Byliśmy dziś u Tofika

i jego kompanów

oto efekt naszej wizyty
http://www.youtube.com/watch?v=6sd1tYsis_k- nie wiem czy wystarczy taki wrzucony na You Tube czy może potrzebny filmik do odtworzenia w jakimś konkretnym formacie (jak tak, to chyba da się to zrobić)?... filmik posklejany z kilku różnych, robionych aparatem fotograficznym i telefonem, wybraliśmy (a w zasadzie wspaniały narzeczony

który nawet zawiózł i przywiózł mnie od Wandy, zrzucił filmiki, poskładał w jeden i wrzucił na YT) to, co uznaliśmy za najlepsze. Na nagraniu Tofik jest mokry, bo musiał zostać wykąpany, gdyż niestety jak mu się to często zdarza wywrócił się w kuwecie w kupale swoje i kolegów...
Tofik jest prześlicznym, spokojnym kotkiem, nie ufnym wobec obcych. Jak widać na filmie ma bardzo nie skoordynowany chód, ptraktycznie każda łapka idzie w inną stronę, dodatkowo tył co jakiś czas się wywraca, jakby kot robił fikołka. Najczęściej chodzi przy ścianie, żeby w razie czego móc się o nią oprzeć. Ma spore problemy z jedzeniem, co też widać na filmie - po prostu dziubie jak ptaszek, bo nie jest w stanie schylić spokojnie samej główki, no i oczywiście wysypuje jedzonko z miseczki, ale na szczęście jego kompani pomagają mu sprzątając pozostawione przez niego resztki. Jeżeli chodzi o kuwetę - mały z niej korzysta kładąc się w niej po prostu, niestety nieuniknione jest przy tym pobrudzenie się przez niego siuśkami i kupalami swoimi i innych. A sam niestety Tofik umyś się nie potrafi... Z innymi kotami ma bardzo dobre stosunki, razem się bawią, zaczepiają. Tofik sprawia wrażenie jakby w ogóle nie zdawał sobie sprawy ze swojej niepełnosprawności, ma przesłodki pyszczek i radzi sobie na ile tylko może.
Nie wiem czy ma jakiekolwiek szanse na adopcje, ale pozostaje mieć nadzieje... no i może konsultacja z neurologiem coś mu pomoże. Wierzę w tego kota, ma w sobie ogromną wolę życia, wolę walki - najbardziej to widać jak walczy ze swoim ciałem, żeby iść do przodu, żeby iść mimo wszystko...
Toficzku... liczę na to, że zdarzy się cud, że będzie lepiej...