POZNAŃ - SZKOLNE PIWNICZACZKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2009 15:28 POZNAŃ - SZKOLNE PIWNICZACZKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Jak w temacie. Koty znajdują się w szkole mojej córki, w piwnicy. Dzika kotka przyszła i się tam okociła. Panie sprzątaczki całą rodzinkę dokarmiają, na razie udało mi się je obejrzeć i wyperswadować mleko. Siedem kotków jest czarnych z niewielkimi białymi łatkami, dwa są tygryski. Dokładnego wieku, ani płci nie znam. Oczka mają czyste, wyglądają na zdrowe, są dość oswojone ( nie syczą, ani nic- tylko jeden największy jest bojowy).
Jutro spróbuję zrobić im zdjęcia, ale jest jeden problem - koty do piątku muszą stamtąd zostać zabrane. Dyrektorka szkoły zapewniła , że jeśli do tego czasu nie znajdą domów - zawiezie je do poznańskiego schroniska ( czego chyba ani ja, ani wychowawczyni mojej córki bardzo nie chcemy).

Mogę wziąć na tymczas dwa. Macie dziewczyny pomysł, co zrobić z pozostałą siódemką? Na moje oko, to one mają ok 3-5 tygodni.
Pozamieszczałam ogłoszenia, powysyłałam smsy do znajomych, napisałam do Fundacji Koci Pazur. Nic więcej chyba zrobić nie mogę.

P.S Na temat sterylki tej mamusi już rozmawiałam, jest strasznie dzika, ale może uda się coś zrobić. Ona normalnie tam w szkole nie mieszka, cxasem przychodziła, no i postanowiła się tam okocić.
Ostatnio edytowano Sob maja 09, 2009 17:23 przez Obruni, łącznie edytowano 2 razy

Obruni

Od: Śro maja 06, 2009 15:08

Post » Śro maja 06, 2009 16:14

mogę tylko podnieść wątek...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro maja 06, 2009 16:33

Podnoszę... :cry:
Czekamy na zdjęcia.
Mam nadzieję że uda się wysterylizować mamusię...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro maja 06, 2009 17:09

Mam wrażenie, że kotka przywędrowała z pobliskiego "osiedla kociego" znajdującego się na Os. Orła Białego, tam są takie budki, do których starsze Panie znoszą jedzenie.
W zeszłym roku było to samo, koty znalazły dom, jak sie urodziły, ale było ich tylko 4, ale wiem to tylko z opowieści.

No nic, jutro porobię zdjęcia i jedyne co mogę zrobić, to wziąć dwa na czas określony, bo ja niestety niedługo wyprowadzam się za granicę i tu jest problem.
ObrazekObrazek

Obruni

Post » Śro maja 06, 2009 18:00

Obruni pisze:No nic, jutro porobię zdjęcia i jedyne co mogę zrobić, to wziąć dwa na czas określony, bo ja niestety niedługo wyprowadzam się za granicę i tu jest problem.

Dwa maluchy to i tak już dużo.
Potrzebne tymczasy dla pozostałych :!:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro maja 06, 2009 18:07

Hop na górę bo pilne !!!!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro maja 06, 2009 19:19

O jaka szkołe chodzi.
Te koty z budki na Orła Białego są wysterylizowane.
Czy ta kotka matka to czarno - biała kicia. Była tak u nas wczoraj na jedzonku. Mieszkam na Orła Białego. One przychodzą z ul. Dziadoszańskiej i z Fawora i stajni.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro maja 06, 2009 19:34

Chodzi mi o szkołę podstawową nr 64.
Nie mam pojęcia skąd przychodzi kotka, ani za bardzo jak wygląda, bo widziałam tylko jej oczyska, gdy się schowała.
ObrazekObrazek

Obruni

Post » Śro maja 06, 2009 20:59

Tak bardzo chciałabym pomóc... :(

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Śro maja 06, 2009 21:04

Czas się nieubłagalnie kurczy. Jutro w każdej z klas w szkole nauczyciele będą rozmawiać z uczniami na temat tych kotków. Oczywiście, wymagana jest zgoda rodzica, a ja postaram się zadbać o to, by potencjalne domki wiedziały co z czym się je.
Sterylizacja, zabezpieczenia, karma, odpowiedzialność.
Z drugiej strony - co, jeśli nie zdążę? Opada mi wszystko.
Moja łazienka nie pomieści 9 kotków, nawet tak słodkich jak te.
No i martwi mnie koteczka, musi być ciachnięta. Hannah zaproponowała klatkę łapkę, ale ja nie mam na tyle czasu, by się kotką po zabiegu zaopiekować, ani warunków, poza tym mój kot absolutnie nie toleruje dorosłych kotek :( Jedyne wyjście, jakie widzę, to ciachnięcie jej i pozostawienie pod opieką Pań sprzątaczek w tej szkolnej piwnicy. Ale ona może stamtąd przestraszona uciec zbyt wcześnie.
ObrazekObrazek

Obruni

Post » Śro maja 06, 2009 21:21

Rozmawiałam z naszą panią dozorczynią ona może się nią zająć po sterylizacji. Ja muszę się tylko zakręcić za talonem, ale to sądzę, że da się załatwić. Co do kociaczków to w tej chwili nie mam jak pomóc.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro maja 06, 2009 21:26

zapraszam do wątku chętnych z mojego podpisu, mogę pomóc w ogłoszeniach jeśli dostanę materiał ;) , zachęcam też do zamieszczenia anonsu na Gumtree :)

trzymam kciuki za dobre domy dla maluchów i za kastrację mamusi :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 06, 2009 21:35

Na Gumtree już anons jest, jutro dodam zdjęcia, dziękuję Ago.
Właśnie się zdenerwowałam, bo zdaje się, że czarnowątkowcy zaczynają do mnie dzwonić.
Jedna kobieta aż z Warszawy, że ona może wziąć je wszystkie, bo ma duży dom, będą sobie skakać po ogrodzie - bójcie się Boga :roll: :roll:
I kolejna, która uważa, że kastrowanie kota jest niezgodne z jego naturą i ona nie będzie mu zadawać bólu.

Prędzej sama eksmituję się do kuchni, niż pozwolę takim ludziom brać zwierzęta jakiekolwiek.

Dodam, że rozesłałam wieści też poprzez pana- właściciela sklepu zoologicznego, który wielokrotnie ratował psie, kocie, świńskomorskie, królicze i chomicze biedy. Może ogłoszenie u niego w sklepie też coś da. Szukamy, nie poddajemy się.
Ostatnio edytowano Czw maja 07, 2009 8:55 przez Obruni, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Obruni

Post » Śro maja 06, 2009 22:08

zawsze możesz przy okazji kogoś uświadomić ;) dałam link do wątku na grono (bez specjalnej nadziei, bo tam niestety jest trochę "miłośników", tyle że własnych kociąt po domowej kotce :evil: ), jakbym się zagalopowała i wysłała Ci list uświadamiający przez Gumtree- proszę pokornie o wybaczenie :)

warto, żebyś wstawiła je też na naszą miau'ową adopcyjną, służę także kontem na cafeanimal :)

i cały czas mnóstwem kciuków :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 07, 2009 6:33

Mogę porobić ogłoszenia dzisiaj po południu na różnych portalach, ale przeslij mi na pw namiary na ciebie, które wpiszę w ogłoszenie. :ok:

Do siebie wziąć nie mogę :( .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

[następna]