Potrzebny DT dla kotki którą możemy uratować ! PILNE! W-wa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2009 23:44 Potrzebny DT dla kotki którą możemy uratować ! PILNE! W-wa

To mój pierwszy wątek, zupełnie nie wiem jak to się robi, ale desperacja i bezsilność są bardzo motywujące Rolling Eyes

do rzeczy znalazłam coś o następującej treści:
WYKASOWANE DLA DOBRA KOTA

Bardzo Was proszę o pomoc. Ja jestem z końca świata, ze Świnoujścia,

WYKASOWANE Z WW POWODU.

I tu zwracam się do Was z prośbą o pomoc, o wskazówki, o rady... o cokolwiek co sprawi, że ten kot nie zazna już biedy...
Ostatnio edytowano Sob mar 14, 2009 17:13 przez cos_tam82, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek

cos_tam82

Od: Śro lip 11, 2007 10:41

Post » Pt mar 13, 2009 23:54

hmmm... ja znam tylko jedna osobe "znana" na forum i majaca "chodowle" tajskich, ale moze ktos zna wiecej

jesli to ona - a Ty nie chcesz miec ogromnych problemow z leczeniem - nie wykupuj jej... :(
wykupujac ja tylko wspierasz "chodowle"...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 13, 2009 23:56

WYKASOWANE Z WW POWODóW
Ostatnio edytowano Sob mar 14, 2009 17:14 przez cos_tam82, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Pt mar 13, 2009 23:57

ale co się stanie z kotką? widać, że już niepotrzebna bo chora i starsza, może się przestała nadawać :roll:
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Sob mar 14, 2009 0:07

Beata pisze:hmmm... ja znam tylko jedna osobe "znana" na forum i majaca "chodowle" tajskich, ale moze ktos zna wiecej

jesli to ona - a Ty nie chcesz miec ogromnych problemow z leczeniem - nie wykupuj jej... :(
wykupujac ja tylko wspierasz "chodowle"...

tylko nie jestem pewna czy to jest ta sama osoba. teoretycznie w opisie aukcji sprzedający pisze, że chche kotke sprzedac ale aukcja została wystawiona od 1 zł bez ceny minimalnej czyli mozna kupic za 1 zł czyli za tzw. symboliczną opłatę. w opisie jest też napisane, że odbiór osobisty - nic nie piszą o "wysyłce". poza tym, z tego co pamiętam, "tamta chodofczyni" była gdzieś daleko od Wawy - ale oczywiście moge się mylić.

może warto jednak napisać do sprzedającego i dowiedzieć się czy rzeczywiście chce oddac kotkę darmo bo nie ma pieniędzy na leczenie. na allegro nie ma możliwości wystawiania przedmiotów darmo i dlatego cena musi być podana.
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Sob mar 14, 2009 0:13

WYKASOWANE Z WW POWODóW
Ostatnio edytowano Sob mar 14, 2009 17:15 przez cos_tam82, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Sob mar 14, 2009 0:18

cos_tam82 pisze:napisałam, zobaczymy co odpowie.

od razu piszę sprostowanie, to co napisałam to jest to co usłyszałam od innych, to mnie bardzo zaniepokoiło.

bo była taka jedna fajna pani, która sprzedawała kotki "tajskie" na allegro po bodajże 300 lub więcej a jak ktos mówił, że za daleko mieszka to pani radośnie proponowała paczkę pocztową. poza tym pani sprzedawała i kocięta i dorosłe kotki wyeksploatowane.

EDIT: napisałam do Pana od tego reproduktora. poprosiłam o skany badań genetycznych (no bo w akucji napisano, że kot wolny od wad genetycznych) oraz poprosiłam o skan rodowodu lub chociaż o podanie przydomka hodowlanego bo chcę linię poznać 8)
EDIT 2: właśnie znalazłam stara aukcję kiedy zielona.ona kupiła od pani kotke. to chyba to samo bo tamto tez bylo z Glinianki.... tylko pańcia nick na allegro zmieniła :evil:
Obrazek

Asia_K

Post » Sob mar 14, 2009 0:24

głowa mnie już od tego boli :roll:
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Sob mar 14, 2009 0:48

wiem, że pani została zgłoszona do Straży dla Zwierząt- oni są skuteczni w takich sprawach, mam nadzieję, że i z nią sobie poradzą. Zawsze możecie im dosłać dodatkowe informacje.

Super, że się tym zainteresowałyście :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob mar 14, 2009 0:53

XAgaX pisze:wiem, że pani została zgłoszona do Straży dla Zwierząt- oni są skuteczni w takich sprawach, mam nadzieję, że i z nią sobie poradzą. Zawsze możecie im dosłać dodatkowe informacje.

czyli pisac do nich? napisałam do dziewczyny która wykupiła od pani kotke "tajską" z prośba o weryfikację czy dane się zgadzają. jeśli to ta sama to może warto by allegro w to włączyć? jakby nie było pani ma ewidentnie pseudohodowlę a takimi aukcjami jak ta stara sie brac ludzi na litość....
Obrazek

Asia_K

Post » Sob mar 14, 2009 2:14

Glinianka jest pod Mińskiem, więc jakby co...no właśnie sama nie wiem jakby co...Mogłabym ją stamtąd przechwycić, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czy chodzi o odebranie jej kota, odbicie kotki od tej baby czy o coś jeszcze innego? Wybaczcie..póżna pora..mogłam czegoś niezałapać.

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Sob mar 14, 2009 2:23

Asia_K pisze:
XAgaX pisze:wiem, że pani została zgłoszona do Straży dla Zwierząt- oni są skuteczni w takich sprawach, mam nadzieję, że i z nią sobie poradzą. Zawsze możecie im dosłać dodatkowe informacje.

czyli pisac do nich? napisałam do dziewczyny która wykupiła od pani kotke "tajską" z prośba o weryfikację czy dane się zgadzają. jeśli to ta sama to może warto by allegro w to włączyć? jakby nie było pani ma ewidentnie pseudohodowlę a takimi aukcjami jak ta stara sie brac ludzi na litość....

zostało im przekazane kilka ogłoszeń z jednego czasu, żeby zobaczyli skalę procederu. Ale możesz im dosłać nowe informacje.

Kalinuwka pisze:Glinianka jest pod Mińskiem, więc jakby co...no właśnie sama nie wiem jakby co...Mogłabym ją stamtąd przechwycić, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czy chodzi o odebranie jej kota, odbicie kotki od tej baby czy o coś jeszcze innego? Wybaczcie..póżna pora..mogłam czegoś niezałapać.

chodzi o ukrócenie procederu produkcji kotów i psów, najprościej mówiąc. Wolałabym, aby zajęła się tym w majestacie prawa Straż, najchętniej z odpowiednią pompą w mediach, żeby podobni producenci wiedzieli, co ich czeka.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob mar 14, 2009 2:41

Oby, oby!!! Marzy mi się taka akcja odpowiednich instytucji.

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Sob mar 14, 2009 2:53

Zaniepokoiła mnie informacja o grzybicy tej kotki.
Skoro była domowa, to nie powinna nabawić się tej choroby, bo niby skąd?
Musiała być dopuszczana z chorym , zagrzybionym kocurem.

Piszę to jako ostrzeżenie.
Kiedyś miałam wyjątkowo złe doświadczenie z kotką przyjętą przeze mnie z litości.
Zgodziłam się być domem tymczasowym i zaopiekować chorą na grzybicę, zachudzoną kotką perską wraz z trójką maleńkich dzieci.
Jej właścicielka zostawiła do uśpienia karmiącą kocicę wraz z potomstwem właśnie z powodu grzybicy.
Leczenie trwało ponad 3 m-ce.
Matka-tabletki, smarowania, kąpiele odkażające,a na koniec seria 3 szczepionek przeciw grzybiczych.
Dzieci to samo tylko bez tabletek.
Na leczenie grzybicy, wyżywienie, witaminki, piasek dla 4 kotów wydałam w ciągu 3,5 m-ca ponad 1.000zł.
Ponadto grzybicą zaraziła się moja córka z zięciem + ich, perski kastrat, gdyż moje dzieci zdecydowały się przyjąć kotkę z kociakami do siebie, gdy wydawało się, że choroba została już opanowana.
To naraziło mnie również na pokrycie kosztów ich leczenia.
Na koniec miałam wiele przykrości, ze strony nowych właścicieli, gdyż choroba u kotki wróciła.
Na szczęście kociaki nie zachorowały powtórnie w nowych domach.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Sob mar 14, 2009 8:50

To jest znana pani
glinianka
USUNIĘTE
Ostatnio edytowano Sob mar 14, 2009 19:45 przez monika74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

[następna]