BOENA pisze:Już drugi raz ze Skowrona zrobiłeś Pablo![]()
Bardzo możliwe.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
BOENA pisze:Już drugi raz ze Skowrona zrobiłeś Pablo![]()
siriwan pisze: Kiedy był pierwszy raz, bo chciałbym poprawić?
BOENA pisze:siriwan pisze: Kiedy był pierwszy raz, bo chciałbym poprawić?
już dawno,Pablo się nie gniewa![]()
Ten Ktoś bury to Zezol.
Jakoś Tosia na tym zdjęciu ma mordkę jak Matula
paulinaelzbieta pisze:Super zdjęciarzeczywiście Biedronek i Ignacy przypominają bandytów
siriwan pisze:
z Tosią bym się upierał, że to ona.Przyjdzie Mała to rozsądzi.
Serdecznie witamy na stronie o nas:
O nas
Katowickie Niekochane(link) to grupa pozytywnie zakręconych ludzi, którzy robią co mogą, by pomagać doświadczonym przez los kotom, szczególnie podopiecznym <katowickiego Schroniska dla Zwierząt (link).
Grupa działa w ramach Fundacji S.O.S. dla Zwierząt z Chorzowa.(link)
Nasze koty:
Koty na naszych aukcjach to mieszkańcy kociarni katowickiego schroniska, oraz naszych domów tymczasowych. Niektóre z nich to też koty, które same postanowiły „poprosić nas o pomoc” stając na naszej drodze.
Leczymy je (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy/kastrujemy (maluchy posiadają talony na bezpłatny zabieg po osiągnięciu odpowiedniego wieku), szczepimy, i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Dlatego z góry chcielibyśmy przeprosić za zadawanie wielu pytań dotyczących przyszłego domu dla naszych podopiecznych – pomagając kotom doświadczonym przez los bierzemy na siebie obowiązek znalezienia im takich domów, w których nic złego już ich nie spotka.
Jeśli nie jesteś pewna/pewien, czy nadajesz się na opiekuna kota zobacz, jakich domów szukamy → link http://niekochane.org/szukamy.html (jakoś to ostatnie zdaniem trzeba by napisać, ale nie mam pomysłu jak...)
Nasza działalność
Szukanie kotom domów jest jednym z najważniejszych aspektów naszej działalności.
Do tej pory znaleźliśmy domy ponad 800 kotom. Liczba ta daje nam motywację do dalszej pracy.
Często się zdarza, że bierzemy do domu tymczasowego kota, który w schronisku zupełnie sobie nie radzi zarówno fizycznie jak i psychicznie. Po podleczeniu jego ciała i ducha szukamy mu stałego domu – może to właśnie Twój dom?
Również często, kot wyrzucony na ulice "zwraca" się do nas o pomoc, stając nam na drodze w najbardziej nieoczekiwanych momentach. Leczymy go (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy, szczepimy i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Każdy kot, którego ratujemy i przywracamy mu wiarę w człowieka, to dla nas wielka radość i duże przeżycie. Dzięki ludziom którzy wspierają naszą działalność jesteśmy w stanie dać tym kotom szansę na nowe życie
Pomimo wysiłków wolontariuszy, liczba adopcji ciągle jest mniejsza niż liczba przyjmowanych zwierząt. Żeby to zmienić, Fundacja S.O.S organizuje comiesięczne akcje adopcyjne w największym centrum handlowym na Śląsku – Silesia City Center. Akcje cieszą się
sporym zainteresowaniem, dzięki nim w ostatnim półroczu domy znalazło kilkadziesiąt psów i kotów, ale i tak jest to kropla w morzu potrzeb.
W każdy przedostatni weekend miesiąca, wraz z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt, zapraszamy na akcję,przyjdź, zobacz, pokochaj!
Najbliższa akcja odbędzie się.. (uzupełniane w miarę na bieżąco - jeśli będzie wiadomo, kiedy następna to będzie data, jeśli nie, to po prostu tej linijki nie będzie)
Zapraszamy - przyjdź, poznaj naszych podopiecznych. Możesz zyskasz wiernego przyjaciela na długie lata. Na nowych opiekunów czekają domowe psy i koty, którym zawalił się cały ich dotychczasowy świat.
Twój dom może dla nich oznaczać życie...
Jeżeli nie możesz zaoferować domu, a chciałbyś pomóc, możesz wspomóc zwierzęta przebywające pod opieką FUNDACJI S.O.S. dla ZWIERZĄT:
Numer konta:
Getin bank 66 1560 0013 2367 0569 2079 0002
"FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT"
41-508 Chorzów – Maciejkowice
Ul. Antoniów 1
REGON: 240699505
NIP: 6292374672
KRS: 0000285182
(jakoś wrzuciłabym tu linka do strony http://niekochane.org/jakpomoc.html# ale nie wiem w którym miejscu)
Mała1 pisze:tak myslę co zrobić
przepełnienie okropne i co gorsza olbrzymia ilość miziaków szuka domów
zbliżają się wakacje-młodsi z nas ( noo, ciut tylko młodsi-nieeee) będą mieć wakacje, więc ciut byc może więcej czasu
Trzeba się koniecznie przyłożyć do ogłoszeń
Myślę ,że najlepiej byłoby porobić takie małe plakaty i wieszac wszędzie
takie bardziej ogólne, z dużą ilością zdjęć
reklamujące schronisko i DT
Mała1 pisze:ja mam jedną uwagę
dla mnie w tej chwili ważną
żeby tam skrócic ten początek cały o naszej działalności
bo to dane w ogłoszeniu powoduje ,że dzwonią do mnie ludzie którzy nie szukają kota, ale tacy, którzy szukają miejsca dla znalezionego przez siebie kota i myślą ,że ja oczywiście go wezmę, że zapłacimy za leczenie, że będą mieć problem z głowy.
Serdecznie witamy na stronie o nas:
O nas
Katowickie Niekochane(link) to grupa pozytywnie zakręconych ludzi, którzy robią co mogą, by pomagać doświadczonym przez los kotom, szczególnie podopiecznym <katowickiego Schroniska dla Zwierząt (link).
Grupa działa w ramach Fundacji S.O.S. dla Zwierząt z Chorzowa.(link)
Nasze koty:
Koty na naszych aukcjach to mieszkańcy kociarni katowickiego schroniska, oraz naszych domów tymczasowych. Niektóre z nich to też koty, które same postanowiły „poprosić nas o pomoc” stając na naszej drodze.
Leczymy je (jeśli jest taka potrzeba), sterylizujemy/kastrujemy (maluchy posiadają talony na bezpłatny zabieg po osiągnięciu odpowiedniego wieku), szczepimy, i szukamy kogoś, kto pokocha już na zawsze.
Dlatego z góry chcielibyśmy przeprosić za zadawanie wielu pytań dotyczących przyszłego domu dla naszych podopiecznych – pomagając kotom doświadczonym przez los bierzemy na siebie obowiązek znalezienia im takich domów, w których nic złego już ich nie spotka.
Jeśli nie jesteś pewna/pewien, czy nadajesz się na opiekuna kota zobacz, jakich domów szukamy → link http://niekochane.org/szukamy.html (jakoś to ostatnie zdaniem trzeba by napisać, ale nie mam pomysłu jak...)
Zapraszamy również na comiesięczne akcje adopcyjne w największym centrum handlowym na Śląsku – Silesia City Center, w każdy przedostatni weekend miesiąca (w wyjątkowych sytuacjach ostatni), wraz z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt, zapraszamy na akcję,przyjdź, zobacz, pokochaj!
Najbliższa akcja odbędzie się 26-27VI .. (uzupełniane w miarę na bieżąco - jeśli będzie wiadomo, kiedy następna to będzie data, jeśli nie, to po prostu tej linijki nie będzie)
Możesz zyskasz wiernego przyjaciela na długie lata. Na nowych opiekunów czekają domowe psy i koty, którym zawalił się cały ich dotychczasowy świat.
Twój dom może dla nich oznaczać życie...
Jeżeli nie możesz zaoferować domu, a chciałbyś pomóc, możesz wspomóc zwierzęta przebywające pod opieką FUNDACJI S.O.S. dla ZWIERZĄT:
Numer konta:
Getin bank 66 1560 0013 2367 0569 2079 0002
"FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT"
41-508 Chorzów – Maciejkowice
Ul. Antoniów 1
REGON: 240699505
NIP: 6292374672
KRS: 0000285182
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 73 gości