Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AgnieszkaZet pisze:Na początku grudnia w piwnicy koło mojej pracy kotka urodziła 4 kociaki. Kotka jest dokarmiana przez karmicielkę. Niestety w piwnicy jest strasznie zimno, mieszkają tam też inne starsze koty.
Narazie nie mam żadnych zdjęć, ponieważ kotki są płochliwe i uciekają. Od karmicieli wiem, że kotki są biało - bure lub bure. Oczka są zdrowe, ale wiadomo, że kiedy zaczną się samodzielnie żywić i pozostaną bez opieki matki, różne infekcje mogą się szybko wdać. Kotka ma niestety tendencje do opuszczania swoich dzieci- tak było z poprzednim miotem.
Dlatego potrzebuję domu (domów) tymczasowego dla nich. Ze względu na potworne mrozy i ruchliwy parking tuż obok piwnicy sprawa jest naprawdę ważna!
XAgaX pisze:AgnieszkaZet pisze:Na początku grudnia w piwnicy koło mojej pracy kotka urodziła 4 kociaki. Kotka jest dokarmiana przez karmicielkę. Niestety w piwnicy jest strasznie zimno, mieszkają tam też inne starsze koty.
Narazie nie mam żadnych zdjęć, ponieważ kotki są płochliwe i uciekają. Od karmicieli wiem, że kotki są biało - bure lub bure. Oczka są zdrowe, ale wiadomo, że kiedy zaczną się samodzielnie żywić i pozostaną bez opieki matki, różne infekcje mogą się szybko wdać. Kotka ma niestety tendencje do opuszczania swoich dzieci- tak było z poprzednim miotem.
Dlatego potrzebuję domu (domów) tymczasowego dla nich. Ze względu na potworne mrozy i ruchliwy parking tuż obok piwnicy sprawa jest naprawdę ważna!
a myślałyście o tym, aby wykastrować kotkę/kotki i zapobiec kolejnym kociakom? Może udałoby się namówić karmicielkę do współpracy? Trzymam kciuki!![]()
![]()
a tak zupełnie na marginesie: jeszcze w sierpniu 2008 w bloku przy Hożej 9 c widywałam kociaki, później już nie- widać że ktoś się kotami zajmuje, ale na moją prośbę o kontakt w sprawie kastracji etc. nikt się nie odezwał. Ciekawa jestem, czy to gdzieś obok...
dellfin612 pisze:Pipsi pisze:dellfin612 pisze:AgnieszkaZet pisze:Ja jeszcze nigdy nie łapałam kotów, macie może jakieś rady biorąc pod uwagę ich ruchliwość, drapność itd?
gdzie będziesz łapać?
Agnieszka będzie łapać na Hożej.
Bliziutko.
Jeśli w porze od południowej do północnej i nie w środę, to będę mogła pomóc z własnym sprzętem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 230 gości