Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2008 18:41

Dzisiaj odwiedziłyśmy Skarbka i Strzałkę. Maluchy są wesołe, widać, że dobrze czują się w nowym domu :D Towarzystwa im nie brakuje, do zabaw mają trójkę dzieci, papugę i żółwia :lol:

A dom dla siedmioletniej kotki się znajdzie, nie takie cuda się zdarzały :wink:
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Wto wrz 16, 2008 18:53

Własnie wróciłam od weta i nie mam dobrych wieści..... Molka została prawdopodobnie drapnięta przez jakieś moje footro w te swoje chore oko jak byłam w pracy..... Trzeba brać pod uwagę amputację jak leki nie pomogą :cry: Jasna cholera a w sobotę miała iść do swojego nowego domku.... Co ja mam teraz tym ludziom powiedzieć ?

Ehhh a już się cieszyłam że na prostą wychodzę :?

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Nie wrz 21, 2008 22:26

Dzisiaj do wspólnego domku w Gliwicach pojechali bracia: Maczek i Puszek.
Mamy od kilku dni też nowego lokatora - kocurka Kicorka. Dorosły, wyrzucony na ulicę, nie umiał sobie dać rady na wolności, koty go biły :cry:
Teraz szybko musimy znaleźć domki dla kocic, bo one już stanowczo za długo czekają....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon wrz 22, 2008 0:20

Maniek pojechał do nowego domku w piętek :P ale że u mnie nie może się miejsce marnować w środę dołączyła do nas Zuzia- ma ok 5 miesięcy ewidentnie wywalona z domu :evil: Dzieciaki znalazły ją koło handlu na Karbiu, zmokniętą i przyniosły do nas :cry: A w piątek wieczorem dołączyła do nas maleńka Zosia....
Wiem ze nie powinnam brać ich do domu, mam koy nie poszczepione, grzyba i mase innych problemów ale nie mogłam postąpić inaczej....

Zdjęcia Zosi i Zuzi

Zuzia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Zosieńka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

edit zmniejszyłam zdjęcia

blondi2911

Post » Pon wrz 22, 2008 22:19

Pilnie potrzebuje tymczasu dla ok 4 -miesięcznego biało-burego kocurka :!: :!: :!: Kociak mieszka w krzakach przy szkole więc długo raczej nie pożyje jak się go z tamtąd nie zabierze. Ja go dokarmiam, odpchliłam i odrobaczyłam , ale do domu wziąśc go nie mogę :oops: U mnie full nie wyrabiam czasowo z ogłoszeniami, kasą i obrobieniem własnych footer i tymczasów :evil: Wiem, że powinnam go zabrać, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że z kolejnym nie dam rady. Jeszcze nigdy nie odmówiłam zabrania kota na tymczas, ale teraz nie mogę postąpić inaczej mam na głowie 4 swoje footra i 8 tymczasów i nie wyrabiam poprostu. Dziewczyny proszę Was o pomoc bo kocurek nie przeżyje :oops:

blondi2911

Post » Śro wrz 24, 2008 16:39

blondi2911 pisze:Pilnie potrzebuje tymczasu dla ok 4 -miesięcznego biało-burego kocurka :!: :!: :!: Kociak mieszka w krzakach przy szkole więc długo raczej nie pożyje jak się go z tamtąd nie zabierze. Ja go dokarmiam, odpchliłam i odrobaczyłam , ale do domu wziąśc go nie mogę :oops: U mnie full nie wyrabiam czasowo z ogłoszeniami, kasą i obrobieniem własnych footer i tymczasów :evil: Wiem, że powinnam go zabrać, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że z kolejnym nie dam rady. Jeszcze nigdy nie odmówiłam zabrania kota na tymczas, ale teraz nie mogę postąpić inaczej mam na głowie 4 swoje footra i 8 tymczasów i nie wyrabiam poprostu. Dziewczyny proszę Was o pomoc bo kocurek nie przeżyje :oops:

W tej chwili mamy 4 dorosłe koty i nie ma gdzie dać kolejnego kota. Wszytkie klatki i pokój zajęte :cry: Jeśli któraś kotka znajdzie dom to dam znać ale póki co zainteresowanie kocicami jest żadne :cry:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob wrz 27, 2008 0:34

Byłam dzisiaj u kotów. Lunka, Lenka i Kicorek bardzo potrzebują domków. Niestety nikt nie dzwoni :cry: Wyczyściłam im uszka (mają niezłe, tylko Kicorek ma strasznie zawalone) i obcięłam pazurki. Kocice przytyły nieco, Lunka wygląda wreszcie jak kot,a nie szkielet, a Lenka jest grubawa :lol:
W przyszłym tygodniu dzięki wsparciu Szymkowej Kicorek zostanie wykastrowany, Kulka pójdzie razem z nim.
Dzisiaj na działkę przyszła kocica, czarna ciężarna, przychodzi tam się stołować - jest bardzo nieufna. Może uda się ją złapać.
Dziękuję za udział w bazarkach :flowerkitty:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto wrz 30, 2008 15:09

Puszek i Maczek wracają dzisiaj z adopcji. Domek stwierdził, że opieka nad kociakami ich przerosła :cry: Ciekawe, co dokładnie ich przerasta :evil:
Puszek i Maczek są bardzo ze sobą związani, będziemy znowu im szukać wspólnego domku. Maczek ma malutką przepuklinę, do zoperowania przy okazji kastracji. Jedynym pocieszeniem jest to, że kociaki są bardzo ładne...
Obrazek
W środę na sterylkę idzie ich mamusia - Kuleczka i Kicorek.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw paź 16, 2008 7:36

Dawno mnie nie było więc streszcze na szybko co u nas nowego....

Do adopcji poszła Zuzia, Zosia jedzie do nowego domku w niedzielę aż do Poznania.
Lilo i Sticz już się przychodzą przytulać, śpią na łóżku.
Kika 7-letnia kotka też już po sterylce wszystkop ładnie się zagoiło. Niestety nadal mam problem z Molką i Fioną- ciągle im wraca KK....Wiecznie są smarkające i pokasłujące. Nie mam już pomysłu na leczenie, z antybiotykami musimy ostrożnie bo one świerzo po grzybku a nawrotu grzybka raczej bym nie chciała :oops:
We wtorek dołączył do naszej rodzinki mały Desperat znaleziony przez moją siostrę na stacji PKPw Bytomiu jest to 3-miesięczny bury kocurek wygląda jak MCM, był strasznie zapchlony ale na szczęście zdrowy, pomału zaczyna biegać z resztą naszych kotów. Zaraz powrzucam zdjęcia footra to ocenicie sami :oops:

Edit literówki

blondi2911

Post » Czw paź 16, 2008 8:54

No to wklejam zdęcia tymczasów

Najpierw Desperat
Obrazek

Obrazek

Lilo i Sticz - dwaj nierozłączni bracia( ja nadal mam problemy żeby rozróżnić który jest który :oops: )
Obrazek

Kawa zapomniałam dodać że ona też w nowym domku :oops:
Obrazek

Fiona - najbardziej postrzelony kot w moim domu 8)
Obrazek

Molka- niestety nadal bita przez Lili
Obrazek

Kika 7-letnia kotka oddana pzez właścicieli do uspania z powodu wyjazdu
Obrazek

Obrazek

blondi2911

Post » Czw paź 16, 2008 14:52

Śliczne te wasze koty :1luvu: Dlaczego tak trudno o dobry domek :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw paź 16, 2008 16:50

Strasznie ciężko o domki.... A nam coraz ciaśniej :? TŻ nieśmiało wspomniał o częściowej redukcji tymczasów a ja chyba pierwszy raz muszę się z nim zgodzić. Stanowczo za małe mam mieszkanie na 6 tymczasów, 4 swoje footra i 2 psy :oops: A wiadomo, że do tego wszystkiego utrzymanie tylu footer kosztuje... Na całe szczęście wszyscy jakoś się dogadują i nie ma większych wojen o ile akurat Lili nie postanowi zlać Molki :oops: Nie mam pojęcia dlaczego te dwie się tak nie lubią :? Ogólnie jest wesoło :wink:

Domki gdzie jesteście ??? :twisted:

blondi2911

Post » Pon paź 27, 2008 16:09

blondi2911 pisze:Domki gdzie jesteście ??? :twisted:

Jeden domek się melduje :)

Ponieważ to mój pierwszy post tutaj, to przy korzystając z okazji chciałam się ze wszystkimi przywitać, jako kolejna nowozakocona ;-) :)

Za kilka dni Lilo i Stich zamieszkają u mnie (z przyczyn technicznych jeszcze u mnie nie są, ale to tylko kilka dni) - muszę trochę pozabezpieczać, zaopatrzyć się w wyprawkę - kuwetę, drapak, itp przed ich przybyciem..
Ale za niecałe dwa tygodnie zamieszczę ich zdjęcia w nowym domku :D :D :D

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto paź 28, 2008 9:48

Witamy gorąco na forum :ok:

Mam nadzieję, ze lektura kociego ABC się przydała :wink: jeszcze raz bardzo się cieszę, że podjęłas decyzję o adopcji dwóch braciszków, to naprawdę urocze kociaki :kotek: i wiem, ze będzie Wam razem cudnie :wink:

A teraz z mniej dobrych wieści na swoich nowych Dużych nadal czekają :Molka, Fiona , Desperat i Kika.Mam nadzieję, że im też się trafią cudne domeczki. Na szczęście jakoś chróbska się troche uspokoiły więc troche oddetchnęłam.

blondi2911

Post » Wto paź 28, 2008 10:03

blondi2911 pisze:Witamy gorąco na forum :ok:

:D
blondi2911 pisze:Mam nadzieję, ze lektura kociego ABC się przydała :wink:

Bardzo... choć mam nadzieję, że szef nie sprawdzi co wczoraj robiłam w pracy przez praktycznie cały dzień.. ;-)
blondi2911 pisze:jeszcze raz bardzo się cieszę, że podjęłas decyzję o adopcji dwóch braciszków, to naprawdę urocze kociaki :kotek: i wiem, ze będzie Wam razem cudnie :wink:

Oj tak, kochane kociaki :kotek::kotek:
A po pracy powoli postępują prace domowe - zabezpieczanie niektórych rzeczy, miejsce na kuwetę już sprzątnięte (wcześniej leżały tam stare gazety - cóż, nie są one potrzebne w pokoju, a miejsce na kuwetę bardzo ;) )
Narzuta na kanapę już jest, mało stabilne wazoniki z półek pochowane, itp.
Poza tym w przyszłym tygodniu będzie drapak, żwirek do kuwety, jedzenie, itp

blondi2911 pisze:A teraz z mniej dobrych wieści na swoich nowych Dużych nadal czekają :Molka, Fiona , Desperat i Kika.Mam nadzieję, że im też się trafią cudne domeczki. Na szczęście jakoś chróbska się troche uspokoiły więc troche oddetchnęłam.

Mam nadzieję, że znajdą się szybko dla nich domki - kotki są kochane... ja niestety na więcej kotów aktualnie nie mam warunków lokalowych :(
ale trzymam kciuki za szybkie znalezienie się domków! :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]