S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 22:15 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:i jeszcze filmiki z moją głupią gadką :roll:
kiedys po południu skreciłam,
koty zdążyły ponarozrabiać w klatkach :wink:
klatki http://www.youtube.com/watch?v=mwenpxgOPwg
1 kociarnia http://www.youtube.com/watch?v=iC-HjDtE71A
2 kociarnia http://www.youtube.com/watch?v=2oQWr1aiiAk
wybieg http://www.youtube.com/watch?v=uVATZ1JCx3E

wrzuciłam na Śledzik na nk, mam 727 znajomych, może parę osób obejrzy, przemyśli, zakocha się w którymś kocie...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw wrz 16, 2010 22:48 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan pisze:
Mała1 pisze:to wogóle pomysł siriwana

Tak? :roll: To ja już na prawdę muszę iść spać, skoro nie pamiętam takich rzeczy... :roll: :lol:

Ale nie ma się czego wstydzić, uważam ze pomysł jest rewelacyjny! :ryk:

:ok:

Dałam jeden na Facebooka. naprawdę czasem jedno spojrzenie wystarczy i wiadomo, że to TEN kot :1luvu: Zdjęcia tego nie oddadzą.

Następnym razem proponuję zrobić filmik z mniejszą ilością bohaterów, ale za to z dłuższymi opisami. Tak żeby można było dłużej popatrzeć na koteczka i posłuchać o nim różnych informacji, historii itd. taki już bardziej filmik adopcyjny niż zapoznawczy.
Ale oczywiście te są też świetne, znam schronisko tylko z Waszych opowiadań, a teraz już bardziej umiem sobie wyobrazić jak to wygląda :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw wrz 16, 2010 22:51 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Zerknij na pierwsza stronę. Trochę kotow ma juz swoje filmiki.

Halbina, Ty to masz szczęście:( Ile takich biduśków nie masz szansy na swolą Halbine trafić:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt wrz 17, 2010 6:48 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Filmy niesamowite (szczególnie dla człowieka, który przygląda się zjawisku raczej z boku), mnie ujął kociak (nie dosłyszałem imienia), który miał "fikać fikołki" :)

Filmik wrzucam na n-k i facebooka, może coś pomogę choć w ten sposób.
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

Post » Pt wrz 17, 2010 10:49 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

sisay pisze:
siriwan pisze:
Mała1 pisze:to wogóle pomysł siriwana

Tak? :roll: To ja już na prawdę muszę iść spać, skoro nie pamiętam takich rzeczy... :roll: :lol:

Ale nie ma się czego wstydzić, uważam ze pomysł jest rewelacyjny! :ryk:

Wstydzić nie, tylko dlaczego zupełnie nie pamiętam, że to właśnie ja go wymyśliłem? ;-)

Z filmików zrobię potem składankę i wrzucę na "oficjalnego" youtube'a. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt wrz 17, 2010 11:02 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan, hmm
no natchnąłeś mnie swoim pomysłem kiedyś ,zeby skręcic spacer po schronisku
jak był kręcony dzień wolontariacki-pamietasz?
Kiedys czekałam na ludzi po południu, którzy mieli przyjechać po jakiegoś kociaka i tak się przelazłam z moim aparatem bezmyślnie
Po czym przypomniałam sobie ,że myslelismy ,zeby coś takiego profesjonalnie skręcić
i trzeba będzie, bo z mojego aparatu przebija ciemność, poza tym zupełnie się nie starałam, pełen spontan
Skręćmy może ciut bardziej przemyslanie to-co?
skoro ludziom się taki spacer spodobał :wink:
Tylko trzebaby lepszy sprzęt załatwić
mika xx-podczytujesz?

w schronisku znów nowe koty,jestem dwa dni do tyłu z wklejaniem nowych, sory :oops:
Nie musze chyba pisać jak strasznie brakuje miejsc :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 17, 2010 11:27 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:siriwan, hmm
no natchnąłeś mnie swoim pomysłem kiedyś ,zeby skręcic spacer po schronisku
jak był kręcony dzień wolontariacki-pamietasz?

A, no fakt. Ale mnie chodziło wtedy o to, żeby zrobić fotki w całym schronisku, zrobić z nich panoramy i zrobić stronkę, gdzie te panoramy można by przeglądać tak jakby stało się "w środku". Próbowałem z resztą wczoraj zrobić coś takiego na próbę, ale do fotek np. na kociarni trzeba na pewno szerokokątnego obiektywu, inaczej nie da się wszystkiego dobrze ująć... Tą panoramę wrzucę potem, razem z innymi fotkami.
Z tym że niezależnie jak chcemy taki "spacer" zrobić, czy filmowo, czy zdjęciowo, czy tak i tak, to oprócz sprzętu potrzeba dobrej pogody... Czyli wcześniej jak w przyszłym roku w lecie nie startniemy. :P Chyba że akurat umówimy się w taki dzień, że trafimy na "złotą polską jesień", ale to czysta loteria. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt wrz 17, 2010 11:39 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

A z innej beczki. Mnie chodzi po głowie pomysł, żeby spróbowac prosic firmy o sponsoring Fundacji. W mojej ostatniej pracy pamiętam, że firma sponsorowala chyba Szkołę specjalną.
Bedę próbowała to jakos zalatwic.Tylko musze sie podowiadywać jak to jest od strony firmy oprócz życzliwości dyrekcji.
Może ktos by tez poszukal jakichś znajomych na odpowiednich stanowiskach?
Ja przygotuje jakies pismo. Nie wiem, moze listownie, moze mailowo. Tak mi sie teraz pomyślało, że taki filmik mozna by podłączyć gdyby sie mailem pisało.
Co myślicie o tym?

A póki co skarbonkowe banerki

banerki
graszka_gn pisze::ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://url9.pl/-katowice-schron1][img]http://url9.pl/-katowice-schron1-b[/img][/url]

panikota pisze:I jeszcze taki banerek :roll:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/skarbkatoww][img]http://tnij.org/skarbkatowb[/img][/url]

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt wrz 17, 2010 19:10 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Filmiki cudne
tyle ich tam czeka na dom,
czy chocby na odwiedziny, pogłaskanie, pogadanie, tak zeby choc przez chwile poczuły się zauwazone.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 17, 2010 19:21 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

taki dzień wolontariacki to dla nich maleńka namiastka domu
Siadamy przy stole, po kolei przychodzą, albo patrząc proszą o głaski, albo się ładują po kolei na kolana i w sekundzie zwijają na nich w kłębek koci.
Odwiedzajcie je, ciągle za mało tych kolan :( , nie umieją się często dopchać
Albo trzeba po 5 min zrzucac jakiegoś, żeby kolejny się władował.
Musielibyście widzieć wzrok takiego zrzucanego kłębuszka :(

Lidka-dzięki za akcje zbieraczą.
Lepszego żarełka teraz ciągle za mało przy takiej ilości
Tzn-żeby ktśs z Was nie zrozumiał,że one nie mają co jeść
Oczywiście ,że mają, ale nie zawsze to co chciałyby.
Każda puszka choćby kk jest bardzo mile widziana
Co lepsze ,,kąski,, te odważniejsze pozjadają. Strachulce i nieśmiałki ciągle na tym co im te odważne łaskawie zostawią.
a tak ich dużo, że często niewiele zostawiają

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 17, 2010 21:45 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Bellona
Obrazek

Dziki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cejlon
Obrazek

Dorato
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Erin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Figaro
Obrazek

Logan
Obrazek

Obrazek

Rafael
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Saba
Obrazek

Obrazek

Skowron
Obrazek

Obrazek

Zotik
Obrazek

Obrazek

Całość: http://pl.zooomr.com/photos/siriwan/set ... view-blog/
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt wrz 17, 2010 22:14 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Dwa filmiki z Cejlonem:
http://www.youtube.com/watch?v=V0aRWxZ-4Mc
http://www.youtube.com/watch?v=87mXa3Q_S_E
Cejlonowi ostatnio co jakiś czas odbija szajba - je normalnie, po czym nagle bierze kawał jedzenia i spiernicza. Siada sobie gdzieś z boku, ale zamiast jeść siedzi i warczy. 8O Potem spiernicza, siada, itd. aż w końcu zjada co ma zjeść i znowu jest normalnym, kochanym kotem, który spiernicza tylko przede mną. :mrgreen:

Panoramę na kociarni zmajstrowałem taką:
Obrazek
Muszę ją tylko jakoś uinternaktywnić, próbowałem wziąć gotowy skrypt, ale nie zadziałał.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pt wrz 17, 2010 22:21 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Zdolniacha! Powodzenia na akcji, Dziewczyny! Kogo zabieracie?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 18, 2010 9:04 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Zapraszam na bazarek dla Niekochanych. Czekają jeszcze 2 notesy. Jutro koniec. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=117001&p=6400547#p6400547

PS. Wrzuciłam wszystkie filmiki na swoj profil na FB.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Sob wrz 18, 2010 12:12 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

obejrzałam filmy.... i zdjęcia.... (te oczy Sabuni... :( ) - dopiero na filmach widać, jak strasznie ich tam dużo... :cry:

słuchajcie - nie chcę się mądrzyć, bo nie pomagam Wam przecież w schronisku, ale wg mnie jedyną szansą na wydostawanie ich stopniowo, po jednym, jest robienie pojedynczego wątku wybranemu, najbardziej potrzebującemu kotu, napstrykanie mu cudnych zdjęć, nakręcenie filmiku - koniecznie wrzucenie na FB i NK z chwytającym za serce tekstem (ostatnio na FB znalazły domy - stałe i tymczasowe - koty w ogromnej potrzebie z łódzkiego i paluchowego schroniska!!!)

ja mogę zadeklarować robienie allegro - nie mam niestety konta na FB - każdemu w danym momencie promowanemu założę allegro z wyróżnieniem na 14 dni - tylko jeśli mogę zasugerować, to koniecznie musi być w tych ogłoszeniach kontakt do któregoś z wolontariuszy (a nie do schroniska - z kimś, kto się zgłosi trzeba za wszelką cenę utrzymać bliski kontakt - częściej udaje się wtedy przekonać wahających się) oraz tekst typu:

"Nie bój się adopcji kota ze schroniska - jesteśmy wolontariuszami, którzy są w schronisku parę razy w tygodniu. Dla nas ten kot to nie anonimowe zwierzę o nieznanym stanie zdrowia i charakterze - my znamy każdego kota. Jego upodobania, zachowania i charakter - opiekujemy się nim właśnie po to, aby mógł znaleźć najlepszy dla siebie dom...."

bo wiem z doświadczenia, że ludzie bardzo boją się adopcji ze schroniska - wielkiej niewiadomej, która ich czeka - więc ogłoszenie z kontaktem na schronisko jest bez sensu...

ważne jest też to, czy możliwa jest "adopcja na odległość", tzn. czy Wy możecie wydobyć kota ze schronu, zorganizować transport i podpisać z osobą adoptującą gdzieś w Polsce umowę adopcyjną? bo często dzięki FB zgłaszają się osoby z całej Polski i jeśli miałyby przyjeżdżać do Katowic, to kanał.... :(

sorry, że tak autorytarnie - ale wydaje mi się, że nie można tego zostawić na głowie Małej, która jest w stanie wesprzeć kogoś przy wyborze w schronisku, jeśli tam akurat w tym czasie będzie, ale ograniczamy w ten sposób się do ludzi, którzy przyjdą do schroniska - a jak wiemy niewielu przychodzi... :(

na akcje adopcyjne też jesteście w stanie brać tylko po parę sztuk - a te najdłużej siedzące w schronisku, nieśmiałe i płochliwe raczej na taką akcję nie pojadą.....

co o tym myślicie - proszę zastanówcie się - chociaż po jednym, po kolei, dajmy im szansę - pomogę w czym dam radę!!! (np. przy transporcie....)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]