S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2010 15:50 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

BOENA pisze:Już drugi raz ze Skowrona zrobiłeś Pablo :lol:

Bardzo możliwe. :lol: Kiedy był pierwszy raz, bo chciałbym poprawić? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie cze 20, 2010 15:58 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

siriwan pisze: Kiedy był pierwszy raz, bo chciałbym poprawić? ;-)

już dawno,Pablo się nie gniewa :mrgreen:
Ten Ktoś bury to Zezol.
Jakoś Tosia na tym zdjęciu ma mordkę jak Matula :wink:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie cze 20, 2010 16:15 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Super zdjęcia :) rzeczywiście Biedronek i Ignacy przypominają bandytów ;)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Nie cze 20, 2010 16:15 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

BOENA pisze:
siriwan pisze: Kiedy był pierwszy raz, bo chciałbym poprawić? ;-)

już dawno,Pablo się nie gniewa :mrgreen:
Ten Ktoś bury to Zezol.
Jakoś Tosia na tym zdjęciu ma mordkę jak Matula :wink:

Pabla poprawiłem na Skowrona, dopisałem Zezola, ale z Tosią bym się upierał, że to ona. ;-) Przyjdzie Mała to rozsądzi. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie cze 20, 2010 17:02 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

paulinaelzbieta pisze:Super zdjęcia :) rzeczywiście Biedronek i Ignacy przypominają bandytów ;)

ale słodkich bandytów :mrgreen:

siriwan pisze:
z Tosią bym się upierał, że to ona. ;-) Przyjdzie Mała to rozsądzi. ;-)

Przybywaj Mała rozstrzygnąć kto to 8)
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie cze 20, 2010 18:48 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Kilka uwag odnośnie allegro: WAŻNE

będzie parę drobnych zmian w szablonie - uwzględnię uwagi, które dostaję na PW.

Jednak ważne jest, żebyśmy mieli w ramach allegro stronę "o mnie"... a że ja nie nadaję się do pisania tekstów.. :oops:

Poniżej zamieszczam tekst przesłany przez Sabinę, nieco przerobiony i skrócony.
Po wstępnej akceptacji wrzucę na stronkę, dołożę linki, itp, i będzie można dalej modyfikować.. na razie chodzi o sam tekst... heeelp...

Serdecznie witamy na stronie o nas:

O nas

Katowickie Niekochane(link) to grupa pozytywnie zakręconych ludzi, którzy robią co mogą, by pomagać doświadczonym przez los kotom, szczególnie podopiecznym <katowickiego Schroniska dla Zwierząt (link).

Grupa działa w ramach Fundacji S.O.S. dla Zwierząt z Chorzowa.(link)

Nasze koty:

Koty na naszych aukcjach to mieszkańcy kociarni katowickiego schroniska, oraz naszych domów tymczasowych. Niektóre z nich to też koty, które same postanowiły „poprosić nas o pomoc” stając na naszej drodze.
Leczymy je (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy/kastrujemy (maluchy posiadają talony na bezpłatny zabieg po osiągnięciu odpowiedniego wieku), szczepimy, i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Dlatego z góry chcielibyśmy przeprosić za zadawanie wielu pytań dotyczących przyszłego domu dla naszych podopiecznych – pomagając kotom doświadczonym przez los bierzemy na siebie obowiązek znalezienia im takich domów, w których nic złego już ich nie spotka.
Jeśli nie jesteś pewna/pewien, czy nadajesz się na opiekuna kota zobacz, jakich domów szukamy → link http://niekochane.org/szukamy.html (jakoś to ostatnie zdaniem trzeba by napisać, ale nie mam pomysłu jak...)

Nasza działalność

Szukanie kotom domów jest jednym z najważniejszych aspektów naszej działalności.
Do tej pory znaleźliśmy domy ponad 800 kotom. Liczba ta daje nam motywację do dalszej pracy.
Często się zdarza, że bierzemy do domu tymczasowego kota, który w schronisku zupełnie sobie nie radzi zarówno fizycznie jak i psychicznie. Po podleczeniu jego ciała i ducha szukamy mu stałego domu – może to właśnie Twój dom?
Również często, kot wyrzucony na ulice "zwraca" się do nas o pomoc, stając nam na drodze w najbardziej nieoczekiwanych momentach. Leczymy go (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy, szczepimy i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Każdy kot, którego ratujemy i przywracamy mu wiarę w człowieka, to dla nas wielka radość i duże przeżycie. Dzięki ludziom którzy wspierają naszą działalność jesteśmy w stanie dać tym kotom szansę na nowe życie

Pomimo wysiłków wolontariuszy, liczba adopcji ciągle jest mniejsza niż liczba przyjmowanych zwierząt. Żeby to zmienić, Fundacja S.O.S organizuje comiesięczne akcje adopcyjne w największym centrum handlowym na Śląsku – Silesia City Center. Akcje cieszą się
sporym zainteresowaniem, dzięki nim w ostatnim półroczu domy znalazło kilkadziesiąt psów i kotów, ale i tak jest to kropla w morzu potrzeb.
W każdy przedostatni weekend miesiąca, wraz z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt, zapraszamy na akcję,przyjdź, zobacz, pokochaj!
Najbliższa akcja odbędzie się.. (uzupełniane w miarę na bieżąco - jeśli będzie wiadomo, kiedy następna to będzie data, jeśli nie, to po prostu tej linijki nie będzie)

Zapraszamy - przyjdź, poznaj naszych podopiecznych. Możesz zyskasz wiernego przyjaciela na długie lata. Na nowych opiekunów czekają domowe psy i koty, którym zawalił się cały ich dotychczasowy świat.
Twój dom może dla nich oznaczać życie...

Jeżeli nie możesz zaoferować domu, a chciałbyś pomóc, możesz wspomóc zwierzęta przebywające pod opieką FUNDACJI S.O.S. dla ZWIERZĄT:

Numer konta:
Getin bank 66 1560 0013 2367 0569 2079 0002
"FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT"
41-508 Chorzów – Maciejkowice
Ul. Antoniów 1
REGON: 240699505
NIP: 6292374672
KRS: 0000285182

(jakoś wrzuciłabym tu linka do strony http://niekochane.org/jakpomoc.html# ale nie wiem w którym miejscu)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie cze 20, 2010 19:01 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

no i nie rozstrzygnę, bo na zdjeciu nie widać dokładnie uszu
Matula ma oba poszarpane, ta kotka chyba nie
ale w/g mnie to moze byc też Baśka :wink:

siriwan-Pablo ma dużo mniej okazały biały żabocik niż Skowron :wink:

tak myslę co zrobić
przepełnienie okropne i co gorsza olbrzymia ilość miziaków szuka domów
zbliżają się wakacje-młodsi z nas ( noo, ciut tylko młodsi-nieeee :wink: ) będą mieć wakacje, więc ciut byc może więcej czasu
Trzeba się koniecznie przyłożyć do ogłoszeń
Myślę ,że najlepiej byłoby porobić takie małe plakaty i wieszac wszędzie
takie bardziej ogólne, z dużą ilością zdjęć
reklamujące schronisko i DT

pamiętacie ten plakat ze zdjęciem korciaczek z kotem na kratach
moze je rozbudować?
I pomyślcie , gdzie je tanio wydrukować :roll:

cos musimy zrobic bo będzie masakra niedługo
ja już łapię doła, siły mi zabiera....

---------------------------------------------------------------
o własnie charm napisała :wink:

ja mam jedną uwagę
dla mnie w tej chwili ważną
żeby tam skrócic ten początek cały o naszej działalności
bo to dane w ogłoszeniu powoduje ,że dzwonią do mnie ludzie którzy nie szukają kota, ale tacy, którzy szukają miejsca dla znalezionego przez siebie kota i myślą ,że ja oczywiście go wezmę, że zapłacimy za leczenie, że będą mieć problem z głowy.
Nie jestem teraz w stanie psychicznie już odbierać takich telefonów, mam ich przeważnie kilka/kilkanaście tygodniowo.I codziennie nowe bidy w schronisku. A zero tel o adopcje.
Skupmy się w tym tekscie tylko na tym,że pomagamy schroniskowcom i kotom z DT szukać domów
coo?
przynajmniej dopóki schronisko choć trochę nie opustoszeje,
plisss-bo jestem bliska obłędu już

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie cze 20, 2010 19:24 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Marsjanka opala się na daszku :)

Obrazek

Mała1- co do ogłoszeń i plakatów: Siriwan podesłał mi CV Sipetka, idę je porozwieszać i poroznosić po sklepach zoologicznych w mojej okolicy, więc mogłabym też innym kotom roznieść :) a nóż znajdzie się jakiś domek :)

paulinaelzbieta

Post » Nie cze 20, 2010 19:32 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Mała1 pisze:tak myslę co zrobić
przepełnienie okropne i co gorsza olbrzymia ilość miziaków szuka domów
zbliżają się wakacje-młodsi z nas ( noo, ciut tylko młodsi-nieeee :wink: ) będą mieć wakacje, więc ciut byc może więcej czasu
Trzeba się koniecznie przyłożyć do ogłoszeń
Myślę ,że najlepiej byłoby porobić takie małe plakaty i wieszac wszędzie
takie bardziej ogólne, z dużą ilością zdjęć
reklamujące schronisko i DT

Coś pomyślę, może nawet jeszcze dziś, bo się mój domowy serwer na mnie obraził i dziś stronki i tak nie porobię. ;-)
Zastanawiam się też, czy nie spróbować tych plakatów zrobić trochę bardziej "optymistycznych", z bardziej pozytywnym przekazem. Tzn. mniej o tym, że w schronisku jest źle, a więcej o tym, że warto wziąć kota. Ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie cze 20, 2010 19:39 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

jak najbardziej z przekazem optymistycznym
zreszta , mozna zrobić dwa rodzaje

oba z trescia,że pełno cudnych ,malutkich, młodych i starszych na emeryturze szuka domów

sliczna Marsjanka :D

a każde papierowe ogłoszenie to teraz mega szansa, internet cały kotami zapchany jest

Mała1

Post » Nie cze 20, 2010 19:54 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Mała1 pisze:ja mam jedną uwagę
dla mnie w tej chwili ważną
żeby tam skrócic ten początek cały o naszej działalności
bo to dane w ogłoszeniu powoduje ,że dzwonią do mnie ludzie którzy nie szukają kota, ale tacy, którzy szukają miejsca dla znalezionego przez siebie kota i myślą ,że ja oczywiście go wezmę, że zapłacimy za leczenie, że będą mieć problem z głowy.

ok, to na razie wyrzuciłam cały fragment o naszej działalności - jak ktoś będzie chciał, to przecież są linki do strony...

Serdecznie witamy na stronie o nas:

O nas

Katowickie Niekochane(link) to grupa pozytywnie zakręconych ludzi, którzy robią co mogą, by pomagać doświadczonym przez los kotom, szczególnie podopiecznym <katowickiego Schroniska dla Zwierząt (link).

Grupa działa w ramach Fundacji S.O.S. dla Zwierząt z Chorzowa.(link)

Nasze koty:

Koty na naszych aukcjach to mieszkańcy kociarni katowickiego schroniska, oraz naszych domów tymczasowych. Niektóre z nich to też koty, które same postanowiły „poprosić nas o pomoc” stając na naszej drodze.
Leczymy je (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy/kastrujemy (maluchy posiadają talony na bezpłatny zabieg po osiągnięciu odpowiedniego wieku), szczepimy, i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Dlatego z góry chcielibyśmy przeprosić za zadawanie wielu pytań dotyczących przyszłego domu dla naszych podopiecznych – pomagając kotom doświadczonym przez los bierzemy na siebie obowiązek znalezienia im takich domów, w których nic złego już ich nie spotka.
Jeśli nie jesteś pewna/pewien, czy nadajesz się na opiekuna kota zobacz, jakich domów szukamy → link http://niekochane.org/szukamy.html (jakoś to ostatnie zdaniem trzeba by napisać, ale nie mam pomysłu jak...)

Zapraszamy również na comiesięczne akcje adopcyjne w największym centrum handlowym na Śląsku – Silesia City Center, w każdy przedostatni weekend miesiąca (w wyjątkowych sytuacjach ostatni), wraz z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt, zapraszamy na akcję,przyjdź, zobacz, pokochaj!
Najbliższa akcja odbędzie się 26-27VI .. (uzupełniane w miarę na bieżąco - jeśli będzie wiadomo, kiedy następna to będzie data, jeśli nie, to po prostu tej linijki nie będzie)
Możesz zyskasz wiernego przyjaciela na długie lata. Na nowych opiekunów czekają domowe psy i koty, którym zawalił się cały ich dotychczasowy świat.
Twój dom może dla nich oznaczać życie...

Jeżeli nie możesz zaoferować domu, a chciałbyś pomóc, możesz wspomóc zwierzęta przebywające pod opieką FUNDACJI S.O.S. dla ZWIERZĄT:

Numer konta:
Getin bank 66 1560 0013 2367 0569 2079 0002
"FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT"
41-508 Chorzów – Maciejkowice
Ul. Antoniów 1
REGON: 240699505
NIP: 6292374672
KRS: 0000285182

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie cze 20, 2010 20:13 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

więc zgłaszam się jako chętna do rozwieszania i roznoszenia ogłoszeń :)

paulinaelzbieta

Post » Nie cze 20, 2010 21:19 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

i jeszcze Krówek, mam nadzieję, że nie pomyliłam go z innym kotem :)

Obrazek

paulinaelzbieta

Post » Nie cze 20, 2010 22:44 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

paulinaelzbieta pisze:i jeszcze Krówek, mam nadzieję, że nie pomyliłam go z innym kotem :)

Obrazek

To są wszystko fotki robione na filmie? Jeżeli tak to jestem pod wrażeniem precyzji. Skalibrować aparat, żeby wyszła tak dobra fotka bez podglądu na cyfrowym wyświetlaczu to sztuka. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pon cze 21, 2010 10:08 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

ano sliczne te fotki :D

...a w schronisku....

strachulce z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=112871
czyli Nosek i Sita odstawione na ciachy
kciuki potrzebne

szukamy w wekend transportu do W-wy-moze ktos ma jakis pomysł?

reszta kociastych w takim samym składzie jak wczoraj
nikt domu nie znalazł
Rafael za to zaczął kichać :roll:

maluszki w komplecie
domków chętnych brak :(

charm-posłałam jeszcze pw :wink:

Mała1

[poprzednia][następna]