Przy ulicy Wenecji w Krakowei mieszka sobie pewna 80-latka z chorobą alzheimera i wielką miłością do kotów. Karmi je wszystkie (karmami z lecznicy, nie whiskasami) wydając na to całą emeryturkę i nie tylko...
Zwróciłam się wtedy o pomoc do fundacji AFN, nigdy wcześniej nie robiłam niczego podobnego...
Z pomocą AFN'u w osobie pani Agnieszki Szwed udało mi się wyłapać, wykastrować i wysterylizować kilka kotów i kotek. w tzn. międzyczasie w kuchni okociła się kotka. Kocięta były oczywiście chore. Udało mi się je również podleczyć. Z czwórki zostały jeszcze dwa: biało-bura kotka i biało-czarny kocurek. Kotki ur. 04.05.2008, do oddania. obecnie i p. Zosi, innej dobrej duszyczki.
09. czerwca idąc z uczelni usłyszałam krzyki naszej staruszki. okazało się, że dwóch chłopców znalazło gniazdo innej kotki, wywlekli kocięta na dach garażu i chcieli je zabić rzucając o chodnik.
W sukience i japonkach wkroczyłam do akcji.

Wpakowałam je do kartonu i do domu. Frida znalazła domek bardzo szybko. Filip, Frank i Feliks długo czekali, ale się udało. po wyleczeniu świerzba znalazły domki.

08. czerwca, czyli dzień przed akcją "garaż" dostałam na podleczenie umierająca kotkę Kasię. Po 47 dniach jeżdzenia na zastrzyki Kasia doszła do siebie. Nie wazy już 10 dkg, ale ponad kilogram. Jest przekochaną, mruczącą jak traktor, czekoladową ( z srebrnymi włoskami) kicią ur. ok. połowy kwietnia. Adoptuję ją chetnie, ale tylko i wyłącznie do wspaniałego domu niewychodzącego. Najchętniej do innego kota, gdyż Kasia kocha towarzystwo. U mnie chowa sią z wujkami Leonem i Nikodemem.
Potrzebuję pomocy wszelakiej. Mieszkam "po studencku" i 7 kotów jednoczesnie w jednym pokoju to zbyt wiele. Potrzebuję domów stałych oraz tymczasowych, pomocnika w wyłapywaniu i wożeniu do sterylizacji, jak i jedzenia...
Mam nadzieję, że nie zanudziłam. wkrótce dopiszę nastepną część kociej historii z Wenecji, a ma ona wiele wątków, które pojawiały i pojawiają się każdego dnia
pozdrawiam serdecznie,
Justyna
kontakt:
mail: kosma_shiva@gmx.de lub justyna_osekowska@o2.pl
gg: 4825317