Iskierka&Murzynek na nowej drodze życia :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2007 14:07 Iskierka&Murzynek na nowej drodze życia :)

Witajcie :)

Oto obiecane wieści na temat dwójki Kociastych z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66227&postdays=0&postorder=asc&start=30.
Cóż mogę powiedzieć... stwory są cudowne – naprawdę nie przesadzam. Jesteśmy z przyjaciółką zachwycone :):) Widać ciągle jeszcze, że to koty po przejściach, z podobnymi 'objawami' jak np. ich "przyrodni brat" Znajda, o którym pisze Ijale - Iskierka ma jeszcze ciągle obawy przed tym, że jeśli szybko się nie naje, to potem będzie głodna i trzeba dawać Jej jeść częściej, a w mniejszych ilościach, bo po prostu pochłania wszystko, niespecjalnie nawet gryząc. Z Murzynem jest pod tym względem lepiej - przybiega do kuchni jak tylko usłyszy otwieranie jedzenia, ale chociaż ma apetyt, nie rzuca się aż tak łapczywie na miseczkę.
Na początku było oczywiście inaczej, pierwszego dnia Kociaste nic nie chciały jeść, nie korzystały też z kuwety - to całe zamieszanie dało Im wyraźnie w kość. Murzyn co prawda bardzo szybko się "otrząsnął" i okazał się bardzo mruczastym kawalerem, ale Iskierka dłużej się stresowała. Siedziała cały czas pod szafką, ale wystarczyło położyć się przy Niej na dywanie i głaskać, a i Ona zaczynała mruczando. Z miejsca podbiła serce Lusi (mojej przyjaciółki, u której w mieszkaniu sobie urzędujemy:) ), wtulając główkę w jej rękę i "uśmiechając się" do Niej. Murzynek z kolei opanowuje moje serce, podtykając mi brzuszek do miziania i gruchocząc niczym lokomotywa ;)
Iskierka jest jeszcze piękniejsza niż w opisie - ma przeuroczy pyszczek i duże oczy, w których chyba pomału pojawiają się iskierki radości, zastępując smutek i rezygnację. Jest nieduża, ale serce ma wielkie.
Murzyn z kolei ogromniasty, o bardzo ciekawej barwie - może uda się to pokazać na zdjeciach. Generalnie ma świetny niedźwiedziasty pyszczek, a kiedy jest zdziwiony lub zaciekawiony robi lekkiego zeza jednym okiem :D

Damy przodem, a więc Iskierka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto Murzynek w pełnej krasie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To są zdjęcia z pierwszych 2 dni, teraz sytuacja wygląda zupełnie inaczej :P Ale o tym będzie później 8) Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za zainteresowanie Kociastymi!
Obrazek

Beautiful_Lie

Od: Śro paź 10, 2007 0:30

Post » Wto paź 23, 2007 14:16

Ten zezik Murzynka na zdjęciu pod zasłoną jest rozbrajający :D
Fajne foootra masz i tyle ! :wink:

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Wto paź 23, 2007 14:21

Piekne koty, jak dobrze,ze juz bezpieczne. :D :D :D :D

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Wto paź 23, 2007 16:20

Ale Iskierka śliczna. Widać na początku podtapczanowa byla. Murzynek jakis odważniejszy. Z przyjemnościa czyta się takie wiadomości
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro paź 24, 2007 8:44

Dziewczynki, widać że kociaki szczęśliwe :)

Jeszcze jedno, Iskierka nie ma czucia w swoim króciutkim i płaskim ogonku (ogonek ma prześmieszny;) ) musiał być kiedyś uszkodzony.
ObrazekObrazek

Moriaaa

Od: Pon maja 15, 2006 14:47

Post » Śro paź 24, 2007 12:55

Dziękujemy Wam serdecznie :)

Moriaaa - no, to teraz rozumiem dlaczego Iskierce w ogóle nie przeszkadza, kiedy Murzyn przeprowadze rozmaite zębowo-pazurzaste eksperymenty na Jej ogonie ;) A co do kształtu tego ogona to masz rację, niesamowity jest :D
Dzisiaj jedziemy sobie do weterynarza, zobaczymy co tam ciekawego nam powie. Trzymajcie kciuki.
Obrazek

Beautiful_Lie

Post » Śro paź 24, 2007 13:39

no pewnie, że potrzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Super, że dałyście tej dwójce dom. Dla mnie zwłaszcza Murzyn jest przepięknym kotem :D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro paź 24, 2007 17:46

Co słychac po wizycie u weta. Jak koteczki.
Pewnie cos jej zgniotło ogonek, a skoro jest maly to mogło to sie stac jak była kociakiem i dlatego nie wyrósł duży skoro był, uszkodzony i czucia ne było.
Ale pyszcze to Iskierka ma sliczny.
Ja poproszę jeszcze o jakieś foteczki Murzynka i Iskierki
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro paź 24, 2007 17:50

Już po wizycie. Oczywiście bez serenad w drodze do lecznicy się nie obyło, ale za to na miejscu - aniołki :)
Generalnie jest dobrze, Iskierce trzeba było wyczyścić uszy (na szczęście świerzbu brak :) ), Pan Doktor zdziwił się pozytywnie brakiem kamienia na ząbkach. Z temperaturą i oddechowo wszystko ok. Jedyne dwie rzeczy, to oczko - kicia ma bielmo na lewym oku, okazało się, że wypadła Jej tęczówka (prawdopodobnie po przebytej chorobie), ale teraz samo się to wygoiło na tyle, na ile mogło, a dalej zobaczymy, może będzie potrzebne leczenie operacyjne, a może nie. Zauważyłyśmy też, że Iskierka trochę specyficznie się porusza i faktycznie Doktor sprawdził i okazuje się, że ma lekkie zmiany w prawym biodrze, takie dysplazyjne. No, jakby miała za mało "smaru" wewnątrz.
Murzyn zęby ma całkiem w porządku, z resztą kota super, jedynie te uszy, no ale to było wiadomo od początku. Na daną chwilę jest stan zapalny, dostał krople z aplikatorkiem i powinno pomóc, dobrze, bo chłopak wyraźnie się męczył, dostał więc też zastrzyk przeciwbólowy (mega grzecznie go zniósł). I żeby nie różnić się za bardzo od Iskierki ;) "sprawił sobie" lekki problem z rzepką, trudno powiedzieć czy od urodzenia czy nabyty.
W przyszłym tygodniu jedziemy znowu.

Za to po przybyciu do domu - radość, Murzynek wyraźnie się ucieszył, czuje chyba, że jest już u siebie. Iskierka ma nam trochę za złe tę wyprawę, ale na jedzonko przyszła ;)

Pozdrawiamy!
Obrazek

Beautiful_Lie

Post » Sob paź 27, 2007 12:39

Czekamy na ładne fotki Murzynka :wink:
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Pon paź 29, 2007 17:48

Moriaaa, wiem, że czekasz, ale chwilowo jestem bez aparatu (usterka). Ale mam kilka zdjęć z komórki - na razie Iskierkowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawda, że śliczna? No i już otwiera oczka do zdjęć :D :wink:
Obrazek

Beautiful_Lie

Post » Sob lis 03, 2007 11:24

Iskierka jest przecudna!
Jak pierwszy raz ją zobaczyłam od razu stała się moją "faworytką" ;)
A gdzie te foty Murzynka :twisted:

No i co u kociaków?
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Sob lis 03, 2007 12:49

piekne zwierzaki i napewno szczesliwe! :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob lis 03, 2007 13:21

Cudna Iskierka, ale ja czekam na mojego faworyta, najczarniejszego z Murzynów;) i cieszę się, że są raczej zdrowe.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob lis 03, 2007 14:53

Dziewczynka sliczna, jeszcze Murzyn plisss :D :D :D :D

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24