Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2007 21:38

Chyba prędzej coś wpłacę niż wystawię na bazarek :roll: :oops:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro wrz 05, 2007 8:21

Be, nie wiem jakie garnki, ale myślę, że Olga da sobie radę z transportem :wink:

ja ostatnio jestem w finansowej zapaści :oops:
ale nie mogłam się powstrzymać i zalicytowałam kuchatkowego kotka :oops:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro wrz 05, 2007 10:14

BAJKA-BB pisze:Alessandro, sprawa baraku to świeży pomysł i na razie nie wiadomo czy i kiedy uda się go zrealizować. Na pewno nie będzie to przed zimą, a jeżeli Viva nie pomoże nam w zbiórce to wątpię czy w ogóle uda się go kupić. Na zakup baraku i dostosowanie go na potrzeby kotów potrzeba kilkanaście tysięcy złotych, zebranie takiej kwoty na bazarkach i Allegro jest po prostu nierealne.

jesli mogę cos podpowiedzieć- jakiś czas temu, Kasia z Felisa miała problem z lokalem, wymyśliła więc kontener/barak przystosowany dla kotków, pdsyłam link
http://www.allegro.pl/item208102765_barakowoz.html
nie wiem, na ile spełniałby oczekiwania, ale jest to już kwestia kilku, a nie kilkunastu tysięcy złotych
a oto kilka tańszych ofert wyszperanych przez dziewczyny:
http://www.dw.lublin.pl:8080/AdView.php ... c0afa5abfd
http://www.dw.lublin.pl:8080/AdView.php ... a34659a972 , może akurat sie porzydadzą?

w sprawie niepotrzebnych rzeczy, gdzie można ewentualnie wysłac koce, śpiwory, ręczniki, etc- bezpośrednio na schronisko, czy do Olgi?
+mam dla kotków legowiska -10 szt nowiutkie, na jaki adres wysłać?
Ostatnio edytowano Śro wrz 05, 2007 14:09 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 06, 2007 2:36

Dziewczyny, nie wiem jak Wam dziękować!!! Jesteście kochane...

Olga poradzi sobie z transportem :D Na bazarze będzie z przyczepą, więc bez problemu wszystko zabierze, a później po trochu będzie zawozić do Korabiewic. Garnki potrzebne są raczej mniejsze, doskonale sprawdzają się zamiast misek. To akurat nie dla kotów, a dla psów. Mogą być zniszczone, tylko nie dziurawe.

Alessandro dzięki za ogłoszenia o barakach. Różnica w cenie jest spora, ale trzeba byłoby doliczyć koszt dostosowania do kocich potrzeb, np. ściany czy podłoga z płyty raczej się nie sprawdzą. Czasem remont wychodzi drożej niż nowy. Na razie cały czas jest to tylko pomysł, jeżeli będą widoki na jego realizację policzymy wszystko dokładnie.

Prawdę mówiąc nie bardzo wierzę, że uda się ten barak kupić. Cały czas są pilniejsze sprawy, które pochłaniają czas i pieniądze...

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw wrz 06, 2007 2:43

Niedawno ktoś przywiózł do schroniska dwa małe kociaki, dzisiaj jednemu z maluchów wypadł odbyt :( Pani Basia dostarczyła malucha do Warszawy, a Olga do lecznicy. Już jest po operacji i w tej chwili jest wszystko w porządku, ale maluszek musi co najmniej przez trzy tygodnie być na płynnej diecie. W schronisku to raczej nierealne, ja nie mogę brać tymczasów, Olga trzyma u siebie Kropka, a na tak długi pobyt w lecznicy nie mamy pieniędzy... Dramat...
Na szczęście z pomocą przyszła magiczna Matahari :aniolek: Obydwa maluszki mają zapewniony DT i wspaniałą opiekę, jednak pilnie potrzebny jest transport do Bydgoszczy :!: Olga drugiego malucha przywiezie z Korabiewic w niedzielę - może ktoś w weekend będzie podróżował na tej trasie i w niedzielę wieczorem będzie jechał z Warszawy do Bydgoszczy :?:
Kontakt najlepiej bezpośrednio z Olgą - 0 509 201 218
A może ktoś ma trochę czasu i chce zwiedzić Bydgoszcz lub Warszawę :wink: Gdyby ktoś zgodził się zawieźć maluchy zwrócimy za bilety lub benzynę, to i tak będzie taniej niż dalszy pobyt w lecznicy.
Tutaj kolejny raz bardzo, bardzo gorąco podziękuję Kasi_C, która zasponsorowała leczenie Kropka, Pręgusa [*], Majki i maluszka :1luvu:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw wrz 06, 2007 11:14

BAJKA-BB pisze:
Alessandro dzięki za ogłoszenia o barakach. Różnica w cenie jest spora, ale trzeba byłoby doliczyć koszt dostosowania do kocich potrzeb, np. ściany czy podłoga z płyty raczej się nie sprawdzą. Czasem remont wychodzi drożej niż nowy. Na razie cały czas jest to tylko pomysł, jeżeli będą widoki na jego realizację policzymy wszystko dokładnie.

Prawdę mówiąc nie bardzo wierzę, że uda się ten barak kupić. Cały czas są pilniejsze sprawy, które pochłaniają czas i pieniądze...

Pzrede wszystkim dziekuję , Bajko za telefon i zapoznanie mnie szczególowo ze sprawą;takze mam wielką nadzieję,że będzie możliwa realizacja pomocy z Vivy-napiszę na pw, jak sie dowiem w kwestii rozliczania w US;
jutro, pojutrze powinna dotrzeć paczka z legowiskami do Olgi- proszę tylko o znak, czy wszystko doszło,jak należy i czy sie przyda,bo w swojej ciemnocie nie pomyslałam, aby zapytać, czy nie lepszym rozwiązaniem za względu na czyszczenie będą wiklinowe budki-wystarczy je dobrze wyparzyć dobrze i nawet wypłucze sie zapach moczu?-wydawało mi się,ze te będą cieplejsze i można je prać w pralce, nie wiedziałam o innych trudnościach (a może ktos ma starą, czynna pralkę, aby podarowac kociarni?- ulzyłoby to pani Basi)

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 06, 2007 19:53

Alessandro, niecierpliwie będę czekać na wieści z US. Oczywiście ja również zachowuję czujność :wink: Legowiska bardzo się przydadzą. Budek wiklinowych trochę jest i one rzeczywiście się nie niszczą, natomiast poduchy i kocyki nie straczają na długo, trzeba co jakiś czas je wymieniać. Tak więc zakup jest jak najbardziej trafiony - dzięki.

Dziękuję również bardzo serdecznie za wszystkie bazarki - dopiero dzisiaj odkryłam ile ich jest :oops: Martwiłam się, że tak mało osób zagląda to tego wątku, a tu taka niespodzianka :D
Jesteście kochane :1luvu:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw wrz 06, 2007 20:01

Jutro mam nadzieję spotkać się z Olgą na Motobazarze w Łodzi - będę do niej dzwoniła, mam troszkę rzeczy dla kociastych - niestety bardzo mało, bo zbyt późno dowiedziałąm się o możliwości przekazania i nie zdążyłam napaść znajomych w tym temacie, kupiłam kilka miseczek, jest jakaś kołdra i koc, wiem, że to kropelka ale zawsze. No i Alessandra robi mi ruch na bazarku :D , będzie parę groszy na leki.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw wrz 06, 2007 23:30

Ziarnko do ziarnka... Dzięki Andorko 8)

Zrobiłam jeszcze jeden banerek. Podobny do tego, który zrobiła Amyszka tylko troszkę mniejszy (310 x 100) Może komuś lepiej przypasuje...

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/56g5][img]http://koty.sos.pl/img/1.gif[/img][/url]

BAJKA-BB

Post » Pt wrz 07, 2007 20:01

W Korabiewicach był pożar. Spłonął barak dla kotów. Wiadomo już, że trzy koty nie żyją. Podobno wśród pozostałych nie ma poparzonych. Patyczaki, od której jest ta informacja, nie wie dokładnie co się stało i co teraz dzieje się z kotami.
Trzeba pomyśleć co dalej. Na forum schroniska padła propozycja stworzenia sieci domów tymczasowych. Była propozycja baraku czy takiego kontenera jakie są na budowie, może to jest rozwiązanie na szybko?
Cholera jasna, a wszystko zaczynało iść w dobrym kierunku!
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt wrz 07, 2007 20:54

Rany Boskie!!! Co się teraz dzieje z kotami?!

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pt wrz 07, 2007 20:54

Be

Post » Pt wrz 07, 2007 20:55

Be

Post » Pt wrz 07, 2007 21:05

W TARNOWSKICH GÓRACH włamania do azylu,u WAS podpalenie(taka opcja przyszła mi pierwsza do głowy)-CO SIĘ DZIEJE!!!!!!! :cry:
Głowa pęka od tych smutnych wiadomości :crying:

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

[poprzednia][następna]