S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 15:50 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

joluka pisze:aktywacja do portalu ojej przyjdzie na skrzynkę niekochane@gmail.com - Siriwan proszę kliknij tam link, to zaktywuje się to ogłoszenie

Zrobione. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon wrz 20, 2010 16:38 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon wrz 20, 2010 17:15 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

dzieki za ogłoszenia wszystkim w imieniu Wacka i moim też :1luvu:

ech, siriwan, i Arlekinka z Twoich zdjęć znów w klatce :(
Zjadła całą miche suchego intensinala, miałam resztkę
i poszła spać
ma pecha :(

Słaby jest jeden z dawno juz czekających czarnuszków :( , nie wiem czy da rade :(

Do domu pojechał rudy kastrat po zmarłym, to ta Pani z akcjii
teraz trzymajmy kciuki ,żeby sie odblokował i dogadał z rezydentem.Bo róznie może być
Biedna czarnuszka od niego-sama w klatce została :(

Wygląda na to,że od jutra/pojutrza zacznie mi sie młyn w pracy, będę miała trudności w poorganizowaniu i ogarnięciu niektórych kociach spraw. Liczę na Was :wink:

Nadal szukamy transportu dla Maciusia do stolicy
ale przyznam ,że strasznie chciałabym ,żeby jechał ktoś od nas,kociarzy
buuuu

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 20, 2010 17:21 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan - dziękuję za śliczne zdjątka mojego Elviska z brudnym noskiem :D

Janka też pewno wykorzysta zdjęcia czarnych "wypłoszy" :1luvu:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pon wrz 20, 2010 17:39 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Hej! :)
Przepraszam, że nie było mnie na akcji, miałam ważne spotkanie ze znajomymi - nieprzekładalne. ;)
A się do tego jeszcze jakieś choróbsko wplątało i byłam totalnie niekompatybilna w czwartek. ;)

Tak sobie pomyślałam, że często w niektórych tekstach - np. Korciaczek, Pauliny czy moich jest taki rodzaj wstępu, opisu, który dałoby się wykorzystać w innych ogłoszeniach - a to oszczędziłoby trochę czasu w pisaniu ogłoszeń - ba, wręcz myślę, że dałoby się napisać (lub posklejać) taki tekst, w którym wystarczyłoby wpisać kilka faktów i ogłoszenie byłoby gotowe (zwłaszcza, kiedy potrzeba takich tekstów "na szybko"). Co o tym myślicie?

To przykładowy tekst - akurat wzięłam ogłoszenie mojego pierwszego tymczasa.
Tym kolorem zaznaczyłam uniwersalne fragmenty, które można wykorzystać w innych ogłoszeniach.
Tym kolorem są teksty do zmiany lub pozostawienia - w zależności od wyglądu, charakteru, etc.
Takiego koloru są teksty uniwersalne np. dla kociaków.

Tak da się podzielić większość fajnych tekstów. Jeśliby spędzić nad tym chwilk, można napisać lub posklejać jakiś "szablon" służący do robienia takich właśnie "szybkich" akcji ogłoszeniowych, kiedy nie ma kto napisać jakiegoś dłuższego tekstu. :)

Drogi Człowieku, który zapewne teraz szukasz kota – tego jedynego, najukochańszego.
Człowieku, który z jakiegoś powodu wszedłeś właśnie na tę stronę – proszę, poświeć te kilka minut, przeczytaj to ogłoszenie...
To nie zajmie Ci wiele czasu, a może właśnie dzięki temu odnajdziesz swojego Przyjaciela na zawsze?
Może właśnie dzięki tym kilku minutom dasz pewnemu pięknemu, wyjątkowemu kotu poczuć, że właśnie spełniają się jego marzenia?

Wyobraź sobie, że właśnie naprzeciwko Ciebie siada kot – a właściwie kociak. Przyglądasz mu się uważnie – najpierw Twoją uwagę przyciąga jego wyjątkowe umaszczenie – bure futerko, przybierające nieco dziwny odcień – wydaje Ci się, że zamiast typowego dla „burasków” żółtobrązowego odcienia futerka dostrzegasz w nim jakieś chłodniejsze, można by powiedzieć szare refleksy. Delikatne pręgi pokrywające grzbiet kocurka gdzieniegdzie przechodzą w niewielkie cętki, co sprawia, że futerko tego kota wygląda naprawdę niezwykle.
Na czole kociaka szybko zauważasz śmieszną strzałeczkę. Zauważasz również białe „skarpetki” i „krawacik” oraz jakby rozmyte czarne cętki na szarym futerku pokrywające resztę brzuszka i nóg.
Pyszczek kota jest drobny, a uszka, oczy i nosek są bardzo proporcjonalne do siebie.

Obrzucasz kota jeszcze jednym uważnym spojrzeniem. Brązowe, okrągłe oczy wpatrują się w Ciebie z niemą prośbą – „Pomożesz mi?”.
Zaczynasz się nad tym zastanawiać, jednak stwierdzasz, że wolałbyś najpierw poznać bardziej jego charakter.
- Mój charakter? – kot jakby odgaduje Twoje myśli. Kiwasz głową. Kot rozpoczyna opowieść.

- No więc jestem dość grzecznym kotem – przynajmniej tak o mnie mówią. Nie niszczę wszystkiego, co tylko jest w moim zasięgu i staram się nie okazywać agresji.
Poza tym, jestem naprawdę odważnym kociakiem. Myślisz, że pierwszy tydzień w nowym domu spędzę pod kanapą? Nic bardziej mylnego! Szybko się aklimatyzuję, nie potrzebuję na to więcej niż trzech dni.
Jak większość kociaków, jestem również niezwykle ciekawski i pełny energii – potrafię cały dzień ganiać z sznurkiem czy zabawkową myszką, bawić się własnym ogonem czy niewidzialnym pyłkiem. Podobno dostarczam tym wiele rozrywki ludziom!
No i mam jeszcze jedną, ogromną zaletę. To chyba jedna z moich najbardziej wyjątkowych cech, jakiej nie znajdziesz u wielu innych kotów – uwielbiam mruczeć. Można powiedzieć, że moim mottem są słowa „Mruczę więc jestem”. Ciepłe, melodyjne mruczenie możesz usłyszeć praktycznie ciągle – bo ja mruczę, kiedy ktoś głaska mnie, gdy śpię, mruczę kiedy się bawię, mruczę, kiedy jem... Ciągle, cały czas mruczę! Niektórzy mówią, że potrafię „wyśpiewywać najpiękniejsze mru-piosenki ze wszystkich kotów”! I może jest w tym trochę racji – bo czy istnieje piękniejsza melodia niż ciepłe, pełne zaufania i zadowolenia mruczenie szczęśliwego kota? – kot jakby na chwilę przerywa wypowiedź. Ty cały czas słuchasz go z uwagą, potakując raz po raz głową na znak zainteresowania. Cały czas rozważasz jego propozycję, zdaje Ci się, że kot coraz bardziej otacza Cię swoim czarem.
- A może to On? Ten jedyny? Mój Przyjaciel? – zastanawiasz się.
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 20:03 przez Ronnie, łącznie edytowano 3 razy

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pon wrz 20, 2010 19:46 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Ronnie- dobry pomysł :ok: to ułatwiło by pracę i to bardzo, no i można by zrobić wtedy więcej ogłoszeń :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pon wrz 20, 2010 20:51 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:ech, siriwan, i Arlekinka z Twoich zdjęć znów w klatce :(
Zjadła całą miche suchego intensinala, miałam resztkę
i poszła spać
ma pecha :(

buuuu

Mała, mam chyba trochę intestinala, jeśli potrzeba.
Trzeba gotować?
Jutro chyba będzie mięso z ekokarmy, moze trzebaby troche wziąć. Myślę, ze pan z chęcia podjedzie do schronu.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 21, 2010 7:53 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

joluka pisze:Mała - bardzo proszę napisz jeszcze dwa słowa o Irysku - w jakim jest wieku, jaki ma charakter, jak się w tej chwili czuje, co o nim wiecie. Miałam kiedyś domek zainteresowany młodym pingwinkiem - a może.....

Mała - czy możesz mi coś napisać o Irysie?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 21, 2010 8:12 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Wacuś jest dzisiaj w Metrze!!!! przedrukowali z cafeanimal! - pierwszego dnia!!! :piwa:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 21, 2010 8:18 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

No to kciuki, żeby się odezwał ktoś sensowny:)

Lidka

Post » Wto wrz 21, 2010 8:25 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

super :) trzymam kciuki za Wacusia :ok:

Ronnie- bardzo fajny tekst, myślę, że można by z niego zrobić super ogłoszenia :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Wto wrz 21, 2010 8:38 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mam kilka rzeczy na bazarek, czy ktos moglby go poprowadzic? przygotowalabym fotki i wyslala tej osobie. Dajcie znac kto ma chwile na to..

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Wto wrz 21, 2010 8:47 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

a ja mam prośbę- czy ktoś przy okazji pobytu w schronisku mógłby porobić takie "wyjściowe" zdjęcia Gryckowi? Będę odnawiała ogłoszenia i chciałabym dać nowe fotki..
I pytanie- do kogo wysyłać linki z ogloszeń?

em.em.

Od: Wto kwi 07, 2009 5:08

Post » Wto wrz 21, 2010 9:05 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Jako przerywnik, ale i pomysł na jakąś promocję wrzucam filmik moich kociambrów baraszkujących :).
http://www.youtube.com/watch?v=583w51RYgzY
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

Post » Wto wrz 21, 2010 9:37 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

em.em. pisze:a ja mam prośbę- czy ktoś przy okazji pobytu w schronisku mógłby porobić takie "wyjściowe" zdjęcia Gryckowi? Będę odnawiała ogłoszenia i chciałabym dać nowe fotki..
I pytanie- do kogo wysyłać linki z ogloszeń?

JA myślę, że chyba tak jak bylo, było dobrze. Bo to chyba najwygodniejsze, żeby w jednym miejscu były i przez jedna osobe pilnowane a nie rozproszone w wątku.

Lidka

[poprzednia][następna]