Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 13:23 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

Fenriś przez 1 rok 2 miesiące i 2 dni swojego życia nie tylko nie wyrobił sobie kręgosłupa, ale wręcz stracił wszelkie jego szczątki :lol: :lol: :lol:
Dowody 8) :

F w wieku ok.3 miesięcy:
Obrazek

F dzisiaj:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Sob paź 02, 2010 16:56 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

I po co kupowałaś transporter- monstrum? Kotka się bierze, zwija w rulonik i pakuje do małej. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob paź 02, 2010 17:10 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

MariaD pisze:I po co kupowałaś transporter- monstrum? Kotka się bierze, zwija w rulonik i pakuje do małej. :mrgreen:

Jak to po co :twisted: żeby się futro nie pgoniotło :mrgreen:
Jak będę go w domu jeszcze kiedyś ważyć to pstryknę fotkę kotka upakowanego w transporter Frygi :lol: dziesiątkę :ryk:

ewkaa

Post » Sob paź 02, 2010 23:35 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

ewkaa pisze:Fenriś przez 1 rok 2 miesiące i 2 dni swojego życia nie tylko nie wyrobił sobie kręgosłupa, ale wręcz stracił wszelkie jego szczątki :lol: :lol: :lol:
Dowody 8) :

F w wieku ok.3 miesięcy:
Obrazek

F dzisiaj:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: Wyraznie mu sie pogorszylo :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie paź 17, 2010 18:06 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

Zabrałam :P

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Nie paź 17, 2010 19:24 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

No i stało się.

Po odejściu Ari powiedziałam, że ja nie biorę kolejnego kota, dwa – Gusia i pluszowy miaukunik Fenrisek - mi w zupełności wystarczą. Do tej pory wszystkie koty w domu były sprowadzone przeze mnie i moje, chociaż Ari niewątpliwie kochała całą rodzinkę. No, ale tam gdzie były 3 koty zawsze jest miejsce na tego trzeciego, a ja nie jestem jedyną kociarą w domu – w końcu po kimś to zamiłowanie mam. Tym razem ktoś inny spełnił swoje marzenie... :wink:

A bo to było tak, że kiedy podczas mojej pierwszej wystawy jako steward zachwycałam się pewnym – spokrewnionym zresztą z Fenrisiem miocikiem mco (wujostwo G) - i tylko zdrowy wówczas rozsądek powstrzymał mnie od ubiegania się o zostanie domkiem cudnego Gucia :love:, moja mama podziwiła inne kociątko, co prawda tej samej rasy, ale ździebko innym kolorku 8)

Kiedy w zeszłym roku wybierałam Fenrisia, mama znowu wzdychała do kociaczka w innym kolorze – łudząco podobnego do tego z wystawy :twisted:

ewkaa

Post » Nie paź 17, 2010 19:27 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

I tak prawie rok po ostatnim dokoceniu i dokładnie w tym samym wieku (3 miesiące i 3 dni) co poprzedni "maluch", w piątek 15 pażdziernika 2010 roku zamieszkała z nami:

:1luvu: GAMINA GREY SHADOW*PL :1luvu:

Obrazek Obrazek

Kotka, czarna szylkretka klasycznie pręgowana :wink:

znana również jako:
Gamisia, Gamcia, Gaminia, Gamiś, Misia, Gama, Minia, Malutka, Dzidzia

pochodzenie:
viewtopic.php?f=10&t=114161

Obrazek
Jaka jest Gamisia chyba najlepiej podsumowuje sms, który wysłałam w piątek wieczorem do Mari :)
MariaD pisze:Wczoraj o 21 otrzymałam sms-a z nowego domu Gaminy:
"Pospała sobie, zjadła chrupek, kurę raczej od niechcenia, mizia się strasznie i mruczy jak traktor przy najmniejszym dotknięciu a właściwie już na samo spojrzenie"

Generalnie młoda wyrwana z tłumu rodzeństwa rozwinęła skrzydła :love: i nie ma nic w sobie z zamyślonej, kontemplującej wszystko koteczki, którą poznałyśmy u Mari :mrgreen: - w tytule wątku miało być ...i "mała" Myślicielka, ale jakoś zupełnie to już do niej nie pasuje (to już prędzej traktorzący Pędziwiatr) :ryk:

A to kociaczek, w którym kiedyś zakochała się mama 8)
Obrazek
Prawda, że uderzające podobieństwo :lol:
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 19:04 przez ewkaa, łącznie edytowano 2 razy

ewkaa

Post » Nie paź 17, 2010 19:28 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

No wreszcie :mrgreen: GRATULACJE :!: :!: :!: :!:

a teraz idę doczytać :ryk:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Nie paź 17, 2010 19:31 Re: Mała Księżniczka i Misio-Fenrisio (Czarna Perełka za TM ['])

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie paź 17, 2010 19:39 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

No, wreszcie się "wydało". :)

A zdjęcie Desny mnie rozwaliło - jaka ona była wtedy gówniara. :lol:

Teraz to poproszę o relacje z dokocenia.

Szczególnie na linii - Wielki Brat F - Mały Pędziwiatr G. :D

Edot: a propos zmiany tytułu, czyż nie bardzie adekwatny byłby i Tańcząca z Wilkami? 8) :lol:
Obrazek

MariaD

Post » Nie paź 17, 2010 19:51 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

No! Ile można czekać! :D (dzielny Kicorek, bardzo dzielny, i cichy jak myszka :mrgreen: )

To teraz poproszę szczegółowo 8)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie paź 17, 2010 20:03 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

Obrazek
Ale będziecie miały wesoło!

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie paź 17, 2010 20:08 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

Wielki Brat F (i to naprawdę wielki - dopiero przy malutkiej widać JAK wielki :o ) chodzi wkurzony i obrażony :roll: warczy jak ślinik diesla, aż do zagulgotania i całym nim telepie przy tym :evil: Jak odkrył sio malutkiej w jednej z jego kuwet najpierw się oburzył, po jakimś czasie (specjalnie nie sprzątnęłam :twisted: ) wrócił i ostentacyjnie je zakopał, a za jakiś czas również zasiusiał :mrgreen: A Fryga nie miała, żadnego problemu z załatwieniem się w zagamisiowanej kuwecie - a ja myślałam, że to ona jest bardziej terytorialna :roll:

Mała ma trudniej niż miał młody, bo jego ciotki olewały - co najwyżej z daleka śledziły - a Fenris bardzo się stara żeby to coś nie łaziło mu po domu - np. układa się w otwartych drzwiach pokoju, tak żeby nie było przejścia :twisted: Na razie buczą, syczą i warczą na siebie - chociaż Gamina zdecydowanie mniej niż Fenris - właściwie tylko w odpowiedzi :wink:

Fryga udaje, że nic nie ma nie było i w ogóle to ja mam znowu zwidy :lol: chociaż jednocześnie pilnuje tego nowego zwierza :roll:
Obrazek
Nasyczła też z daleka na małą, ale ona narazie z czającym się na nią Fenrisem nie ma głowy do tego, że gdzieś w reszcie mieszkania czai się jeszcze jakiś zwierz :lol:

Eksploracja mieszkania odbywa się pod nadzorem :wink: (na drugim zdjęciu są 3 kotki)
Obrazek Obrazek

W chwilach gdy duże koty gdzieś zalegną i nie ma ich na widoku, młoda szaleje na całego po mieszkaniu - będzie filmik, no może nie z szaleństw, ale z eksploracji 8) - jak się zgra i wgra :wink:

Maruderom pragnę zwrócić uwagę, że rok temu wątek był ponad tydzień PO dokoceniu :twisted:

edit: z ostatniej chwili: Babcia twierdziła, że kotek nie zdobędzie w najbliższym czasie sopockiego drapaczka :twisted:
Obrazek Obrazek
i w związku z powyższym ewagrz rozpoczęła edukację dziecka w kwestii nie tykania paprotki :ryk:
Ostatnio edytowano Pon lis 08, 2010 21:53 przez ewkaa, łącznie edytowano 1 raz

ewkaa

Post » Nie paź 17, 2010 20:13 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

Biedna moja paprotka mam nadzieję ,że przeżyje i Gamisię :ryk:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Nie paź 17, 2010 20:16 Re: Mała Księżniczka, Księciunio i... Czytająca w Myślach ;)

ewkaa pisze:warczy jak ślinik diesla, aż do zagulgotania i całym nim telepie przy tym :evil:

Powiedz mu, żeby się tak nie wysilał, mała ma za sobą gulgoty Hrabini i babci Soni. Wątpię by je przebił. Najwyżej się zapowietrzy ja stary kaloryfer.
ewkaa pisze:edit: z ostatniej chwili: Babcia twierdziła, że kotek nie zdobędzie w najbliższym czasie sopockiego drapaczka :twisted:
(...)
i w związku z powyższym ewagrz rozpoczęła edukację dziecka w kwestii nie tykania paprotki :ryk:

No proszę, jaka sprawna.

ewagrz ma wprawę po Fenrisie, tyle że teraz będzie tłumaczyć 1. szylkretce, 2. dziewczynce. Za ewagrz i jej talenty edukacyjne :ok: o, i za paprotkę :ok:
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]