Trzy malutkie kociaki porzucone w reklamówce, szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2009 12:11 Trzy malutkie kociaki porzucone w reklamówce, szukają domów

Nie mam żadnego doświadczenia w adopcji kotków, ratuję psy, ale obok kociego nieszczęścia nie mogę przejść obojętnie.
Zakładam ten wątek na prośbę znajomych. Kilka tygodni temu, którejś pięknej słonecznej niedzieli, moi sąsiedzi usłyszeli żałosne miauczenie dochodzące z krzaków za ogrodzeniem ich posesji. Poszli zobaczyć, skąd dobiega - może to ich kotka tak miauczy? Może zaplątała się w krzakach i nie może wrócić sama do domku? Nie ... to nie była ich kotka, to była .... miaucząca reklamówka, a w niej 3 maleńkie wychudzone kociaki.
Zabrali je do domu, chociaż wiedzieli, że ich kotka nie akceptuje innych zwierząt (w szczególności kotów - była dręczona przez dwa bezdomne kocury). Nie mogli ich tak jednak zostawić. Okazało się, że kocięta są kilkutygodniowe, ledwo chodziły, sama skóra i kości, pełno kleszczy i pcheł ... A najgorsze było to, że stroniły od człowieka, bały się go, uciekały, pokazywały pazurki ... Oswobodzone z reklamówki uciekły i nie pozwoliły się złapać - drapały ile sił w ich malutkich pazurkach.
Ale ci dobrzy ludzie nie dawali za wygraną - rozpoczęli proces socjalizacji kociaków - codziennie wykładali im karmę, mleko, wodę i kuwetę w ogródku. Byli cierpliwi, wyrozumiali, dyskretni ... Kociaki codziennie przychodziły na jedzonko, z dnia na dzień coraz bardziej ufały swoim wybawicielom. Dzisiaj pozwalają się już pogłaskać, co jest wielkim sukcesem . Jeszcze wiele przed nimi, ale są tak malutkie, że nauczą się, że ludzka ręka głaszcze, karmi, pieści, bawi się - nie bije, nie krzywdzi ...

Oto one, trzy słodkie 2-3 miesięczne maleństwa, które czekają na kochające rodziny. Kotki przebywają w okolicach Szczecina. Na terenie miasta i okolic dowóz gratis.

Obrazek

Szarusia
Obrazek

Czarnuszek

Obrazek

Łatka

Obrazek

agnieszka32

Od: Pon sie 03, 2009 9:40

Post » Śro sie 05, 2009 17:32

witam
w Szczecinie ogrom kotów czeka na dom ale dodam link do tego wątku na Kocim Szczecinie ok?

i mocne kciuki za maluchy
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro sie 05, 2009 22:06

Bardzo dziękuję :D
Ja wiem, jak wiele kotków potrzebuje domów, widziałam co dzieje się w schronisku, w TOZie :roll:
Tym kotkom na razie nie dzieje się krzywda - mają co jeść i gdzie spać - nie chcą jednak wchodzić do domu, ukrywają się w krzakach. Sąsiedzi cały czas je oswajają, aby przyszli właściciele mieli mniej pracy. Ale to prawdziwe dzikuski są :lol: Ale jest coraz lepiej. NIestety, ich kotka od kiedy kociaki się pojawiły, nie chce przebywać w domu, unika ich, znika na całe dni, a oni się o nią bardzo martwią.
To są naprawdę wspaniali ludzie, chcą te kotki wysterylizować i wykastrować kocurka na własny koszt, ale jest na to jeszcze za wcześnie. Próbują też na własną rękę szukać im domków wśród innych sąsiadów na naszym osiedlu, dali wszędzie ogłoszenia, pozawozili do sklepów zoologicznych, ale na razie żadnego odzewu.
Mnie też przydałby się kotek, chętnie bym jednego przygarnęła, nie dość że są cudowne, to już zaczynają polować - a jest na co: mnóstwo myszy, szczurów, kretów i nornic buszuje w naszych ogrodach. Ale niestety - mam dwa psy - amstaffkę i pitbulla, które nie pałają miłością do kotów, delikatnie mówiąc :lol:

Jeszcze raz bardzo dziękuję :)

agnieszka32

Od: Pon sie 03, 2009 9:40

Post » Czw sie 06, 2009 8:59

agiis-s pisze:witam
w Szczecinie ogrom kotów czeka na dom ale dodam link do tego wątku na Kocim Szczecinie ok?

i mocne kciuki za maluchy

agiis, dodałam link wczoraj
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Czw sie 06, 2009 10:54

Podnosimy śliczniochy :P Może ktoś Was wypatrzy ....

kocialapa

Od: Śro gru 10, 2008 13:55

Post » Czw sie 06, 2009 17:07

piękności! :love:

gfunk

Od: Nie cze 14, 2009 14:27

Post » Czw sie 06, 2009 21:51

do góry!

radian

Od: Nie cze 14, 2009 13:21

Post » Pt sie 07, 2009 11:31

ale cuda! do góry!