anna41 pisze:Mam pytanko do posiadaczy Ranalu K w proszku. Czy ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych i hmmm jakby beżowawych ziarenek?
Tak, dokładnie.
I nie ma delikatnego zapaszku tylko wali jak... no dobra, śmierdzi
Moderator: Moderatorzy
anna41 pisze:Mam pytanko do posiadaczy Ranalu K w proszku. Czy ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych i hmmm jakby beżowawych ziarenek?
PcimOlki pisze:anna41 pisze:Mam pytanko do posiadaczy Ranalu K w proszku. Czy ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych i hmmm jakby beżowawych ziarenek?
Nie mam Renalu K, ale mam NaOH i ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych, jakby beżowawych, ziarenek.
pixie65 pisze:PcimOlki pisze:anna41 pisze:Mam pytanko do posiadaczy Ranalu K w proszku. Czy ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych i hmmm jakby beżowawych ziarenek?
Nie mam Renalu K, ale mam NaOH i ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych, jakby beżowawych, ziarenek.
A do czego Ty tego używasz ?
Dieselka pisze:...
a na obniżenie mocznika mamy LESPEWET przecież - też jest zły?
...
PcimOlki pisze:Dieselka pisze:...
a na obniżenie mocznika mamy LESPEWET przecież - też jest zły?
...
Lespewet jest ziołowym środkiem moczopędnym. (jak piwo)
Dieselka pisze:.... no i ciagle za wszelką cenę chce wyjść na dwór co jest cholernie martwiące bo wygląda jakby sobie chciała pójść i spokojnie zdechnąć;/
casica pisze:anna41 pisze:Mam pytanko do posiadaczy Ranalu K w proszku. Czy ma on taki delikatny zapaszek i składa się z białawych i hmmm jakby beżowawych ziarenek?
Tak, dokładnie.
I nie ma delikatnego zapaszku tylko wali jak... no dobra, śmierdzi
Dieselka pisze:PimOlki mozesz mi jednak wysłać ten nr? w sumie sprawa na mega cito - ostatnia konsultacja czy walczymy czy lepiej jednak dać spokój
Morbital w serce, ale chyba nie bez premedykacji domięśniowej? Przy zapadniętych żyłach najbardziej humanitarnym uśmierceniem byłoby podanie środka dootrzewnowo po wcześniejszej premedykacji.Dieselka pisze:(...) morbital był podany w serce bo już żyły były zapadnięte.... (
ana pisze:Jeszcze dodam info, tu masz składniki takich otoczek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Enteric_coating
nie bardzo mam czas szukać odpowiedników w j. polskim (znalazłam jeden: kopolimer kwasu metakrylowego i etylu akrylanu (1:1), ale moim zdaniem można przyjąć zasadę "pi razy oko" - jeśli skład to tylo żelatyna + barwnik, to wiadomo, natomiast jeśli składników jest więcej, to szansa na przedłużoną trwałość otoczki w przewodzie pokarmowym.
Probiotyk, niestety bez S. thermofilus, w otoczkach dojelitowych znalazłam jeden:
http://www.probacti.pl/index.php?id=8
Z tego co tu piszą o OD ona podnosi "wydajność" probiotyku.
Natomiast, uwierz mi, w wielu ulotkach, a nawet artykułach naukowych, spotkałam info, że dzieciom podawano probiotyk bez kapsułek, ale z mlekiem, i to działało. (...)
Tinka07 pisze:Dieselka, bardzo mi przykro, że Twojemu Kociakowi się nie udało.Morbital w serce, ale chyba nie bez premedykacji domięśniowej? Przy zapadniętych żyłach najbardziej humanitarnym uśmierceniem byłoby podanie środka dootrzewnowo po wcześniejszej premedykacji.Dieselka pisze:(...) morbital był podany w serce bo już żyły były zapadnięte.... (
PcimOlki pisze:Pytanie mam - czy szczepicie nerkowe koty?
PcimOlki pisze:Dieselka - przykro.
Pytanie mam - czy szczepicie nerkowe koty?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości