WROCŁAW - 18 KOTÓW - pilnie potrzebna każda pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2008 9:36

BAJKA-BB pisze:Ania napisała co było dalej...

No tak, teraz już wiem :idea:

@sica

Od: Śro lip 07, 2004 12:12

Post » Śro lip 02, 2008 11:11

Powraca temat kotów z Ołtaszyna, których właścicielka jest śmiertelnie chora.
Koty musza znaleźć nowe domy, to w miarę szybko, bo z ich panią jest bardzo źle.
Wszystkie koty były leczone, odrobaczane, kastrowane.
Wszystkie tez są przyzwyczajone do dużej swobody – chadzają po okolicy.

PIRACIK
Piękny kawaler, którego ciężko było mi sfotografować – ocieranie się o człowieka to cel jego życia 
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ISIA
Koteczka z obciętym ogonkiem. Troszke stroni od obcych, ale ma potencjał.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ASIK
Piękny duży kocio. Całkowicie wyluzowany. Na mniejszym zdjęciu widać, że nie zrobiłam na nim wrażenia ;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

POLIPEK
Czarny kocur, który zawdzięcza imię wiecznemu „posiąkiwaniu” nosem. Polipów nie wykryto, ani bakterii i nie wiadomo skąd ta przypadłość. Kot ten podchodzi do obcych z dużą dozą rezerwy.
Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=119&i=img0996dc6.jpg][IMG]
Obrazek

DIAMENCIK
Znaleziony na ulicy Diamentowej czarny szczupły kocurek. Bardzo ciekawski i przyjaźnie nastawiony do innych pobratymców.
[img] http://img75.imageshack.us/img75/5945/img1014zi6.jpg [ /img]
Obrazek
Obrazek

RUDY
Dostojny kanapowiec!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SKALPELKA
Jedyna niewysterylizowana kotka – jest bardzo nieufna wobec ludzi. Swoje imie zawdzięcza przykrej przygodzie, kiedy to została znaleziona z oskalpowana łapką.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

FREDZIA
Kolejna kotka z nadszarpniętym zaufaniem do człowieka. Znaleziona została z oberwanym uchem, po którym został jej zniekształcony kawałeczek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MUSZKA
Ukochana koteczka właścicielki. Bardzo łagodna, ale ostrożna wobec obcych. Po niemiłej przygodzie z innym kotem-mordercą straciła wszystkie zęby w dolnej szczęce.
Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=75&i=img1063hq5.jpg][IMG]

MISIU
Nieśmiały duży burasek.
Obrazek
Obrazek

To już wszystkie koty, które znajdują się u tej pani w domu.
Bo są jeszcze koty uliczne, którymi się zajmuje…

Dokładnych informacji o kotach udziela ich właścicielka p.Halina, tel. kom. 790 363 522
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw sie 07, 2008 20:52

Piracik znalazł nowy domek 8) Asik, Isia i Muszka mają zapewnione miejsca u rodziny pani Haliny. Rudy jest wstępnie "zarezerwowany", w przyszłym tygodniu okaże się czy adopcja dojdzie do skutku. Polipek został oddany do przytuliska w Kątach Wrocławskich, jednak bardzo źle się tam czuje i być może wróci do pani Haliny.
Reszta kotów nadal czeka...
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt sie 08, 2008 22:07

BAJKA-BB pisze:Piracik znalazł nowy domek 8) Asik, Isia i Muszka mają zapewnione miejsca u rodziny pani Haliny. Rudy jest wstępnie "zarezerwowany", w przyszłym tygodniu okaże się czy adopcja dojdzie do skutku. Polipek został oddany do przytuliska w Kątach Wrocławskich, jednak bardzo źle się tam czuje i być może wróci do pani Haliny.
Reszta kotów nadal czeka...

Jestem "wyautowana", bo nie ma mnie w Polsce, tak też wieści od Ciebie baaaaaardzo mnie cieszą!
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt sie 22, 2008 21:45

Niestety nie wszystkie wieści są dobre. Co prawda kolejny kot znalazł dom, ale wczoraj dostałam wiadomość, że kot (kotka?), który ma stan zapalny łapy ma zostać uśpiony. Z postu Marcjanny nie wynika, aby któryś kot był śmiertelnie chory. Może ktoś z Wrocławia mógłby zajrzeć do pani Haliny i zobaczyć co się dzieje???
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie sie 24, 2008 22:14

BAJKA-BB pisze:Niestety nie wszystkie wieści są dobre. Co prawda kolejny kot znalazł dom, ale wczoraj dostałam wiadomość, że kot (kotka?), który ma stan zapalny łapy ma zostać uśpiony. Z postu Marcjanny nie wynika, aby któryś kot był śmiertelnie chory. Może ktoś z Wrocławia mógłby zajrzeć do pani Haliny i zobaczyć co się dzieje???

Dopiero wróciłam i nie wiem co sie dzieje.
Podejrzewam, że chodzi o charakter kotki. Ona jest dzikawa, nieufna w stosunku do człowieka i potrafi sie bronić.
Może byc i tak, że leczenie nie było zakończone i cos sie do ranki "przyplątało" :(
Obrazek

marcjannakape

Post » Nie sie 24, 2008 22:22

Właśnie dzisiaj odebrałam maila, że kotka już została uśpiona :cry: Podobno wdała się martwica. Pozostał ogromny żal, że wtedy kiedy dla kotów było DT pani Halina nie chciała ich oddać...
Podobno u pani Haliny zostały już tylko dwie kotki, jeżeli nie znajdą domu w najbliższych dniach mają trafić do przytuliska w Kątach Wrocławskich.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pon sie 25, 2008 12:04

Szkoda koteczki [']
Ale niestety czasem tak bywa... :(
BAJKA-BB pisze: Pozostał ogromny żal, że wtedy kiedy dla kotów było DT pani Halina nie chciała ich oddać...
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro wrz 17, 2008 12:26

Koty p. Haliny częsciowo znalazły domy, częściowo trafiły do azylu.
Pozostała tylko ukochan koteczka p. Haliny:
MUSZKA
Ukochana koteczka właścicielki. Bardzo łagodna, ale ostrożna wobec obcych. Po niemiłej przygodzie z innym kotem-mordercą straciła wszystkie zęby w dolnej szczęce.
Obrazek

Koteczka miała miec dom u koleżanki siostrzenicy p.Haliny, ale jest kotem z bardzo ogranicznym zaufaniem człowieka. przez 3 tygodnie siedziała pod wersalką, więc uznano ją za nie-kota (nie mizia się wszak :evil: ) i koteczka na razie wyląduje w pustym domu p.Haliny. Będzie tam dokarmiana przez dojeżdżająca sisotrzenicę...
Nie chce nikogo szkalować :roll: , ale mam watpliwosci czy to będzie dobra i regularna opieka. Bo jakoś siostrzenicy nie po drodze do mnie :evil: , miom, że jestem z Wro.
Poza tym pusty dom stwarza rózne "możliwości", które moga sie dla kota okazać tragiczne!

PILNIE potrzebny jest DT nastawiony na długie tymczasowanie z oswajaniem, może nawet ze statusem rezydenta.

Kontakt ze mna na PW lub pod 604 063 251.
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw paź 30, 2008 23:54

Marcjanna, wysyłam pw
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pt paź 31, 2008 11:26

AniaWrocław pisze:Marcjanna, wysyłam pw

Ok
A tu watek samej Muszki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81263&highlight=
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro lis 19, 2008 15:35

Marcjanna!
Masz mylne informacje. Kotów zostało w domu zmarłej p. Haliny 3. W poniedziałek poszłam je odwiedzić z p. Joanną, siostrzenicą p. Haliny. Koty wyglądają całkiem dobrze, tylko Muszka ma niestety "robale".
P. Joanna mówiła mi, że koty są codziennie dokarmiane. Widziałam otwarte okienko piwniczne dla nich. Ale w sumie co to za kocie życie, ech... :(
Ciągle czekają na dom...

Poniżej ich aktualne zdjęcia:

Obrazek
Isia

Obrazek
Muszka
(Kurczę uświadomiłam sobie, że dostałam tylko 2 zdjęcia, zapytam co z trzecim kotem).

Gorsza sprawa jest z bezdomniakami z sąsiedniej ulicy, które p. Halina dokarmiała. Byłyśmy i tam, ale oczywiście nikt nic nie wie, nie chce pomóc itd.
Widziałyśmy tylko jednego z nich. Nie wiadomo, co z resztą.
Idę dzisiaj, jak się tylko trochę ściemni (bo nie chcę, żeby ktoś znowu kotom jedzenie porozrzucał (tak! tak!) zaniosę jedzenie i wodę. Może któregoś zobaczę.
Najgorsze jest to, że nawet po złapaniu, nie mogę wziąć żadnego na tymczas, bo mam w domu HIV i FIP :cry:
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lis 19, 2008 15:37

Ot sklerotyczka ze mnie!
Podobno syn p. Haliny zobowiązał się do wpłacania pewnej kasy na koty, które wylądowały w przytulisku pod Kątami. Zadzwonię dzisiaj do przytuliska i sprawdzę
Obrazek

AniaWrocław

Post » Wto lut 24, 2009 21:26

Muszka ma dom!
I ponoć bardzo szybko się zaaklimatyzowała w nowym miejscu :lol:

marcjannakape pisze:MUSZKA
Obrazek

:dance2: :balony: :dance:
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia]