^JoKot^ cz.3- PROSIMY o 1% (s.1) oraz DT dla 8 kotów s.77!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 16:33 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Zostałam powiedzmy że pochwalona za nadawanie kotom imion, więc wyżyłam się dziś na nowym lecznicowym kociaku.
Otóż owo białawe coś przywiezione przez Alebów nazywa się odtąd Świnką ;)

Świnka na rękach mruczy i rozkłada łapy by ją głaskać po brzuchu, w klatce się kuli ze strachu.

Te plamy na jej głowie są moim zdaniem jakby niebieskie, prążkowane. ale nie gwarantuję, bo nadal na kocie jest sporo brudu...

ŚWINKA SZUKA PILNIE DT!!!

Druga kotka lecznicowa też jest pewnym ewenementem, generalnie nie spodziewałam sie po dzikim kocie możliwości trzymania jej na rękach (bez chwytu za kark, tylko tak po prostu) i czyszczenia jej mocno bolącego ucha. Kotka musi minimum tydzień spędzić na leczeniu. A potem mam ją wypuścić na mróz?

To czarna kotka, sterylizowana jeszcze zanim zaczęłam łapać na Powązkach, czyli minimum 5-6 lat temu. Jedzenia ma tam sporo, kryjówek - też. Ale jednak mocno zimno i brudno jest, dla takiej starszej już nieco kici to trochę kiepsko... Czy ktoś da jej szansę zostać domowym kotem?
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 12, 2011 22:24 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Oto Świnka (te płaskie uszy to efekt czyszczenia przed chwilą, ewidentnie ją swędziało):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A oto Świnka w pełnej krasie :twisted:

Obrazek

EDIT: zmiana rozmiaru zdjęcia
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 9:10 przez jopop, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 13, 2011 8:20 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Czw sty 13, 2011 8:33 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Strasznie fajna ta Świnka :1luvu:
Niestety TŻ jest zestresowany przeprowadzką i zmęczony załatwianiem różnych spraw, twierdzi, że obecnie nowy tymczas jest dla niego ponad siły.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw sty 13, 2011 9:10 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

zmieniłam rozmiar zdjęcia
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 13, 2011 21:19 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Kto dam DT Śwince?
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 13, 2011 21:20 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Trawis wraca z adopcji ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sty 13, 2011 21:27 Re: ^JoKot^ cz. 3 - gdzie są nasze KLATKI WYSTAWOWE?

Właśnie dostałam potwierdzenie dotyczące zbiórki 1% podatku za rok 2010.
Tym razem zgodziła się nam pomóc Fundacja KOT z Torunia :1luvu:

Podaję dane potrzebne do wpisania w rubryczki PITu:

w rubrykę "nazwa OPP" wpisuje się Fundacja KOT- Koty Otoczone Troską
w rubrykę "Nr KRS" wpisuje się 0000230788
w rubrykę "cel szczegółowy" wpisuje się dla warszawskich bezdomniaków

W tej sytuacji możemy już zrobić nowe ulotki i plakaty reklamujące 1%. W tym celu potrzebujemy:
a) kogoś uzdolnionego graficznie do sporządzenia ulotek i plakatów
b) kogoś z chodami w jakiejś drukarni coby za to możliwie mało płacić (a może ktoś ma możliwość wydrukowania takich ulotek gratis?)
Obrazek

jopop

Post » Pt sty 14, 2011 9:25 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

Zapytam mojego TŻ czy zrobi ulotki, teraz weekend wolny to może da się namówić, jest grafikiem :)

Tylko miałby to wymyślać od początku, czy jest ogólny zarys jak to ma wyglądać?
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Pt sty 14, 2011 10:09 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

Jaki rozmiar ulotek? jeśli A4 to ja moge wydrukowac , jesli wieksze to porozmawiam z kolezanką. JS

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt sty 14, 2011 10:13 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

Ja jestem zwolennikiem ulotek wielkości maksymalnie A5. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 14, 2011 10:29 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

Znajoma poprosiła mnie o pomoc w trudnej kociej sytuacji.
W pustym mieszkaniu żyją dwie koteczki - 6-letnia czarna Jogi i 2-letnia szylkretowa Krecia. Jogi jest bardzo mizialska, Krecia troszkę nieśmiała. W samotności, którą los im sprezentował, dobrze, że chociaż mają siebie nawzajem; Jogi matkuje Kreci, jest bardzo opiekuńcza. Obydwie są grzecznymi dziewczynkami.
Obrazek Obrazek

Miały pecha w życiu. Pani, która się nimi opiekowała, zmieniła zdanie co do planów życiowych. Nie tylko koty skrzywdziła swoją dezycją. :evil: Pan, który pozostał "z dobrodziejstwem inwentarza" codziennie przyjeżdza, żeby zająć się koteczkami, ale jego sytuacja życiowa nie daje możliwości na zabranie kotek ze sobą. :( Mieszkanie za chwilę będzie sprzedane. :(
Obrazek

Agneska

Post » Pt sty 14, 2011 11:19 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

MagdalenaKa pisze:Zapytam mojego TŻ czy zrobi ulotki, teraz weekend wolny to może da się namówić, jest grafikiem :)

Tylko miałby to wymyślać od początku, czy jest ogólny zarys jak to ma wyglądać?

Magda, wysłałam pw. :D

Maria Szczyglińska pisze:Jaki rozmiar ulotek? jeśli A4 to ja moge wydrukowac , jesli wieksze to porozmawiam z kolezanką. JS

I grafik i drukarz - to już od razu raźniej się robi. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Post » Pt sty 14, 2011 11:26 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

Agneska pisze:Znajoma poprosiła mnie o pomoc w trudnej kociej sytuacji.
W pustym mieszkaniu żyją dwie koteczki - 6-letnia czarna Jogi i 2-letnia szylkretowa Krecia. Jogi jest bardzo mizialska, Krecia troszkę nieśmiała. W samotności, którą los im sprezentował, dobrze, że chociaż mają siebie nawzajem; Jogi matkuje Kreci, jest bardzo opiekuńcza. Obydwie są grzecznymi dziewczynkami.
Obrazek Obrazek

Miały pecha w życiu. Pani, która się nimi opiekowała, zmieniła zdanie co do planów życiowych. Nie tylko koty skrzywdziła swoją dezycją. :evil: Pan, który pozostał "z dobrodziejstwem inwentarza" codziennie przyjeżdza, żeby zająć się koteczkami, ale jego sytuacja życiowa nie daje możliwości na zabranie kotek ze sobą. :( Mieszkanie za chwilę będzie sprzedane. :(

Biedne kocie.A gdzie one są?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 14, 2011 12:07 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! potrzebne ulotki i plakaty! s.60

ciekawe czy dogadałyby sie z innymi kotami? jaki stan zdrowia? czy szczepione, sterylizowane? JS

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

[poprzednia][następna]