Dom dla młodej buraski (sterylizowanej) W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 22, 2009 17:49

Mika
Młoda, przylepna kotka. Mika jest do tego stopnia towarzyskim kotem, ze chodzi za człowiekiem krok w krok. Przybłąkała się do pewnych ludzi, którzy nie mogli jej zatrzymać na stałe. Dokarmiali ją na swoim podwórku. Niestety kotka nie była tam bezpieczna. Obok jest ruchliwa ulica a do tego kotka nie była wysterylizowana. Jest zaszczepiona i odrobaczona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mojra
Mojra jest mała, drobną kicią przywiezioną ze wsi razem z dwoma innymi kotami. Niestety koty przeszkadzały właścicielowi i chciał sie ich koniecznie pozbyc.
Kicia początkowo była bardzo zestresowana ale w chwili obecnej nadstawia się już do głaskania. W pierwszym kontakcie jest wycofaną kotką. Mojra bardzo zaprzyjaźniła się z Narcyzem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw sty 22, 2009 18:20

Słuchajcie, to jakiś obłęd!
Już nie liczę tych telefonów. Te sensownie brzmiące staram się jakoś kontaktować z osobami oferującymi koty. Póki co numer każdego chętnego podaję tylko jednej osobie, żeby uniknąć chaosu. Osoby, które już gdzieś dzwoniły proszę o kontakt, czy coś z tego wyszło. Powinnam prowadzić jakąś ewidencję, ale zapisuję te numery na jakichś karteluszkach póki co.
Dobrze, że mam wolne, bo jakbym była w pracy, to bym nie dała z tym rady.
fiona.22 póki co Twoje kotki jeszcze nie podane nikomu, będą następne w kolejce.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw sty 22, 2009 20:01

Anuk - na wątku Orchidki Patsy i ja polecałyśmy Burasię

Aleksandra59 pisze:
Patsy pisze:Jest też Burcia spod Urzędu Skarbowego na Wynalazek - w tej chwili w lecznicy na Kosiarzy.
Sama miziastość i kociość 100%
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... sc&start=0

Też chciałam polecić - Burcia do oddania po sterylizacji.

Sterylizacja w przyszłym tygodniu.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw sty 22, 2009 20:12

Gdyby zgłosił się ktoś, kto chciałby kotki o innym umaszczeniu to ja mam dwie trikolorki 1 rok i 2 lata i dwie szylkretki 7 lat. To kotki z wątku Pelcusiów, które trzeba wyciągnąć z niezbyt dobrego domu. Jedna tri już po sterylce, druga jedzie jutro, a obie szylkretki w środę.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Czw sty 22, 2009 21:07

Póki co koniec z domkami dzwoniącymi. A ja nie dostałam jeszcze żadnej informacji zwrotnej, czy któryś okazał się sensowny... :?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 23, 2009 8:26

Mimisia i fiona, macie takie koteczki, jakich szukają Niemcy!

Powiem tak, niemiecka rodzina zamówiła koteczkę do roku, buraskę, ważne, żeby była kontaktowa i przyjaźnie nastawiona.

Kotki muszą być u mnie na wtorek. Niemiec przyjeżdża i zabiera wszystkie zamówione koty.

Trafiają od razu do rodzin. te nie zamówione, a które są u nas np, z ulicy, z domków tymczasowych, czasami bierze kobieta, która prowadzi DT w Niemczech i one są u niej i czekają na domki stałe.

Żaden kot jeszcze nie wrócił, nawet te dzikuski, złapane z ulicy, po sterylizacji poszły na niemiecka wioskę i żyją szczęśliwie.

Jeszcze jedno- dziś postawiłam warunek, ze wstzrymuję wydawanie moich kotów do czasu uzyskania informacji i zdjęc z nowych domków kotków, które pojechały ode mnie przed świętami. czekam na zdjęcia :wink:

Decyzja należy do Was.

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Wto sty 27, 2009 18:06

Czy komuś się udała jakaś adopcja z tymi domkami podanymi przeze mnie???
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto sty 27, 2009 18:20

Moich namiarów chyba nie podawałaś, w każdym razie nikt się nie odezwał.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sty 27, 2009 19:28

ariel pisze:Moich namiarów chyba nie podawałaś, w każdym razie nikt się nie odezwał.

Chyba nie, nie starczyło sensownych domków :(
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia]