DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 9:14 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Widziałam Aniko :D Zgadnij, który podoba mi się najbardziej :1luvu:
Ale pingusia i dymniaczka też niczego sobie.

Aga Pap, NIE, nie jesteś ofermą :wink:
Fotek Tulci, podobnie zresztą jak Pękoliny, jeszcze nie dawałam. Po pierwsze i przede wszystkim dlatego, że już drugi tydzień nie mam w domu netu :twisted: , a po drugie: czasu na focenie też jak na lekarstwo. Tulii cyknęłam dziś rano ze trzy, Pęćki złapać się nie da, bo zwiewa :roll:

Osobistą krowę mam tylko jedną i jak dotąd była jedynym kotem o tym ubarwieniu, bliskim mojemu sercu. Do czasu, kiedy los nie postawił na mojej drodze małego Maluta i jego mamy (czyli Tulii właśnie).
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sie 18, 2010 9:15 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

A to pocieszyłaś mnie :D w takim razie czekam na zdjęcia krowiastych :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sie 18, 2010 14:47 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Z tymczasów krowiasta jest aktualnie tylko Przytulia. Pękośka to puma :wink:
Krówkiem był też Malut :1luvu: , ale on już od chyba dwóch tygodni mieszka pod Siedlcami :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro sie 18, 2010 17:48 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Krówki są słodkie 8) ..........Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sie 18, 2010 20:15 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

A ja za Malutem tęsknię... :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro sie 18, 2010 20:22 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Mamusia też podobno fajniutka 8) :wink:

bubor

Post » Śro sie 18, 2010 21:33 Re: Co Dranie to Dranie. Pada, więc jedziemy jutro.

Wielbłądzio pisze:......................
Około godziny dziesiątej przed południem obudził mnie telefon. M. znalazła kota. Kociątko. W strasznym stanie :(
Maleńki jest przepięknym pingwinkiem w krótkich skarpetkach, z kępką białych włosków na czarnym nochalu. Zapchlony na potęgę, pchliska wyssały z niego mnóstwo krwi, stąd straszna anemia. Nie chce jeść i nie ma na nic siły, siedzi bez ruchu w jednym miejscu z opuszczonym w dół łebkiem . W imieniu M., kocinka i swoim proszę o cały las kciuków...[/b]

Witajcie nocną porą .
Las kciuków i ciepłych myśli tym razem nie był w stanie pomóc malutkiej Marysieńce , jak się dowiedziałem przed chwilą od Wielbłądzia koteczka nie żyje :( ......................................

bubor

Post » Śro sie 18, 2010 22:26 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

:( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sie 19, 2010 7:45 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

:crying:
a już się wydawało, że z maleńką będzie dobrze...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sie 19, 2010 8:15 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Niestety to prawda :cry:
Nie wiem, co było bezpośrednią przyczyną, wczoraj z oczywistych względów nie mogłam zapytać. A przecież już było dobrze :( ...

Maleńka słabiutka kruszynka. Kiedy ją zobaczyłam u M., była ledwo żywa, siedziała ze smutno opuszczonym łebkiem w kokonie z kocyka, w niedużym pudełku po butach. Piękna. Czarniutka w krótkich skarpetkach, z cudną delikatną smużką na nosku. M. na początku wydawało się, że Marysieńka jest chłopcem.
Kiedy trochę odżyła, była podobno przesłodkim stworzeniem. Bawiła się z 'moim' Malutem. Jadła.
Miała wspaniały Dom: szaloną 'mamusię'-kociarę i stadko sympatycznego 'rodzeństwa'.
I już jej nie ma :crying:

Nie wierzę w sprawiedliwość na tym zas**nym świecie. Nie wierzę w żadnego Boga.

Kiedy umiera zwierzę w jakimś pięknym wieku - być może można to jakoś sobie wytłumaczyć. Rozpacz jest ogromna, bo spędziło się z tym zwierzęciem ileś pięknych lat, rozstanie jest wielką tragedią. Ale przynajmniej ma się świadomość, że naszemu futrzakowi było dane swoje: te naście czy nawet dwadzieścia lat.
Nie potrafię za to nijak zrozumieć, jak Ten Ktoś z Góry, Ktoś w założeniu dobry, mógłby odbierać życie takim bezbronnym małym kruszynom, które cieszyły się tym światem zaledwie kilka tygodni. A tym bardziej: kruszynom, którym dane było mieć tyle czyjejś Miłości.

Śpij Maryniu. Do zobaczenia :(

Wielbłądzio

Post » Czw sie 19, 2010 8:28 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Marcelibu pisze:A ja za Malutem tęsknię... :(

Chcesz ze mną jechać go odwiedzić ? Gdzieś pod Siedlcami.
Jeszcze nie wiem, kiedy się wybiorę, ale też bardzo bardzo za nim tęsknię i wybiorę się na pewno.

Wielbłądzio

Post » Czw sie 19, 2010 9:47 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Wielbłądzio pisze: Śpij Maryniu. Do zobaczenia :(

Biedna Mała ['] :( .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sie 19, 2010 13:02 Re: Co Dranie to Dranie. Mała Marysieńka [`] :(((

Ech, smutno jak diabli :(

Zostawilam otwarte na oścież okno. Ciekawe, czy Dranie się nie potopiły :strach:

Tulcia kochana, znów spała z nami w nogach i mruczała. Busiaczek, nieutulony w swej zazdrości, umościł się na moich rozłożonych dżinsach i leżał tak do rana.
Licho olało kanapę :twisted:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 19, 2010 17:56 Re: Co Dranie to Dranie. Mała Marysieńka [`] :(((

Odzyskałam łączność ze światem, ale roboty mam tyle, że chyba tu z Wami dziś nie posiedzę :?

A Tulka się tuli...
:1luvu:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 19, 2010 18:49 Re: Co Dranie to Dranie. Mała Marysieńka [`] :(((

Przedstawiam Przytulca...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...oraz Dziczyznę Junior (wciśniętą między szafkę a okap :roll: ):
Obrazek

Właścicielka 'mojej' sypialni nieco naburmuszona ;)...
Obrazek

...ostatniej nocy z rozpaczy postanowiła zabawić się w pilnowaczkę spodni Mamusi:
Obrazek

Tadzik udaje, że umie czytać i interesuje się tym samym, co ja. Tylko patrzeć, jak włoży sobie kwiatek za ucho i zwieje do San Francisco, zupełnie jak niejaka szara_szelma :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Mój Głupiątek ;):
Obrazek

I Ktoś specjalnie dla Marcelibu (wyjątkowo inny Ktoś niż zwykle;)):
Obrazek

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]