CK wątek nadzwyczajny, rozliczenie s. 24, DZIĘKUJEMY!!! :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2007 19:58 CK wątek nadzwyczajny, rozliczenie s. 24, DZIĘKUJEMY!!! :))

Wątek dot. sytuacji opisanej tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60 ... start=1365

Spiszmy sobie tutaj wszystkie sprawy organizacyjno-techniczne, będzie nam łatwiej.

Nasze furtki:

1. środki na profesjonalną ochronę (nie zbieramy na razie poza tymi, które już wpłynęły, najpierw orientujemy się w możliwościach i kosztach i wtedy uruchamiamy osobne konto).

-aukcje na bazarku na ten cel:
- sibia: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65456
- lili: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65455
- Grr...:
- http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65328
- http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65461

2. na weekend, zbieramy trzy ekipy, w każdej powinien być choć 1 mężczyzna, ekipy to optymalnie 3-5 osób. Mam nadzieję, ze do poniedziałku uda sie załatwić pomoc firmy ochroniarskiej albo coś drgnie w sprawie złapania sprawców). Czuwać trzeba w przyczepie, w zamkniętym azylu, od popołudnia ok. 16-17 do ok. 7 rano.

A) noc z czwartku na piątek (już obstawiona!):
- Krzysiek
- Grzegorz
- Agnieszka z tatą i bratem

proszę określcie która noc w week. Wam pasuje, ewentualnie czy obie!! na razie wpisuję wszystkich na sobotę bo nie mam pojęcia kogo dopisać na którą noc!

B) noc z piątku na sobotę:
- ryśka
- Adrianapl
- TŻ Adrianapl
- Bubor
- BarbaraHorz

C) noc z soboty na niedzielę:
- ryśka
- aassiiaa
- Grrr...
- Ewung
- TŻ Ewung

D) noc z niedzieli na poniedziałek:
-

3. na wypadek konieczności ewakuacji psów i kotów (kotów w kociarni jest 16, wszystkie dorosłe, część to schorowane staruszki), psów 50, w tym wiele starych i chorych.

- mb (kilka sztuk kotów)
- EwKo (kilka sztuk kotów, które zmieszczą się w kuchni)
- Macho (suczka Kobra)
Ostatnio edytowano Czw sty 31, 2008 15:29 przez ryśka, łącznie edytowano 10 razy
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw wrz 06, 2007 20:06

Ja chętnie pojadę tylko niech mnie ktoś poratuje jak to z pociągami jest - dalego jest do pociągu od CK i wie ktoś jak w sobotę rano są?? bo ja w sobote do pracy na 11 ;)
I ile pociąg kosztuje? (niewiem jak, ale muszę na pociąg kasę skombinować ;) ) w razie czego, mogę zaprzęgnąć jeszcze koleżankę chyba, jeśli przydałaby się jeszcze jedna osoba - ale to znowu kobieta :/

(w ogóle muszę wymyśleć sensowne wytłumaczenie dla rodziców czemu ja jechać chcę :D:D ) i jakieś zaplecze obronne na wszelki wypadek trzeba będzie spakować ze sobą :D:D

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Czw wrz 06, 2007 20:07

no z nas (tzn ja i moj TŻ) jedno zdeklarowane na 100%- drugie zalezy od tego, czy znajdziemy opieke dla stworzen furzastych
z piatku na sobote- tylko nas trzeba zabrac z i przywiezc do Krakowa...
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Czw wrz 06, 2007 20:12

Lili pisze:Ja chętnie pojadę tylko niech mnie ktoś poratuje jak to z pociągami jest - dalego jest do pociągu od CK i wie ktoś jak w sobotę rano są?? bo ja w sobote do pracy na 11 ;)
I ile pociąg kosztuje? (niewiem jak, ale muszę na pociąg kasę skombinować ;) ) w razie czego, mogę zaprzęgnąć jeszcze koleżankę chyba, jeśli przydałaby się jeszcze jedna osoba - ale to znowu kobieta :/

(w ogóle muszę wymyśleć sensowne wytłumaczenie dla rodziców czemu ja jechać chcę :D:D ) i jakieś zaplecze obronne na wszelki wypadek trzeba będzie spakować ze sobą :D:D

Lili, rodzice absolutnie MUSZĄ wiedzieć po co jedziesz i muszą wyrazić na to zgodę :!:
Transport -dopiero będziemy się umawiać. Do pociągu trzeba dojechać autobusem, ok. 10 minut, ale - w week. autobusy nie jeżdżą koło azylu często.
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 06, 2007 20:14

A autobus jakiś z Kraka jedzie?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw wrz 06, 2007 20:16

Ryśka - moi rodzice są nadopiekuńczy i w życiu mnie nie puszczą w takiej sytuacji :/ a ja chce pomóc!!

Lili

Post » Czw wrz 06, 2007 20:18

grrr... pisze:A autobus jakiś z Kraka jedzie?

Jedzie pks, do centrum T.Gór, chyba ląduje koło 17 w cetrum T.Gór, ale nigdy nim nie jechałam. Inne opcje - PKS do Bytomia lub Katowic i potem przesiadka. No i z centrum T.Gór trzeba dojechać do azylu, ale to już nie problem.
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 06, 2007 20:20

Lili pisze:Ryśka - moi rodzice są nadopiekuńczy i w życiu mnie nie puszczą w takiej sytuacji :/ a ja chce pomóc!!

Nie ma takiej możliwości, Lili, żeby nie wiedzieli.
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 06, 2007 20:23

no to będzie krucho... ale porozmawiam...

jeśli by mi się nie udało (a niestety, nie sądze, żeby moi nadwrażliwi rodzice pozwolili mi jechać w takiej sytuacji... może by pozwolili gdybym miała jechać z chłopakiem, ale on do 22 pracuje więc nie ma takiej opcji niestety ;( ), to mogę zaoferować:

- przypilnowanie zwierząt komuś kto by miał jechać a trzymają go zwierzęta
- jeśli ktoś chce dla bezpieczeństwa czarną pałkę (taką jak mają policjanci) tylko musiałabym ją znaleźć
- kij bejsbolowy ;)
- mogą się dołożyć 20zł do Waszego dojazdu czy coś
- poszukać innych rzeczy przydatnych do obrony/ataku ;)

i niewiem co... ale jak powiecie co się przyda to to zorganizuje!

(czy TG są daleko od Świętochłowic??)

Lili

Post » Czw wrz 06, 2007 20:25 CK wątek nadzwyczajny

Uważajcie na siebie...Powiadomcie policję,że zostajecie tam na noc,żeby wiedzieli....
Szkoda,że jesteśmy tak daleko..
Może ktoś z Was ma gaz do obrony?
:( :? :(
Ela
Ostatnio edytowano Czw wrz 06, 2007 20:28 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw wrz 06, 2007 20:26

Lili pisze:- jeśli ktoś chce dla bezpieczeństwa czarną pałkę (taką jak mają policjanci) tylko musiałabym ją znaleźć
- kij bejsbolowy ;)

:ryk:

- przypilnowanie zwierząt komuś kto by miał jechać a trzymają go zwierzęta

- a to jest pomysł SUPER!
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 06, 2007 20:29

ryśka pisze:
Lili pisze:- jeśli ktoś chce dla bezpieczeństwa czarną pałkę (taką jak mają policjanci) tylko musiałabym ją znaleźć
- kij bejsbolowy ;)

:ryk:

przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Lili

Post » Czw wrz 06, 2007 20:30

ja moge zabrac moja kochana Kobrunie(sunia) na tymczas, ktorki tymczas ale chyba bym mogla...a koty...nie mam pojecia... :(

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Czw wrz 06, 2007 20:33

Jak napisałem Aassii na Pw mogę jechać w dowolnym terminie i mogę wziąć 4 osoby . W razie czego wybierzcie najodpowiedniejszy termin a ja sie dostosuje .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw wrz 06, 2007 20:35

Macho pisze:ja moge zabrac moja kochana Kobrunie(sunia) na tymczas, ktorki tymczas ale chyba bym mogla...a koty...nie mam pojecia... :(

jeżeli dojdzie do tej sytuacji, to tymczasy będą musiały byc aż do czasu wydania zwierząt do adopcji. ale wpiszę Cię tak czy siak!
Obrazek

ryśka

[następna]