wygral fip... nuna odeszla... [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 17, 2007 11:08 wygral fip... nuna odeszla... [*]

uroczyscie i z wielka duma oswiadczam, iz od wczoraj jestem posiadaczka (a raczej niewolnica- juz drugi dzien nie poszlam przez nia na uczelnie :roll: ) najpiekniejszej kici na swiecie :)
jest to niebieska kicia z tego watku : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66 ... sc&start=0
mialam male problemy ze skontaktowaniem sie z pania irena w sprawie kici, ale bylam uparta i dopielam swego :) i tak oto lekko nadasana dama siedzi u mnie w pokoju w swojej klatce i przyzwyczaja sie do moich uporczywych glaskow :twisted:
Ostatnio edytowano Pt gru 07, 2007 18:45 przez moniex, łącznie edytowano 9 razy

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Śro paź 17, 2007 11:11

gratuluje!!:)))

wiem co to znaczy zlac uczelnie.
Juz od tygodnia nie chodze na wiekszosc waznych zajec :roll: ale moze zostanie mi to odpuszczone:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro paź 17, 2007 11:22

ano, Pania Irene trudno jest złapac w ciagu dnia - ciagle cos załatwia, leczy koty, jezdzi po łapankach...

mam nadzieje, ze Nuna da ci bardzo duzo radosci i ze jej socjalizacja przebiegnie w szybkim czasie :D

przypominam, ze DOMKU SZUKA BRAT NUNY, TEZ NIEBIESKIE CUDO
kot zmarnieje w klatce, nie ma kto go oswajac, Irena ma tyle kotów, ze powinna miec armie do pomocy a nie ma... :(

co z fotkami Moniko? ;)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro paź 17, 2007 11:31

zdjecia- sie robi ;)

http://img87.imageshack.us/my.php?image ... ia3gy8.jpg
http://img521.imageshack.us/my.php?imag ... ia2sw4.jpg
http://img87.imageshack.us/my.php?image=kiciuniaya8.jpg
a tu jej piekne futerko widac ;)
http://img87.imageshack.us/my.php?image ... ia6az4.jpg

tak, zostal tam jej braciszek, jest baaardzo chudy i w dodatku dostal kataru :( pani irena powiedziala, ze kicius tam zostanie na leczenie, ale gdyby ktos mogl go przygarnac, to na pewno by szybciej doszedl do siebie...

a nuna (niunia :) ) juz mi daje duzo radosci :) uczelnia nie zajac, nie ucieknie ;) a moja piekna obrazona zrobila w nocy wieeelkie sioo :twisted: pewnie myslala, ze nie widze, ale nawet o 4 rano czuwam nad nia :twisted: tak wlasciwie to pol nocy nie przespalam, bo moja kiciunia tez dostala katarku i smarkala cala noc... a wiecie co pieknego sie stalo w nocy jeszcze? kicia tak sobie smarkala w klatce obok mojego lozka, wiec sie obudzilam. nie wiem czemu ale stala na nogach podczas tego smarkania zamiast polozyc sie wygodnie :) nom i ja sie obudzilam i tak patrze na ta moja biede... otworzylam klatke, zaczelam ja glaskac i ona tak powolutku sie polozyla, potem zwinela w klebuszek i zaczela przysypiac :1luvu: i jakos jej te smarki tez przeszly :> no i wlasnie tak to ok 5 rano siedzialam na podlodze przy klatce i glaskalam moja zasmarkana kicie z pol godziny :) slodkie to bylo :)

moniex

Post » Śro paź 17, 2007 11:37

a tak w ogole to ta dzika dzika kicia chyba tylko tak sciemnia ze jest taaaka bardzo dzika :twisted: dam sobie reke uciac, ze dzis mruczala 8O moze dlatego, ze ciocia monia wie jak zbalamucic kicie :D odkrylam, ze niunia uwieeelbia smietanke :D wiec smietanka na paluszek (kicia bez chwili wahania zabrala sie za wylizywanie ;) ) i tak jedna porcja smietanki, kilka minut glaskania :) i po kilku takich seriach kicia juz odprezona sie chyba zapomniala i zaczela cichutko mrrruczec 8O nie no pieeekne to bylo :) w sumie to chyba niemozliwe... to dopiero drugi dzien resocjalizacji... sama nie wierzylam, ale sie przysluchiwalam i jestem pewna, ze cichutko mruczala :) a pod koniec zabawy integracyjnej nawet zaczela mruzyc oczka podczas pomrukiwania :) to dopiero drugi dzien a ile radosci :D

moniex

Post » Śro paź 17, 2007 11:39

Moniko, serce rosnie...
zawsze to kolejny kot wyciagniety ze schroniska
one u Ireny nie maja zle... ale dom to dom...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro paź 17, 2007 11:46

Cieszę się bardzo razem z tobą i gratuluję zakocenia :wink:

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Śro paź 17, 2007 11:49

Gratuluję ślicznej kotki! Obrazek
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro paź 17, 2007 11:51

Koteczka śliczna 8)

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Śro paź 17, 2007 11:55

:D jaka śliczna maleńka, niech Wam się darzy...
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro paź 17, 2007 11:58

Jaka cudna! :love:
Wygląda jak Rosyjski :lol:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro paź 17, 2007 12:00

dziekuje za gratulacje :)
kurcze no nie wierze, ze juz 2 osoby mialy ja u siebie na resocjalizacji i ja oddaly :x przeciez jeszcze kilka dni i z tego malego strachulca bedzie miziasta kicia! serio nie rozumiem, ale w sumie to sie troszke ciesze, bo w taki sposob ja moge miec ja w domu :) wlasnie sobie siedzialam obok niej i glaskalam a ona zwinieta w klebuszek slicznie (aczkolwiek cichutko) mruczala :) i to jest dziki kot nie do oswojenia?? a pani irena jeszcze placila tej dziewczynie za oswajanie....
z drugiej strony ciekawe jak kicia bedzie sie zachowywala poza klatka.. teraz siedzi w srodku i czuje sie bezpiecznie, ale jak wczoraj podczas przenoszenia z transporterka do klatki prysnela mi na pokoj, to pol godziny ja lapalam :roll: oczywiscie byly ofiary w postaci moich pocharatanych rak, ale widocznie mi sie nalezalo :twisted: nie moge sie doczekac jak bedzie spala na moich kolankach...
a jak myslicie, kiedy mozna sprobowac wypuscic ja z klatki? jak narazie nie w glowie jej zadne ucieczki, siedzi grzecznie na poslanku. pokusilam sie o zostawienie otwartej klatki od gory, ale kicia nie jest tym zainteresowana ;)

moniex

Post » Śro paź 17, 2007 12:04

Lucky13 pisze:Jaka cudna! :love:
Wygląda jak Rosyjski :lol:

nom, wlasnie jest podona do rosyjskiego :) jak na moje niezbyt doswiadczone oko to ciezko mi by bylo odroznic od rasowej ;) mamusia byla czarna, wiec pewnie tatus byl niebieski... a malenkiej nawet oczka sie chyba wybarwiaja na zielono. narazie na zolte, ale wokol zrenicy ma juz zielona obwodke :) szczesciara ze mnie... ;)

moniex

Post » Śro paź 17, 2007 12:08

Jak jej oczka się wybarwią na zielono,to chyba nie będzie się jej dało odróżnić :lol:
Może miała przodków,którzy byli tej rasy :)
A może nawet tata był rasowy.

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro paź 17, 2007 12:11

Ależ piękność 8O Normalnie rosyjski!! Też marzę o niebieściuchu jakimś :D Ale to dopiero za jakiś czas.
Powodzenia w oswajaniu. Trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazek

tusia1976

Od: Czw paź 11, 2007 9:02

[następna]