może takie być, czy coś jeszcze dopisać?
Rudaa, Dragon jest u Ciebie, więcej o nim wiesz, zerknij proszę na ogłoszenie
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jessi74 pisze:może takie być, czy coś jeszcze dopisać?
Rudaa, Dragon jest u Ciebie, więcej o nim wiesz, zerknij proszę na ogłoszenie
jessi74 pisze:http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1961822_6_letni_dragonek_w_tragicznej_sytuacji.html
narazie podałam namiary na siebie, czekam na info, do kogo mam podać kontakt, do Ciebie Kicia, czy do Rudej
jessi74 pisze:http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1961822_6_letni_dragonek_w_tragicznej_sytuacji.html
narazie podałam namiary na siebie, czekam na info, do kogo mam podać kontakt, do Ciebie Kicia, czy do Rudej
Kicia_ pisze:Rudaa nic nie pisze, to ja napisze jak było.
Dragon był u weta, wygląda jak zdowy kot, w jamie ustnej żadnych stanów zapalnych. Wygląda na to, że brak apetytu bierze się z jego ślicznej główki.
Żeby wykluczyć poważniejsze przyczyny, trzeba mu było zrobić badanie krwi. Wyszło jak u głodzonego kotecka, choć na takiego nie wygląda. Tragedii nie ma, ale jak do jutra nie zacznie jeść, trzeba będzie włączyć kroplówkę.
Ponieważ coś z krwinkami też wyszło nie tak, trzeba było wykluczyć białaczkę, więc już przy okazji zrobiłyśmy test na FiV też - wynik obu ujemny.
Na razie dostał zastrzyk-bombę witaminową i bardzo nie lubi swojego doktora i patrzy na niego z wyrzutem.
Rudaa będzie próbować wmuszać w niego Convalescence strzykawką i cokolwiek innego do jedzenia.
Jeśli poprawy nie będzie, to czeka go kroplówa i testy na pp.
Trzymajcie kciuki!
Wydaje mi się,że taki wyjątkowy kotek zasługuje na swój wątek!!Troszkę nas będzie na pewno kosztował i łatwiej będzie apelować o funduszeRudaa pisze:Po powrocie od weterynarza zjadł znowu 2 małe kawałeczki szynki i nawet odrobinę tych chrupek dla małych kociąt, które dostał od lekarza. Teraz karmimy go strzykawką, bardzo mu się to nie podoba, ale nie ma zmiłuj
powarkuje na nas wkurzony.
Ma obniżony poziom białych krwinek, a białaczkę wykluczyliśmy, więc lekarz podejrzewa PP. Też liczę na jakieś środki farmakologiczne zwiększające "chęć życia". Poprawi mu się nastrój to apetyt też wróci...mam nadziejeCzemu podejrzewacie PP? Ma jakieś objawy oprócz braku apetytu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: sherab i 203 gości