Behawioryści warszawscy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 31, 2009 15:27 Behawioryści warszawscy...

Witam,
bardzo dawno mnie nie bylo....
Mam sikającą kociczkę Hilę, która jest wysterylizowana. Od kilku lat niestety zasikuje nam kiedys cale mieszkanie teraz na szczescie tylko jeden pokój. Weci rozkladają rece... Fizycznie jest zdrowa.
Mam wrazenie ze Hila jest zazdrosna o mnie, czsem trafia do kuwet ma ich dwie :) ale czasem zasika wszystko co jest w pokoju.
Feliway nie dzialal, dostaje od czasu do czasu Bioxentin. Jest spokoj przez niecaly miesiac potem juz nie dziala.
Co sądzicie o behawiorystach warszawskich ? W okolicach Lublina nie znalazlam kogos takiego...
Moze macie jakies doświadczenia z behawiorystami , mozecie kogos polecic?
Behawiorystów znalazlam sporo w Wawie (dr. Kudła, dr. Łapińska i wielu innych) , ale niestety nie wiem do kogo sie wybrać, kogo zapytac o radę...
Czy terapie faktycznie dzialają ??? Podobno behawiorysta na podstawie wielu pytań i wyników badań krwi i moczu, układa indywidualną terapie za którą się płaci...ale nie wiadomo czy bedzie działać...

Prosze o pomoc i z góry dziękuję :)
Pozdrawiam Ania z Piotrem Hilą Ninją Krówką i Elwiskiem :)
~~Milo'~~ czyli niegdyś Leelu
Obrazek

Milo

Od: Czw sty 23, 2003 8:42

Post » Nie maja 31, 2009 15:33

mialam 3 tygodnie temu spotkanie z dr Łapińską spodobała się nam wszystkim (kotom rowniez, a obcych nie lubia z zalozenia)
podczas wizyty bardzo dlugo sluchala i pytala, poznawala koty i dom potem sama zaczela mowic i to do rzeczy - pasowaly nam jej pomysly i rozwiazania
niestety nie zdazylismy ich wszystkich wprowadzic w zycie, bo Brucek sie bardzo rozchorowal, ale wiem, ze jak w koncu wszystko poprawimy, jakosc zycia naszych kotow osiagnie nowy wymiar ;)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob cze 20, 2009 16:00

Ja poleciłabym dr Jagnę Kudłę, która współpracuje z lecznicą przy Modzelewskiego. Od półtora roku wspiera mnie w oswajaniu kocura, który po przywiezieniu z azylu do mojego domu oszalał ze strachu. Współpraca z nią to nie tylko wizyty domowe (płatne), ale i nielimitowana ilość konsultacji telefonicznych (bezpłatnych). Zawsze miała czas na rozmowę, zawsze cieszyła się z informacji o postępach jakie robił kocur, ponieważ ona po prostu kocha koty. Na stronie azylu Cichy Kąt w Tarnowskich Górach w "Kocich historiach", można przeczytać historię Mike'a, a wspomniany w niej behawiorysta, to właśnie dr Jagna Kudła (niedługo pojawi się tam zakończenie historii i więcej informacji o behawioryście). Terapia Mike'a zakończyła się wielkim sukcesem już kilka tygodni temu, ale jestem z nią w stałym kontakcie ponieważ nadal prowadzi Muffinę, koteczkę, która ma problem z sikaniem poza kuwetą. Szczerze polecam dr Jagnę każdemu posiadaczowi kota z problemami behawioralnymi. Pozdrawiam.

muttki

Od: Śro cze 17, 2009 22:05

Post » Sob cze 20, 2009 16:25

muttki pisze:Ja poleciłabym dr Jagnę Kudłę, która współpracuje z lecznicą przy Modzelewskiego. Od półtora roku wspiera mnie w oswajaniu kocura, który po przywiezieniu z azylu do mojego domu oszalał ze strachu. Współpraca z nią to nie tylko wizyty domowe (płatne), ale i nielimitowana ilość konsultacji telefonicznych (bezpłatnych). Zawsze miała czas na rozmowę, zawsze cieszyła się z informacji o postępach jakie robił kocur, ponieważ ona po prostu kocha koty. Na stronie azylu Cichy Kąt w Tarnowskich Górach w "Kocich historiach", można przeczytać historię Mike'a, a wspomniany w niej behawiorysta, to właśnie dr Jagna Kudła (niedługo pojawi się tam zakończenie historii i więcej informacji o behawioryście). Terapia Mike'a zakończyła się wielkim sukcesem już kilka tygodni temu, ale jestem z nią w stałym kontakcie ponieważ nadal prowadzi Muffinę, koteczkę, która ma problem z sikaniem poza kuwetą. Szczerze polecam dr Jagnę każdemu posiadaczowi kota z problemami behawioralnymi. Pozdrawiam.

Nie wiem czy warto tę panią polecać...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77289
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=32 ... na#3214753
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=31 ... na#3122179

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59