Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2008 23:49 Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Witam! :D

Teraz tutaj będę opisywała nawiązującą się piękną przyjaźń między moimi kochanymi koteńkami! :D

Maleńka Gagunia zagościła w naszym życiu 21.11 i wywróciła do góry nogami hermetyczny światek mojej kochanej i rozpieszczonej rezydentki Niunieńki, przygarniętej przeze mnie 2,5 roku temu z krakowskiego schronu.

Początki były baaardzo trudne, ale teraz jest już w miarę dobrze i mam nadzieję, że moje koteczki będą kochały się coraz bardziej, tak jak ja OGROMNIE je kocham! :1luvu:

Zainteresowanych historią rodzącej się przyjaźni między moimi dziewczynkami, odsyłam do działu Kociarnia, a link do wątku podaję poniżej :).

viewtopic.php?t=83304&start=360

Pozdrawiam wszystkich zakoconych, dokoconych i kochających te cudowne istotki :D
Ostatnio edytowano Pt mar 05, 2010 22:15 przez Ulla, łącznie edytowano 6 razy
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Czw gru 11, 2008 9:15

Witamy na kotach :D
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Czw gru 11, 2008 10:08

O, Ulla, Niunieńka i Gadżet! Witajcie na Kotach! :D
Zaznaczę sobie teren. ;-)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw gru 11, 2008 10:13

Witam :) będę czytać dalej 8)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 11, 2008 10:22

Skoro to wątek Gadżetki to musze tu zajrzeć od czasu to czasu.. Jest słodziutka :love: Gratuluję dokocenia ! I życze wam wielu wspólnych dni :)

Płytko powiem, że pasowałaby kolorystycznie do mojej Meli ;) hihi ;)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw gru 11, 2008 12:27

No to ja też się tu wpraszam :D Zajęłam miejsce :D Witamy na Kotach! :s2:

Tak się dziewczyny zastanawiam czy nie założyć wątku moim Panienkom... Jak myślicie? :twisted:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw gru 11, 2008 18:26

Witaj Ulla! Czyli teraz będziemy zaglądać tutaj... :)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw gru 11, 2008 21:28

Znaczcie teren, znacznie, bo jeszcze nie wiadomo, co nam przyszłość przyniesie :D.
Zacieśnienie przyjaźni między moimi dziewczynkami postępuje małymi kroczkami :D.
Dziś znów spędziły dzień razem (chyba nie było impry :lol: ) i po moim powrocie, obie przywitały mnie w przedpokoju domagając się papu od spóźnionej pańci :D.
Gagunia następnie dostała takiej głupawki, że biegała jak szalona wszędzie i po wszystkim, a ja za nią, by ratować spadające doniczki i wszystkiego , co jest wyżej umieszczone, niż podłoga :lol: . Niunieńce też się dostało! :lol: Nie miała wyjścia, jak uciekać przed tą małą petardką energii :lol: .
Mam też wrażenie, że Niunienka zaakceptowała już przybysza z kosmosu i ze 2 razy nawet sama zainicjowała gonitwę :D.

Nadal jednak izoluję panienki w nocy - myślę, że dobrze to robi na psychikę Niunieńki, że pańcię ma w nocy tylko dla siebie.

PS - Krakvet znów dziś nawalił i nie mam jeszcze Benka :twisted: (ponoć jutro mają dostać i mi dowieźć... Oby... :twisted: )
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw gru 11, 2008 21:36

Ulla pisze:PS - Krakvet znów dziś nawalił i nie mam jeszcze Benka :twisted: (ponoć jutro mają dostać i mi dowieźć... Oby... :twisted: )

A korzystałaś z Zoologica? Oni cenowo wyglądają jak Krakvet, dostarczają za darmo i przede wszystkim są terminowi. Wiele razy już u nich zamawialiśmy i Orijena i Benki i zawsze dowożą na czas...

nanetka

Post » Czw gru 11, 2008 21:48

nanetka pisze:A korzystałaś z Zoologica? Oni cenowo wyglądają jak Krakvet, dostarczają za darmo i przede wszystkim są terminowi. Wiele razy już u nich zamawialiśmy i Orijena i Benki i zawsze dowożą na czas...

Niestety nie :(. Od samego początku kupuję w Krakvecie, ale od jakiegoś czasu, często rzeczywiście nawalają :twisted:
Albo czegoś nie ma, albo spóźniają się z dostawą. Dziś dzwonili, że nie mają właśnie Benka ...
Przy kolejnym zamówieniu chyba sprawdzę tego Zoologica.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw gru 11, 2008 23:08

Sprawdź, sprawdź, bo Krakvet zasługuje na utratę klientów. :roll:
My korzystamy z zoologica zanim jeszcze założyli sklep internetowy - jak na razie są solidni i terminowi, a my zawsze kupujemy wszystko na ostatnią chwilę. No chyba że brak jakiegoś towaru od nich nie zależy, tak jak ostatnio Orijen i Acana, to wtedy siła wyższa.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw gru 11, 2008 23:11

To i ja będę zaglądać.
Dwa kocurki pozdrawiają dwie koteczki :).

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt gru 12, 2008 10:50

Też jestem rozczarowana Krakvetem. Przy każdej dostawie dzwonią, że czegoś tam nie mają. Nie wiem czemu towaru nie można oznaczyć na stronie www jako niedostępny. Ale tym razem nawalili tak, że z nich rezygnuję. Chociaż to włąściwie nie oni sami, a ich kurier. Otóż czekazłam na paczkę (z Kraka do Kraka) kilka dni. Zero telefonu od kuriera. Wchodzę na ich stronę i co widzę? Że moja paczka była już "w doręczeniu" (ale nikt nie dzwonił!) a potem utkwiła w magazynie. Kilka razy pisałam ponaglające maile (telefonu nie odbieraja w ogóle), a w końcu wieczorem (narzekając, że po godzinach pracy) przyjechał facet z paczką. Nie miałam odliczonej kwoty (a akurat byłam chora i nie mogłam wyjść) a facet nie miał wydać kilku złotych! Że to niby jest "po godzinach"! Brr. Już tam nie zajrzę. :evil:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt gru 12, 2008 14:10

Hmm czyżby to był kurier firmy dpd? :? Bo oni mają tak w zwyczaju... A co do zoologica to nie wysyłają kurierem tylko sami przywożą. Nawet w tym samym dniu co się zamawia (jeśli mają wszystko). Ja ich szczerze polecam! :ok:

nanetka

Post » Pt gru 12, 2008 23:32

Ja zamawiam w kuchni pupila i jestem bardzo zadowolona przede wszystkim dlatego, że mają dużo różnych produktów których nie widziałam w innych sklepach. Firma ma siedzibę chyba w Warszawie, ale przesyłka dociera do mnie od zamówienia w jakiś dwa dni a dostawa jest gratis przy zamówieniu za 150zl (ponieważ kupuję na zapas to zawsze się jakoś ta kwota uzbiera :roll:) no i wtedy waga zamówienia nie ma znaczenia. Wiem że ceny u nich są dosyć korzystne no i co najważniejsze duży wybór 8)
Obrazek Obrazek
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los

Brackish

Od: Wto sie 24, 2004 17:13

[następna]