DOBRE KSIĄŻKI na Lesia Karzełka!!! ZAKOŃCZONA

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt paź 31, 2008 23:02 DOBRE KSIĄŻKI na Lesia Karzełka!!! ZAKOŃCZONA

Witajcie mam do zaoferowania 3 książki (dobre! inszych nie czytam).
Bazarek jest przeznaczony na diagnostykę i leczenie Lesia Karzełka :cry: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83 ... sc&start=0

Wszyskie książki są nowe, mogą być na prezent!

Oto one:

1. KROKI W NIEZNANE 2007
Bardzo dobra antologia opowiadań science-fiction.
Dla wszystkich, którzy lubią fantastykę oraz dla tych, którzy jej nigdy nie lubili, bo uznawali, że to tylko goopie bajki o robotach i kosmitach.
Opowiadania z różnych stron świata, pokazujące różne oblicza si-fi.
Każde właściwie stawia pytanie o ludzką kondycję...
Warto przeczytać!
(autorzy: OCTAVIA E. BUTLER CAROL EMSHWILLER MICHAEL SWANWICK KATHLEEN ANN GOONAN PAUL DI FILIPPO JAMES PATRICK KELLY PAUL WITCOVER JOSÉ ANTONIO COTRINA JEFFREY FORD DARYL GREGORY CORY DOCTOROW MARIA GALINA JOHANNA SINISALO HEATHER LINDSLEY CLAUDE LALUMIÉRE GREGORY BENFORD)

CENA WYWOŁAWCZA: 25 zł.
hydra_pl za 47 ZŁ. :D

Obrazek

2. IMPRIMATUR, tom 1 (oddzielny, ale są też kontynuacje)

"W, jak się okazuje, nie tak do końca przygodnej gospodzie w Rzymie,
zatrzymuje się kilkoro ludzi, których dzieli prawie wszystko. Pochodzenie, poglądy, wiara, status społeczny, łączy zaś jedno - tajemnica. Traf chciał, że jeden z gości, stary francuski szlachcic de Mourai, umiera. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że niektórzy przyczynę śmierci upatrują w dżumie, a pamięć o “czarnej śmierci”, po ponad 300 latach wciąż jest we Włoszech żywa. Zarządzeniem włodarzy miasta gospoda ma zostać odizolowana od tkanki miasta, a jej goście pozostać w zamknięciu przez okres kilku tygodni, na czas kwarantanny. Jakby nieszczęść było mało, właściciel gospody ulega wypadkowi, a jeden z gości naprawdę zaczyna na dżumę chorować, podczas gdy zgon Francuza nie był wcale spowodowany przyczynami naturalnymi… I tu zaczyna się akcja..."

Obrazek

CENA WYWOŁAWCZA: 17 ZŁ.
elizaab za 26zł. :D

3. ZYGZAK, Jose Somoza

Niejeden byłby gotów zabić, żeby ujrzeć przyszłość, inni zginą, bo ujrzeli przeszłość?
Rewelacyjny, najnowszy thriller hiszpańskiego mistrza gatunku José Carlosa Somozy.
Elisie grozi śmiertelne niebezpieczeństwo w związku z jej udziałem w eksperymencie z czasem.
Na ile odpowiedzialni jesteśmy za chwile, w których biorą w nas górę złe instynkty?

Obrazek

CENA WYWOŁAWCZA: 17 ZŁ.
babajaga za 25 zł. :)

AUKCJA DO SOBOTY, 8 LISTOPADA, DO GODZ. 20.00.
Ja pokrywam koszty wysyłki.

ZAPRASZAM!!!
LESIO BARDZO POTRZEBUJE POMOCY, A IM SZYBCIEJ JĄ DOSTANIE, TYM DŁUŻSZE BĘDZIE JEGO ŻYCIE...
Ostatnio edytowano Nie lis 09, 2008 19:12 przez kwiatkowa, łącznie edytowano 13 razy

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt paź 31, 2008 23:07

przyczaję się 8)
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pt paź 31, 2008 23:12

:ok:

kwiatkowa

Post » Pt paź 31, 2008 23:15

kwiatkowa nie bój żaby... jak mnie przelicytują na serwetniku to tu będę walczyć :)
Ale teraz się przyczajam, bo jeszcze przyjdzie alareipan i mi sprzątnie sprzed nosa upatrzoną pozycję.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 31, 2008 23:21

Ja co jeszcze poszukam w swoim zasobniku...
Może coś dostanę jeszcze... Ten almanach to mój kolega dobry redagował, stąd mam 2 egzemplarze, jeden niepalcowany:)
Nie ukrywam, że liczę na walkę, bo sprawa ważna (i smutna, mam nadzieję, że jednak da się zrobić coś, zatrzymac chorobę), a ja innych funduszy nie mam...

kwiatkowa

Post » Pt paź 31, 2008 23:28

podniesę, bo nie czytam sf, drugą czytałam, a co do trzeciej.yyyyyyyyyy....więcej prosze napisać ło czym to.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt paź 31, 2008 23:50

Włala, taką recenzję znalazłam. Sama nie umiem pisać...
Powiem tak: kto lubi książki, które przez cały czas trzymają w napięciu, ten na pewno w niej zasmakuje...

"Wnikliwy obserwator, mistrz słowa i niezwykle płodny twórca. Oto jak można określić hiszpańskiego króla intrygi - Jose Carlosa Somozę. Uwielbiany przez czytelników i znawców literatury z pogranicza thrillera i science - fiction, jest również laureatem prestiżowej nagrody Fernando Lary. Powieścią „Zygzak" udało mu się potwierdzić wysoki pisarski poziom.
Wbrew pozorom świat fizyki teoretycznej to nie tylko suche równania i skomplikowane obliczenia, których użyteczność i celowość jest znana jedynie naukowcom. Tak naprawdę, pomimo hołdowania racjonalizmowi, potrafi być on równie fascynujący i nieprzewidywalny jak ludzkie zachowania. Przekonują się o tym ambitni i odważni fizycy, którzy po latach poświęconych badaniom nad teorią strun postanawiają swoje przypuszczenia przekuć w jak najbardziej namacalne doświadczenie. Sprzeciwiając się zasadzie mówiącej, że czas może płynąć tylko do przodu, rozpoczynają ponury eksperyment z przeszłością. Tylko oni wiedzą, ile w tym przedsięwzięciu jest miłości do nauki, a ile zwyczajnej ciekawości i chęci sięgnięcia po zakazane.

Główna bohaterka Elisa Robledo słynie zarówno z wybitnych uzdolnień matematycznych, jak i z niezwykłej urody i seksapilu. Mężczyzn pociąga także jej bezkompromisowość i nieustanna wola rywalizacji. Niestety, odwaga zaprowadza Elisę i jej towarzyszy do świata, którego w głębi serca nigdy nie pragnęli poznać. Jose Carlos Somoza poprzez plastyczne, naszpikowane erotyzmem obrazy, pokazuje jak bardzo ryzykowne może stać się eksperymentowanie z przeszłością i tłumionymi wspomnieniami. Nagle okazuje się, że istnieje energia pozostająca poza wszelkim rozumowym pojmowaniem, a skrywany niepokój przeistacza się w całkiem widoczny strach. Aby ocalić życie czasem trzeba przeciwstawić się najmroczniejszym demonom zagnieżdżonym w ludzkiej świadomości.

Fascynująca intryga i systematycznie budowane napięcie są głównymi atutami powieści. Pomimo jej obszerności, ani przez chwilę nie jest nużąca. Obok precyzyjnie tworzonej akcji zachwycić może także sięganie przez autora do erotyki. Dzięki niej bohaterowie wydają się być ludźmi z krwi i kości - zdolnymi do cierpienia i rozkoszy."

kwiatkowa

Post » Sob lis 01, 2008 8:28

No to almanach... start
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob lis 01, 2008 10:44

.
Ostatnio edytowano Wto lut 14, 2012 15:32 przez Bonia7, łącznie edytowano 1 raz

Bonia7

Od: Sob lip 05, 2008 15:30

Post » Sob lis 01, 2008 11:52

Dziękuję i zapraszam do licytacYI! :D

kwiatkowa

Post » Sob lis 01, 2008 12:55

Somoza za 20 :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lis 01, 2008 14:08

Sękju, sękju :P

kwiatkowa

Post » Sob lis 01, 2008 14:53

Bonia7 pisze:Nr1 - Almanach - 30 zł :wink:

32 :) mam urodziny w poniedziałek... musi być mój :)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob lis 01, 2008 14:56

dubel :oops:
Ostatnio edytowano Sob lis 01, 2008 14:59 przez hydra_pl, łącznie edytowano 1 raz
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob lis 01, 2008 14:57

przepraszam... coś mi forum zwariowało, albo komp...
Rózne różności.

hydra_pl

[następna]