Pomyślałem, że założę mojemu kocurkowi wątek na forum.
Chcielibyśmy zmienić mu imię na takie, które bardziej będzie pasować do jego charakteru. Oczywiście pomimo burzy mózgów w naszym domu nie wpadliśmy na żadne imię, które by nam i Pingwinowi przypadło do gustu. Może jakieś sugestie? Więc opiszę trochę jak się kitek zachowuje

Rano łasi się niesamowicie kręci się między nogami i gaworzy po swojemu. Jak tylko dostaje do michy swoją porcję mokrego żarełka wcina ze smakiem i biegnie na poranne korzystanie z toalety. Chyba dziś miał ochotę zjeść trochę więcej, ponieważ podstępem ukradł śniadanie mojej drugiej połówki, a właściwie tylko część (bułek nie lubi tylko wędlinkę

Przez następnych kilka godzin przysypia w swoim bunkrze pod łóżkiem raz po raz wyjdzie na spacer po domku.

Około godziny 15 robi się bardziej towarzyski i ruchliwy przesiaduje razem z nami bawi się swoimi zabawkami. Dotrzymuje towarzystwa podczas gotowania obiadu.

No chyba, że się zmęczy wtedy znowu się kładzie spać ale o tej porze to tylko w kuchni.

Wieczorem domaga się głaskania i ogląda z nami telewizję tuląc się do każdego kto siedzi obok.
Przez noc śpi na krześle w kuchni. A rano znowu domaga się świeżej porcji żarełka.
Czekamy na propozycje imion na początku miał być Franek ale jakoś do niego nie pasuje obserwacja zachowania jest jeszcze niepełna ale przez 2 dni odkąd z nami jest właśnie tak wyglądał jego dzień. Więcej zdjęć sierściucha wkrótce. Pozdrawiam wszystkich czytających.