Moderator: Moderatorzy
ana pisze:ale to są same wyniki badań krwi...
ana pisze:..
Co było "chorobą pierwotną" i jak ja leczyłeś?
W Białymstoku aranesp bez problemu zamówiłam w aptece.Slonko_Łódź pisze:Yenna już po. Za szybko się ucieszyłam... Mocznik i kreatynina faktycznie ślicznie spadły ale niestety w parze z morfologią... Czas na EPO. W apece gdzie dowiadywałam się o EPO powiedzieli, że dostępny jest tylko aranesp (na zamówienie). Wędruję więc dzisiaj z receptą i jaka niespodziankaNie można zamówić. Nie ma w hurtowniach i raczej nie będzie
Napisałam do inkaa82- Hermes dostaje ale kupują u weta. Dopiero Inkaa mi uświadomiła, że stosują epo jako doping i dlatego jest problem....
PcimOlki pisze:Slonko_Łódź pisze: Ja coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że kluczem do sukcesu przy pnn jest systematyczne nawadnianie.
Ja poszedł bym dalej twierdząc, że należyta podaż wody jest kluczem zarówno w prewencji, jak też leczeniu PNN. Każdy opiekun zdrowego kota powinien znaleźć sposób na zachęcenie go do picia większych ilości płynów - przełoży się to na mniejszy ruch w tym wątku.
[...]
Natomiast coś jest nie halo z BARF i dietą mokrej karmy. Niby z wyliczeń wynika, że ilość wody zawarta w takiej karmie jest znaczna, ale na forum jest wiele postów opisujących koty karmione taką dietą z problemami typowymi dla niedostatecznego uwodnienia. Ja nie wiem z czego wynika różnica - może woda uwiązana w pożywieniu nie działa tak jak woda luzem. Dobrze by było gdyby ktoś posiadający wiedzę na temat żywienia przeanalizował zagadnienie bezstronnie. Niestety większość jest zaślepiona ideowo przez co niezdolna do wykonania analizy.
inkaa82 pisze:No a u nas, cóż... wyniki coraz gorsze.
Krea już ponad 9,0 mg/dl, mocznik ustabilizował się od ostatnich badań na poziomie 320... Jonogram wrócił do normy (uff). Hermes jest obecnie na diecie wołowinowej, najpierw w wyniku wymiotów spadł do 5,10kg, dzisiaj (po 2 tyg) waży 6,10kg. Wymioty, po jakimś czasie podawania famidyny ustały i w sumie od 1,5 tyg jest ok (w końcu z cerenii nie skorzystaliśmy). W sumie dziwię się, jak on, przy tak wysokich wynikach, jeszcze funkcjonuje. Ale ten drastyczny wzrost kreatyniny (ostatnio 6,5) chyba nie pozostawia złudzeń, a szkoda
Muszę się chyba cieszyć z każdego dnia, kiedy Hermes jest ok...
1969ak pisze: W Białymstoku aranesp bez problemu zamówiłam w aptece.
Oczywiście. Nie wiem czy jutro pracują, zadzwonię, a jeżeli nie, to zrobię to w poniedziałek. Kupiłam na receptę od wetaSlonko_Łódź pisze:Mam prośbę- czy jak będziesz koło tej apteki możesz zapytać czy nadal bez problemu da się zamówić?1969ak pisze: W Białymstoku aranesp bez problemu zamówiłam w aptece.
pixie65 pisze:...
Edit: PcimOlki - badałeś Olkowi wątrobę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości