Witajcie,
Od jakiegoś już czasu jestem czytelnikiem tego forum, nieczęsto się odzywam, nawet rzadko raczej.
Już częściej staram się pomóc potrzebującym kotom - na miarę swoich możliwości.
Teraz ja jestem w potrzebie, a w zasadzie nie ja lecz spore stadko bezdomnych kotów. Sam nie wiem jak spore... obawiam się, że bardzo spore.
Do rzeczy:
Ja i niewielka grupa osób zajmujemy się od jakiegoś czasu kotami bezdomnymi, różnej maści i wieku ale przecudnej urody (jak na koty przystało).
Obecnie mamy możliwość uzyskania pomocy, nie tylko finansowej - choć taka też potrzebna, jak zwykle w takich przypadkach.
Mamy możliwość uzyskania pomieszczeń dla kotów przechodzących leczenie, kotów po sterylkach i kastracjach.
Mamy możliwość uzyskania darowizn rzeczowych (karma i inne takie do życia kota niezbędne).
Jest tylko jeden problem, aby móc ubiegać się o pomoc musimy być organizacją posiadającą KRS'y NIP'y REGON'y i inne takie osobowości prawne.
Prosiliśmy o pomoc fundację w naszym regionie, niestety działanie to było wielką pomyłką i przyniosło więcej szkody niż pożytku... i to nie nam lecz kotom. Nie będę się rozpisywał o szczegółach, bo nie o to w tym chodzi.
Zwracam się zatem do Was z ogromną prośbą:
proszę przelejcie chociaż jedną złotówkę na numer konta podany na końcu wiadomości
dzięki Wam będziemy mogli utworzyć fundację i pomóc nie jednemu czy dwóm ale naprawdę wielu kotom.
Chciałbym aby fundacja nosiła nazwę "Viribus Unitis"
a jej motto głosiło:
"Viribus Unitis to nie tylko Fundacja - to wspólnota ludzi których połączyła jedna pasja."
Zatem:
Jeśli los bezdomnych kotów nie jest Wam obojętny - a wiem, że nie jest,
jeśli chcecie stworzyć coś dobrego wspólnymi siłami (jak ma głosić nazwa przyszłej fundacji):
proszę wpłaćcie przynajmniej jedną, symboliczną złotówkę
(dla jednej osoby to tak niewiele, ale w skali tego forum to szansa na życie dla wielu kotów)
na specjalnie wydzielone (na razie moje prywatne) konto bankowe:
Jakub Biały
41-902 Bytom
92 1050 1230 1000 0090 4132 7108
ING Bank Śląski
tytułem:
darowizna na fundację
i koniecznie dopisany nick z forum
Zaręczam, że wszystkie uzyskane środki zostaną przekazane na fundusz założycielski fundacji, a o wpływach na konto będę regularnie informował w tym wątku.
Nie będę podawał kto ile przekazał, uważam to za nieco krępujące - będę podawał sumaryczną zebraną kwotę.
Proszę nie bądźcie obojętni, a wszystkie traktorki,mruczanki i miziaki uratowanych kotów będą Wasze!
Jeśli ktoś może udzielić nam pomocy w kwestiach formalnych również będziemy bardzo wdzięczni!
mój numer telefonu:
0-510 285-042
0-32 720-59-02
Pozdrawiam i liczę na Was!
Jakub