Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 23:35 Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Marnotrawna ciotka powraca po długiej przerwie na łono Kundelka :oops: i od razu zakłada nowy wątek, bo staremu zaraz stuknie setka.
viewtopic.php?t=41 ... start=1470

Odwiedziłam w sobotę kotuchy i... jakoś dziwnie... Niewielu już zostało z moich starych przyjaciół: odeszły za Tęczowy Most drobniutka puchata Sówka, słodka Dorotka, mała Różyczka, kochany dobry wujek Akukuś, nieśmiała Iluzja, przemykająca jak cień... Zostały po nich gwiazdki na Kocim Niebie i serdeczna pamięć w sercu Obrazek

Ramzes i kilku innych szczęśliwców znalazło domki, ale nadal ok 90 Kundelkowych kotków czeka na swoja szansę. W kocim saloniku jest ciepło, czysto i przytulnie. Kociska, rozciągnierte na wersalkach i fotelach grzeją doopki przy kaloryferze, kilka popisuje się zręcznościa na wypasionym drapaku, prezencie od wolontariuszki.

Obrazek Obrazek Obrazek

Ze starych znajomych pozostały Wecio, który jakoś sie skurczył, Omarek, który jeszcze wypiękniał, Zuzia Zezolka, Karramba, Plamka, Stefan, Klemetynka, Wega, kolorowa Gryzelda, Mufka i Mruffka, mała Haneczka, Okruszek, który nadal ogląda ludzi z bezpiecznej odległości, siedząc na wysokiej półce, ale teraz głośno sie domaga, żeby mu na te półkę podać miseczkę, Ananas, Cekin, Bazyl i Zenuś (te Dąbrowszczaki- teraz juz potężne, dorosłe kociska)

Obrazek Maggie i Bazyl

Obrazek Lucjusz

Obrazek Haneczka

Obrazek Pazurek

Obrazek Wega

Obrazek Zuzia Zezolka

A to nowi znajomi:

Obrazek Syrenka- kotka typowo kanapowa: malutka, grubiutka, mięciutka i łaa na pieszczoty

Obrazek Obrazek przeurocza Irma- cały czas tuli się, barankuje i owija całym ciałkiem wokół wolontariuszki Asi

Obrazek bardzo dzielny Paluch, który trafił do schroniska z pogruchotaną w wypadku łapką. Trzeba było niestety ją amputować, ale Paluch szybko nauczył ię sprawnie poruszać na trzech zdrowych łapkach.

Obrazek Morgan
Ostatnio edytowano Śro cze 09, 2010 19:02 przez agnes_czy, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto mar 24, 2009 3:22 Re: Klub Kotów Kundelkowych II

wiitam :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto mar 24, 2009 8:21

Melduję się u Kundelkowych :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto mar 24, 2009 9:13

i ja tez :)

Rooda

Od: Pon sie 25, 2008 20:36

Post » Wto mar 24, 2009 13:00

Melduję się w klubie ob mam kicię z kundelka.

msb259

Od: Pon lut 09, 2009 8:03

Post » Wto mar 24, 2009 16:12

Witaj marnotrawna Ciotko :twisted: :D
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto mar 24, 2009 20:32

:D :D :D :D
No to jak tłum fanek się zebrał, to zapraszam dalej, do pokoju dziecinnego. A w dziecinnym króluje Wrzesiek- już wcale nie takie dziecko, ale potężny pluszowy olbrzym.
Obrazek Kiedy go znaleziono, wyglądał przerażająco
Obrazek Po wyleczeniu i odchuchaniu Wrzesiek stał się drugim Pluszakiem: przytulny, przymilny, wygadany, ciągle łazi za opiekunami, zagaduje, pcha się na ręce i usiłuje skupić na sobie uwagę.

dziecinny zamieszkuje młodzież w wieku od 7 mies do roku. Nie wiadomo, na które najpierw patrzeć i ogarnia człowieka uwielbienie dla talentu matki Natury, co stworzyła takie cuda.

Rysia-
troszkę jeszcze nieufna tri o cudownych, bursztynowych oczętach:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niezwykła biało- kremowo-beżowo-popielata Śnieżynka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Dwie czarne papużki- nierozłączki: Czarny Olo i Czarna Akacja, na zdjęciu z malutkim, delikatnym Gremlinkiem, który nie miał tyle szczęścia, co jego braciszek i siostrzyczka, którzy już mają swoje domy.

Obrazek mały dzielny Łapek ze sparaliżowaną przednią łapką

Obrazek Benito- słodkie mruczydełko, urodziło się jako obojnaczek, z zanikowymi zwieraczami odbytu. Sporo czasu musi spędzać w klatce, szczególnie jak inni jedzą coś pysznego, bo Benito musi przestrzegać swojej diety.

A teraz zapraszam na film "Kundelkowe kotki"
Obrazek

agnes_czy

Post » Wto mar 24, 2009 21:04

Moje kotki cudne :D
Ale z Dąbrowszczaków to nie Zenuś ( bo on do domku poszedł ), a Lucjusz. Chyba że pomerdały mi się kotecki moje. Jednakowe są :oops:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Wto mar 24, 2009 22:04

Zdjęcia mojej faworytki, Klementynki nie znalazłam ale i tak śledzę jej wątek. Temu zaś życzę wielu odwiedzin owocnych nowe wspaniałe domki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro mar 25, 2009 9:03

Kundelkowe brykają na pierwszą stronę i wypatrują domków :!:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 25, 2009 10:20

Theodora pisze:Moje kotki cudne :D
Ale z Dąbrowszczaków to nie Zenuś ( bo on do domku poszedł ), a Lucjusz. Chyba że pomerdały mi się kotecki moje. Jednakowe są :oops:

Ciocia Theodora- oczywiście masz rację, to mi sie pomerdały :oops: Zresztą Ty, jako wirtunka i chrzestna mama wiesz najlepiej, który jest który :)
Klementynka będzie w nastepnej sesji, bo cóś zły profil wystawiła do zdjęcia :wink:
Obrazek

agnes_czy

Post » Czw mar 26, 2009 8:44

Kundelkowe ogonki brać Cioteczki brać nie obijać się.

msb259

Od: Pon lut 09, 2009 8:03

Post » Sob mar 28, 2009 23:09

To zapraszam do naszej Villa Gatta w budowie :D
Villa Gatta powstaje w adaptowanym budynku gospodarczym, tzw Z2. Wstawiono nowe wielkie okna, w tym jedno balkonowe, wychodzące na wielki wybieg (na razie w budowie) na samo południe. Jeden pokoik już prawie gotowy zamieszkują sierotki z działek, które się dopiero oswajają. Niestety za ścianą tłukli panowie wykańczając drugi pokoik i maluchy były mocno przestraszone. Tutaj szczególnie są potrzebni wolontariusze, żeby koteczki miały kontakt z ludźmi.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Śro kwi 01, 2009 16:26

Panowie postukają i sobie pójdą a kociastym zostanie śliczny pokoik. Szkoda tylko, że nie można im tego TERAZ wytłumaczyć :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw kwi 02, 2009 11:34

Podrzucam i pozdrawiam :)

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

[następna]