Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:Edit: te inne źródła określają dawkowanie żelaza na 3-6mg/na kilogram masy ciała kota (a nie na 4 kg kota, jak ktoś gdzieś napisał).
asia2 pisze:jutro wezmę cała rozpiskę tego co Berta dostaje. Wiem, ze dostała dziś PWE (zrozumiałam ,ze to z potasem, mam nadzieję, że nie pokrecilam nic ) ale wetka powiedziała wlaśnie, ze ostrożnie muszą właczać.
asia2 pisze:Alusan już mamy w diecie, chela-ferr też i jeszcze dostała na obniżenie ciśnienia, ktory to specyfik podobno nie szkodzi jeśli jest za niskie. Nazwa później.
asia2 pisze: Usg - rozważam. Nie dlatego, że nie chcę zrobić tylko zastanawiam się co nam może dać.
pixie65 pisze:....
Dopytaj o ten furosemid....
PcimOlki pisze:pixie65 pisze:....
Dopytaj o ten furosemid....
Jaki Furosemid? Furosemid zrzuca potas - jest raczej wykluczony przy hipokalemii i hiponatremii.
PcimOlki pisze:(...)
Co do antybiotyków na stan zapalny w pyszczku - najpierw trzeba wykluczyć UTI. Jeśłi zostanie zdiagnozowane UTI, celowane leczenie antybiotykami należy skierowac przeciw niemu. Koniecznie oznaczenie UPCR moczu i ew korygowanie białkomoczu jeśłi istnieje.(...)
asia2 pisze:jutro wezmę cała rozpiskę tego co Berta dostaje. Wiem, ze dostała dziś PWE (zrozumiałam ,ze to z potasem, mam nadzieję, że nie pokrecilam nic ) ale wetka powiedziała wlaśnie, ze ostrożnie muszą właczać.
asia2 pisze:nie dostaje furosemidu.
asia2 pisze:Jeśli chodzi o dawkę chella-ferr to wlaśnie pytałam się o podawanie tutaj na wątku. Musze wniosek wyciągnąć i zapodać.
asia2 pisze:Wet zasugerowała mi podawać alusal pól tabletki rano. PcimOlki jęsli nic nie pokręce pisałeś o podawaniu do posiłku ale też 1/2 tabletki dzeinne w sumie. Nie wiem czy to wszystko jedno.
pixie65 pisze:PcimOlki pisze:(...)
Co do antybiotyków na stan zapalny w pyszczku - najpierw trzeba wykluczyć UTI. Jeśłi zostanie zdiagnozowane UTI, celowane leczenie antybiotykami należy skierowac przeciw niemu. Koniecznie oznaczenie UPCR moczu i ew korygowanie białkomoczu jeśłi istnieje.(...)
Jeśli zostanie zdiagnozowane.
Natomiast jeśli dobrze zrozumiałam - problem z zębami jest.
Dlatego (moim zdaniem) koniecznie trzeba zrobić porządek z paszczą przynajmniej podając w tym celu jakiś sensowny antybiotyk (np. stomorgyl), zanim możliwe będzie zrobienie np. zabiegu.
pixie65 pisze:asia2 pisze:Wet zasugerowała mi podawać alusal pól tabletki rano. PcimOlki jęsli nic nie pokręce pisałeś o podawaniu do posiłku ale też 1/2 tabletki dzeinne w sumie. Nie wiem czy to wszystko jedno.
Koniecznie z jedzeniem albo zaraz po posiłku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości