Anja pisze:W zyciu nie wystawie zadnego kota z mojego Trio.
Rysio za gruby, Brucek za mądry, a Hrupciuś by tego normalnie nie przeżyła...
Z moich na wystawy się tylko Aprilek nadaje - to olewcze podejście do świata i wydarzeń cały czas mnie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anja pisze:W zyciu nie wystawie zadnego kota z mojego Trio.
lakshmi pisze:Anja pisze:W zyciu nie wystawie zadnego kota z mojego Trio.
Rysio za gruby, Brucek za mądry, a Hrupciuś by tego normalnie nie przeżyła...
Olivia pisze:kot domowy to niekoniecznie musi byc europejski krótkowłosy. może być i mieszaniec.
Olivia pisze:ma być czyściutki, zadbany, w dobrej kondycji i zdrowy.
Olivia pisze:nie ma dla niego żadnych standardów, poza jednym: powinien cieszyć oczy{/quote]
ALE (uwaga ambitni właściciele kotów spełniających ten standard) można zrobić krok dalej, i jeżeli nasz Ogon wygląda jak żywcem ze standardu wzięty - można wystąpić o nowicjat. Przy odrobinie - tak, powiedzmy, pełen kontener starczy - szczęścia załapać się na wpis do księgi próbnej (z nadzieją, iż przyszłe pokolenia dostaną pełnoprawny rodowód rasowego krótkowłosego kota europejskiego).Olivia pisze:jak ktoś ma kota bez rodowodu, może się rejestrować i hajda- podbijać ringi
El pisze:Katy pisze: Myslałam, że po prostu ktoś z was wie coś więcej.
To może ja pomogęJakich informacji potrzebujesz/szukasz?
El
PS. Na wystawę dojadę w niedzielę, niestety - bez kotów (mają wystawowy sezon urlopowy). Można się przyłączyć do spotkania towarzyskiego?
Candy pisze: Szkoda tylko,że poznajemy się przez Forum.
El pisze:Candy pisze: Szkoda tylko,że poznajemy się przez Forum.
A nieprawda!!! My się już znamy
przynajmniej z widzenia ...
VIII górą!!!
Candy pisze: Pewnie,że się znamySzkoda,że tylko z widzenia
Ale kibicowałam Ci we Wrocławiu
![]()
Candy pisze: VIII górą!!!
Szefowa kanałami
El pisze:Olivia pisze:kot domowy to niekoniecznie musi byc europejski krótkowłosy. może być i mieszaniec.
Szczera prawda. Nawet jeżeli mamy kiciora od "hodowcy" (wrrrr...) i wiemy, że jego tata/mama był/a rodowodowy/a, to i tak startujemy w kategorii V - DOM (koty domowe) razem z XSH (nieuznanymi kotami krótkowłosymi) i XLH (nieuznanymi kotami długowłosymi); w klasie 14 - koty domowe. Ale nic straconego! Sędziowie i tak o wiele bardziej wolą w tej klasie odznaczać nasze poczciwe dachóweczki niz takie "urasowiane" ogony.
El pisze:Olivia pisze:jak ktoś ma kota bez rodowodu, może się rejestrować i hajda- podbijać ringi
3x TAK!!!![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, lucjan123, Patrykpoz i 60 gości