Serwetki: ZAKOŃCZONE, jeszcze aktualna ANKIETA

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Co zrobionego na szydełku byś kupił/kupiła?

Ankieta wygasła Wto mar 17, 2009 18:10

Serwetki
1
3%
Bluzkę (cienką, ażurową, składającą się prawie z samych dziur)
17
46%
Ciepły sweterek
1
3%
Torebkę
7
19%
Maskotkę (kotka)
11
30%

Liczba głosów : 37

Post » Wto lut 24, 2009 11:28 Serwetki: ZAKOŃCZONE, jeszcze aktualna ANKIETA

Witam

Mam do sprzedania komplet 6 szydełkowych, ręcznie robionych przeze mnie serwetek.

Wyglądają mniej więcej tak:

Obrazek

Serwetki są bladobłękitne, pasują pod kubki, itp. Bardzo ładnie prezentują się na białym gładkim obrusie, albo bezpośrednio na stole ;-)
Wykonane z dobrej jakości bawełny.
Można prać ręcznie, w automacie nie wiem (nigdy nie prałam takich szydełkowców mechanicznie), po praniu trzeba trochę naciągnąć, najlepiej usztywnić krochmalem (jak większość szydełkowych serwetek).

Przesłane będą wyprane, wykrochmalone, prosto na stół lub na prezent ;-)

Całkowity dochód przeznaczony zostanie na Bazylka i Sfinksa z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84929&

Koszt wysyłki priorytetem pokryję.

[size=12Licytacja potrwa do 12 marca (czwartek), do godziny 13 (czasu forumowego ;)) [/size]

Cena wywoławcza: 10zł.

Licytacja zakończona, wygrała ani20z - 38zł :D Dziękuję :D

(Oczywiście serwetki są nowe, nieużywane, zrobione specjalnie na bazarek - każdy wystawia co może.. ja nie mam "konkretów", kocich gadżetów, itp, ponieważ potrafię szydełkować wystawiam szydełkowce, ponieważ tylko tak mogę pomóc.... )

Dodatkowo zamieściłam ankietę, dotyczącą tego, co mogę wystawić, a co cieszyłoby się choć minimalnym zainteresowaniem...
Podałam też ewentualne ceny - robiąc coś specjalnie na bazarek cena wywoławcza mimo wszystko nie będzie niższa niż koszt włóczki, więc przy "większych" rzeczach koszt włóczki będzie dodatkowo doliczony, w zależności od tego, co to będzie - wtedy będzie to robótka "na zamówienie" - zwycięzca poda kolor i ew rozmiar ;-)
Bardzo proszę o odpowiedzi...
Dla opiekunów w potrzebie będzie to dodatkowe źródło dochodów, dla zwyciężczyni aukcji możliwość zdobycia czegoś niepowtarzalnego - ręcznie robione szydełkowce to nie masówka - pojedyncze egzemplarze, czasem mojego projektu ;-)

(proszę też o podrzucanie wątku, żeby jak najwięcej było głosów w ankiecie...)
Ostatnio edytowano Czw mar 12, 2009 18:39 przez charm, łącznie edytowano 17 razy

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lut 24, 2009 20:34

Piękne serwetki!
Mogę tylko podrzucić. Moje kociaste natychmiast by rozwłóczyły po mieszkaniu :roll:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Śro lut 25, 2009 16:44

podrzucam

busia_bu

Od: Śro lis 19, 2008 13:35

Post » Śro lut 25, 2009 18:11

Zrobiłam w końcu zdjęcia ;-)
Serwetki są jeszcze przed praniem, więc nieco "niekształtne", po praniu i usztywnieniu będą "trzymały formę" ;-)

Jeśli chodzi o kolor, to na moim monitorze bardziej realny jest ten z drugiego zdjęcia, może minimalnie jaśniejszy.

Obrazek

Obrazek

(A moje koty serwetkom daja spokój, ewentualnie przypadkiem zrzucają... za to obrus nie ma prawa leżeć za długo...) ;-)

Zapraszam do licytacji :ok:

charm

Post » Czw lut 26, 2009 12:49

:1luvu: :1luvu:
skrzacik
Gwiazdeczko spij spokojnie [*]
-
Żelka - wszędobylska dziewczynka [*]
Patunia - najcierpliwsza kocinka [*]

skrzacik

Od: Pon sty 28, 2008 10:19

Post » Czw lut 26, 2009 19:23

Na prawdę nikt nie chce? :(

To przynajmniej podrzucę, może jednak ktoś się zainteresuje...

Wiem, że w zakoconym domu może być ciężko z ich utrzymaniem na stole (choć moje kociaste serwetki tolerują, jak zrzucają to przypadkiem, obrusy to już zupełnie co innego)... ale "na specjalne okazje", albo na prezent do mamy/babci/itp..

charm

Post » Wto mar 03, 2009 17:54

Jeśli nie będzie chętnych, to 9 III kasuję ogłoszenie.
Nie ma sensu, żeby wisiał, skoro nikt nie jest zainteresowany :(

Skądinąd przykro mi, że nikt nie chce ich kupić - Ania tak wiele robi dla kotów, a chyba wszyscy zdają sobie sprawę, że przewlekle chore koty, którym ciągle trzeba kupować leki (m.in. insulinę), specjalistyczną karmę, itp, to spore obciążenie dla budżetu...
O konkretach można poczytać w wątku, do którego jest banerek w moim podpisie...

Jak już napisałam, wszelakie koszty, w stylu przesyłka, koperta bąbelkowa, koszt włóczki, itp pokrywam. Ale ktoś musi zacząć licytować....

Przykro mi, że muszę to pisać :(

Wiem, że serwetki wśród kociarzy to nie jest najbardziej pożądana rzecz (choć moje kociaste serwetki tolerują, obrusy są traktowane dużo gorzej... a serwetki czasem przypadkiem są zrzucane...), bardziej przydałyby się "kocie" gadżety, itp, ale wystawiam to, co mam..
nie mam czegoś konkretnego, co mogę dać, mam włóczkę, szydełko, i mogę wystawiać to, co zrobię... Poza tym, to może być całkiem niezły prezent dla kogoś niezakoconego, albo mającego koty, które nie demolują stołu... Zwłaszcza dla jakiejś tradycjonalistki (choć w nowoczesnym wnętrzu też mogą się bardzo dobrze prezentować) - to 100% naturalny, ekologiczny produkt, przyjazny dla środowiska, ręcznie wykonany...

charm

Post » Śro mar 04, 2009 8:34

Do góry!

charm

Post » Śro mar 04, 2009 8:51

witam, jestem zainteresowana serwetkami :)
tylko nie wiem na czym polega licytacja, czy mam po prostu zaoferować tutaj na forum swoją cenę? :oops:
Ozzy - my virtual friend :)

Obrazek

ani20z

Od: Śro lip 09, 2008 11:13

Post » Śro mar 04, 2009 16:59

:D :D :D

Cieszę się, że ktoś w końcu się zainteresował:D:D:D:D:D

dziękuję w imieniu Bazylka i Sfinksa :*

Co do licytacji, składa się tutaj ofertę, nie niższą niż poprzednia oferta. Cena wywoławcza dla tych serwetek to 10zł, więc minimalna oferta to 10zł (koszty wysyłki pokrywam ja)
Wystarczy więc napisać, że oferuje się taką a taką kwotę :)
Zapraszam do licytacji :D

charm

Post » Czw mar 05, 2009 9:15

Wyjaśniając wątpliwości - cena dotyczy kompletu, tj 6 sztuk, a nie pojedynczej serwetki ;-)
zapraszam do licytacji :) :ok:

charm

Post » Czw mar 05, 2009 13:06

Są śliczne akurat na święta wielkanocne.
To zaczynam za wywoławczą. :D

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

Post » Czw mar 05, 2009 15:02

moja cena: 20 zł :wink:
Ozzy - my virtual friend :)

Obrazek

ani20z

Od: Śro lip 09, 2008 11:13

Post » Czw mar 05, 2009 19:37

:D :D :D :D :D

Cieszę się, że serwetki się podobają, i że są na nie chętne :D

W takim razie licytacja potrwa do 12 marca (czwartek), do godziny 13 (czasu forumowego ;))

Zapraszam do dalszej licytacji :) :ok:

charm

Post » Czw mar 05, 2009 23:25

25 zetka :twisted:

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

[następna]