Nina z pseudoschroniska MA cudowny DOM :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 23:27 Re: [okolice Dzierżoniowa]Została tylko ona-młoda, samotna Nina

Toc to ona faktycznie wyglada jak moj tymczas 8O Nineczko, taka sama, bez towarzystwa... :cry:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt paź 01, 2010 18:39 Re: [okolice Dzierżoniowa]Została tylko ona-młoda, samotna Nina

Po bardzo długich wakacjach wracam. Ale i tak czasu mało, bo mam szkołę itd.

Nina nadal czeka. Jestem współwinna, bo nie odświeżyłam Nince ogłoszeń.
Z tego co wiem jest wypuszczana między psiaki, żeby czuła się mniej samotna.
Na dniach odświeżę ogłoszenia (chyba we wtorek).

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob lis 06, 2010 15:07 Re: [okolice Dzierżoniowa]Została tylko ona-młoda, samotna Nina

Witam wszystkich !

Nina nadal szuka domu. Jednak aby coś zdziałać trzeba jej znaleźć jakieś DT. Ona powinna poznać człowieka na nowo, bo dalej przebywa w tym pseudoschronisku.
Nie wiecie kto prowadzi na miau DT? Może być płatny, jakoś się te deklaracje zbierze.

_ogonek_

Post » Sob sty 08, 2011 12:39 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

Aż wstyd, że tak długo się nie odzywałam... :oops:
Bardzo mi z tego powodu przykro, ale tak naprawdę z Niną nie działo się w tym czasie nic... Niestety...

Jednakże piszę i przychodzę z dobrą wiadomością.
NINA OD 15 STYCZNIA BĘDZIE MIAŁA DOMEK !!! :D
Ze schroniskiem w Uciechowie nawiązała kontakt pewna Niemiecka Fundacja. Poszukiwali kotka więc zaproponowałam Ninę :)

Jedyne "ale" to to, że trzeba ją zaszczepić. Fizycznie nie będzie raczej problemu, ale koszty... Koszt to ok. 60 zł.
Postaram się zrobić bazarek cegiełkowy i mam nadzieję, że uda się pokryć koszta.

Dziękuję wszystkim, którzy na wątku się pojawili, dzięki Wam udało się doprowadzić sprawę Dobrocińskich Kotów do końca. :1luvu:

_ogonek_

Post » Sob sty 08, 2011 19:41 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

A na co trzeba ją zaszczepić? Standard plus wścieklizna? To pogadam z moimi wetami :D
A ta Fundacja to sprawdzona jakaś?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob sty 08, 2011 20:14 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

Witaj ogonku :1luvu: Dawno ciebie nie widziałam na miau.
Trzymam kciuki bo tylko tak mogę pomóc.
zakocenie na maksa :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 09, 2011 17:34 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

AgaPap pisze:A na co trzeba ją zaszczepić? Standard plus wścieklizna? To pogadam z moimi wetami :D
A ta Fundacja to sprawdzona jakaś?

Aga, raczej ze szczepieniem fizycznie zeby ją gdzieś zabrać to nie ma problemu, na terenie DDZ przyjmuje klikoro fajnych wetów.
Raczej chodzi o fundusze.

Nie ma nikt fantów ani chęci zorganizowania bazarku?

Fundacja w porządku. Może nie jest to tyle fundacja co grupa miłośników zwierząt - treserzy psów. Schronisko jest w stałym kontakcie mailowym, mają własnś stronę, ale adresu nie mam i po niemiecku jest pisana.

Znaleźli dom dla psiaka bez szans z Uciechowa, bernardynki. Wyjazd 15 stycznia ;)

_ogonek_

Post » Nie sty 09, 2011 20:18 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

Skontaktujcie się z moimi wetami i umówcie się na zaszczepienie jej, a ja zapłacę.
Jak jutro nie zapomnę to zadzwonię i uprzedzę :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt sty 14, 2011 17:31 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

Nina dzisiaj była na szczepieniach, została zaszczepiona na wściekliznę.
Pani doktor obejrzała kotkę i powiedziała że jest w porządku.
Świerzba nie ma, uszka tylko brudne są.

Niestety w momencie wizyty okazało się, że fundacja jutro nie przyjedzie, ale kiedy wróciłam do domu okazało się, że w ogóle nie przyjadą...
Jestem kompletnie załamana. Zaczęli coś kręcić i w ogóle dziwnie to wyszło, bo wydawali się być fantastycznymi ludźmi...

Tym samym droga do szczęścia tej uroczej kotki została zamknięta przez takich %^&*(*&^%...

Edyta powiedziała, że za 2 tyg jak będzie termin szczepienia na wirusówki pojedziemy, zrobimy Nince zdjęcia do ogłoszeń....

Kicia jest cudna. Nie jest już takim pół-dzikiem jak pół roku temu. Daje się głaskać, nawet to lubi, oswoiła się z psami. Poczekam na te fotki i będę ją dalej ogłaszać.

Na razie w Dobrocinie innych kotów nie ma.

_ogonek_

Post » Pt sty 14, 2011 21:00 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

Banerek większy:
Obrazek (wys. 150px)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112556][img]http://miau.strefa.pl/Bielawa-Nina-150.gif[/img][/url]

Banerek mniejszy do podpisów "dwuwierszowych":
Obrazek (wys. 100px)
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112556][img]http://miau.strefa.pl/Bielawa-Nina-100.gif[/img][/url]

Nieanimowana wersja na Dogo:
Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112556][img]http://miau.strefa.pl/Bielawa-Nina-100d.gif[/img][/url]

Edit: banerek przelinkowany na początek wątku.
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 14:59 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob sty 15, 2011 13:08 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

graszka, a czy można by to było za jakiś czas zmienić?
Chcę jej historię uaktulnić w pierwszym poście.
Ale zajmę się tym wieczorem.

A banerki... cudowe. Jestem ci ogromnie wdzięczna :1luvu:

_ogonek_

Post » Sob sty 15, 2011 19:14 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

cztyli wyszło ajk zwykle.No prawie.
Czy to fundacja czy pojedynczy człek takie samo zachowanie.

Kciuki za mała ogromne bo długo już czeka :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 16, 2011 0:16 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

_ogonek_ pisze:graszka, a czy można by to było za jakiś czas zmienić?
Chcę jej historię uaktulnić w pierwszym poście.

Niooo :> Zmienimy linkowanie, czyli to co za [url= . Kod banerka trzeba będzie wkleić sobie od nowa lub przerobić bezpośrednio w podpisie. W razie potrzeby mogę obrazek podmienić "zaocznie" :mrgreen:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Nie sty 16, 2011 9:33 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje DT, POMOCY!!

graszka, jakbyś mogła podlinkować i wkleić kody jeszcze raz, ok?
Ja w ogóle coś jeszcze namieszam jak to ja...

_ogonek_

Post » Nie sty 16, 2011 10:33 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Pierwsze 2 posty zaktualizowane.
Mam nadzieję że wszystko jest jasne i czytelne.
graszka, jak podlinkujesz na 1 post to wkleję tam banerki.

PS. Dałoby się zrobić z tą samą fotką, tym samym napisem w wys. 100 px, ale w wersji na dogo?

_ogonek_

[poprzednia][następna]