śro cze 01, 2011 20:36 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Miałam napisać coś ambitnego :roll:
Ale jestem zmęczona, koty szaleją - idę spać...
Dobranoc :cat3:

Alyaa

Post » Czw cze 02, 2011 10:53 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Dobrze, że chociaż coś...

MaryLux

Post » Czw cze 02, 2011 20:00 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Zamorduję Presto! :twisted: Zrobię sobie z Niego rękawiczki! :twisted:
Ten kurdupel ma rozdwojenie osobowości - normalnie Dr Jekyll & Mr Hyde :twisted: Jako ten pierwszy leży właśnie na łóżku obok mnie, podstawia się do mizianek i traktorkuje :1luvu: No ideał kota, normalnie :1luvu: A jako pan Hyde biega jak szalony po mieszkaniu, zrzuca wszystko, wspina się i skacze na siatke, gania Pestkę i Pigo, gryzie brata po karku (Pigo strasznie płacze) :cry:
Dzisiaj doprowadził mnie i TŻ prawie do zawału - gdy wracałam do mieszkania zwiała mi Pestka (standard) i próbował Ogryzek (to nowość - chyba ma dość molestowania przez Presto), TŻ po nich pobiegł, a ja zeczęłam sprawdzać stan "koci" - oczywiście brakowało tego czarnego kurdupla. TŻ z powrotem na klatkę szukać diabełka, ja obchodzę wszystki możliwe do schowania zakamarki, łącznie z pralką - nic. Szeleszczę karmą - nie ma :? TŻ z powrotem na klatkę - ja szukam dalej w mieszkaniu :? Nagle patrzę, a ten mały gnojek, kierując się w stronę drzwi wyjściowych, spieprza z szafy, w której przed chwilą Go szukałam :twisted: :twisted: :twisted:
Normalnie jeszcze raz wywinie mi taki numer to zamorduję :twisted:

Nie zdążyłam dopisać posta do końca, jak już włączył się Mr Hyde - tym razem gania Ogryzka...

Alyaa

Post » Czw cze 02, 2011 23:26 Re: Pestka z Ogryzkiem,Pigo+Presto: nowiutkie zdjęcia str.9

Ja go chętnie od Was adoptuję. Zbieram takich jak on.
Mogę :mrgreen: ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]