15 działkowców z Łodzi - wątek TŻ-owy ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2007 23:14

dzięki za namiary. W poniedziałek z samego rana zadzwonię do Pani Eli i umówię się z nią.
Mam nadzieję, że się na coś przydam.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sie 05, 2007 0:38

Zaczynamy rozliczenia :wink:
wplaty,ktore dotarly na konto Krowka,ktoremu udzielilam swoich danych :wink: to:

Na leczenie Krowka od Szymkowej 50 zl
KB Alessandra 20 zl
KB Lim Lim 15zl
KB Goniek888 10zl
KB Rebeliia 25zl
Boni dla Krowka 25zl
Alessandra-na leczenie Krowka 200zl
Adam wirtrualny opiekun Krowka 20zl
KB Agiis-s 43 zl
Wydatki
2 wyzyty u weta,linco-spectin+zmiana opatrunku 30zl
3 gratis :P
7 saszetek RC convalescence 28zl
4 puszki felixa 400g. 20zl
sucha karma RC,rozne rodzaje 25zl
wizyta i 3 zdjecia wraz z konsultacja 50zl

Wplywy 408zl

Wydatki 153zl
Zostalo 255zl

Rozliczenia beda korygowane na biezaco 8)
Ostatnio edytowano Pt sie 10, 2007 22:27 przez elfrida, łącznie edytowano 1 raz

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pon sie 06, 2007 9:56

elfrida pisze:Dzwonilam wlasnie do Pani Eli!
Calkiem mozliwe,ze Ptysia wezmie kolezanka Pani Eli...i to na stale :P ,problemem sa tylko finanse na karme dla Kotucha,ale mysle,ze to bylby chyba najmniejszy problem,bo jak kazdy kocio,Ptys ma opiekuna wirtualnego ...gdyby jednak cos nie wyszlo,to Ptys przezimuje u mnie...

a opiekun z pewnością nie pożałuje na jedzonko, więc spokojnie :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sie 07, 2007 0:15

A więc mocne kciuki za domek dla Ptysia :ok: :ok: :ok:
Widzę, że w skarpecie u Krówka nie zbyt dużego zapasu... Chyba muszę o jakimś bazarku dla pięknotka pomyśleć. Jutro przejrzę kocie skarby :D
Gość po leczeniu jest "jak nowy" :lol: Nawet nie widać, która łapka była pogryziona. Dla niego również przyda się bazarek, to co ma w skarpecie wystarczy na leczenie, ale trzeba jeszcze pomyśleć o budce. Skoro chłopak ma już grunt to trzeba rozpocząc budowę :wink: Inna sprawa, że byłoby cudownie gdyby znalazł się dla Gościa domek. Ten sklep, do którego Gość zagląda i w którym ma się osiedlić jest po drugiej stronie ulicy niż działki i kocio tak wędruje przez jezdnię... Może jak już będzie miał budkę skończy albo przynajmniej ograniczy te wycieczki...
Dopiero dzisiaj dotarła przesyłka z Krakvetu, mało, że opóźniona to jeszcze nie całkiem zgodna z zamówieniem :roll: Witamin dla Ptysia nie było, materacyka dla Traperka również - zdecydowałam o zamianie na inny, dostał bardzo ładne legowisko tylko sporo mniejsze niż materacyk. Ale może to i lepiej, będzie miał na wyłączność :wink: Zamiast sprayu nabłyszczającego dla kotów dotarł spray dla psów - napisałam z prośbą o wyjaśnienie, czekam na odpowiedź. Prawdę mówiąc pierwszy raz spotkałam się w Krakvecie z takim zamieszaniem. Może to przez sezon urlopowy :roll: Dobrze, że karma jest taka jak potrzeba, to najważniejsze.
Pani Ela odrebrała dzisiaj lekarstwo na świerzba dla Rudego (Zosiu, jeszcze raz :1luvu:) Przy okazji kupiła ten sam preparat dla Gościa i rozmawiałyśmy o tym czy nie kupić go również dla pozostałych. Tym bardziej, że pewna Dobra Dusza z Allegro mocno zasiliła fundusz ogólny kociastych :D Pani Ela ma zorientować się ile który waży, zobaczymy ile by kosztowało hurtowe odpchlenie-odświerzbienie-odrobaczenie :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto sie 07, 2007 21:30

Same dobre wiadomości :D
A co słychać u Mruczka i Stefci?
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Śro sie 08, 2007 13:24

Nie wiem :oops: Od kilku dni nie rozmawiałam z panią Elą, ciągle brakuje mi czasu :evil: Przypuszczam, że brak wiadomości to dobra wiadomość :D Trudno jest omówić wszystkie sprawy, więc przede wszystkim rozmawiamy o tych kotach, którym coś dolega. Postaram się dzisiaj dowiedzieć co słychać u Twoich wirtualnych Futerek :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro sie 08, 2007 14:00

BAJKA-BB pisze:Nie wiem :oops: Od kilku dni nie rozmawiałam z panią Elą, ciągle brakuje mi czasu :evil: Przypuszczam, że brak wiadomości to dobra wiadomość :D Trudno jest omówić wszystkie sprawy, więc przede wszystkim rozmawiamy o tych kotach, którym coś dolega. Postaram się dzisiaj dowiedzieć co słychać u Twoich wirtualnych Futerek :D

Jeśli brak wiadomości to dobra wiadomość, to mi wystarczy :D
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Śro sie 08, 2007 14:09

Bylysmy z Pania Ela i z Krowkiem na rtg.Niestety nie jest za dobrze,Krowek ma w ciele srut..wlasnie w okolicy stawu biodrowego :( ,ma jeszcze 2 niezidentykowane rzeczy,cos jak drucik,dlugie i cienkie...sprawa nie jest prosta,bo byloby ciezko to usunac a dopuki nie ma stanu zapalnego to lepiej tego nie ruszac,choc jak wiadomo olow jest szkodliwy dla zdrowia :( .Krowek utyka na ta chora nozke,na razie mam masowac amatorsko choc masaze sa bardzo wskazane!.Okazalo sie,ze miednica byla zlamana i jest zwezona i to jest powodem klopotow z zalatwianiem.duza ilosc masy kalowej w jelitach...Dostalysmy recepte na preparat wspomagajacy odbudowe nerwow w nozce,podobno skuteczny.Koszt 1 serii po 10 zastrzykow to okolo 50 zl,jeszcze sie nie dowiadywalam dokladnie :oops: .Krowek jest bardzo grzeczny i kochany a ze jest strachliwy to teraz jak najbardziej rozumiem..jak mozna zwierzeciu zrobic taka krzywde :( ......

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Śro sie 08, 2007 14:15

elfrida pisze:Bylysmy z Pania Ela i z Krowkiem na rtg.Niestety nie jest za dobrze,Krowek ma w ciele srut..wlasnie w okolicy stawu biodrowego :( ,ma jeszcze 2 niezidentykowane rzeczy,cos jak drucik,dlugie i cienkie...sprawa nie jest prosta,bo byloby ciezko to usunac a dopuki nie ma stanu zapalnego to lepiej tego nie ruszac,choc jak wiadomo olow jest szkodliwy dla zdrowia :( .Krowek utyka na ta chora nozke,na razie mam masowac amatorsko choc masaze sa bardzo wskazane!.Okazalo sie,ze miednica byla zlamana i jest zwezona i to jest powodem klopotow z zalatwianiem.duza ilosc masy kalowej w jelitach...Dostalysmy recepte na preparat wspomagajacy odbudowe nerwow w nozce,podobno skuteczny.Koszt 1 serii po 10 zastrzykow to okolo 50 zl,jeszcze sie nie dowiadywalam dokladnie :oops: .Krowek jest bardzo grzeczny i kochany a ze jest strachliwy to teraz jak najbardziej rozumiem..jak mozna zwierzeciu zrobic taka krzywde :( ......

czy dowiadywałaś się, ile kosztowałby zabieg usunięcia śrutu i ciał obcych i ile potrzeba serii zastrzyków do odbudowy nerwów w nóżce?

o koszty pytałam, bo szczerze mówiąc też chciałabym pomóc w sfinansowaniu leczenia
Ostatnio edytowano Śro sie 08, 2007 15:54 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro sie 08, 2007 14:22

:strach:
brak słów...
Biedna Kocinka :love:

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Śro sie 08, 2007 14:44

elfrida pisze: Lepcia natomiast zostala u Arczi z powodu przedluzania spotkanie i adopcji ..Arczi stwierdzila,ze w takim ukladzie jej juz nie odda 8) .Renatko razem z Pania Ela baaardzo dziekujemy :P u Ciebie i tak bnedzie miala lepiej!!!

dopiero doczytałam po urlopie, a tu taki kwiatek 8O :twisted:
już wstępnie Arczi w kostkę kopnęłam, ma szukać Lepci domku, potrzeba tylko dobrych zdjęć (to prośba do Elfridy ;) ) i wstawiamy ogłoszenia. Pewnie, że Arczi to super dom, ale Lepcia musi znaleźć swoje własne kolana i ... zwolnić miejsce dla kolejnej kociej bidy, prawda, Renatko ? :twisted: :wink:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 08, 2007 15:52

elfrida pisze:Bylysmy z Pania Ela i z Krowkiem na rtg.Niestety nie jest za dobrze,Krowek ma w ciele srut..wlasnie w okolicy stawu biodrowego :( ,ma jeszcze 2 niezidentykowane rzeczy,cos jak drucik,dlugie i cienkie...sprawa nie jest prosta,bo byloby ciezko to usunac a dopuki nie ma stanu zapalnego to lepiej tego nie ruszac,choc jak wiadomo olow jest szkodliwy dla zdrowia :( .Krowek utyka na ta chora nozke,na razie mam masowac amatorsko choc masaze sa bardzo wskazane!.Okazalo sie,ze miednica byla zlamana i jest zwezona i to jest powodem klopotow z zalatwianiem.duza ilosc masy kalowej w jelitach...Dostalysmy recepte na preparat wspomagajacy odbudowe nerwow w nozce,podobno skuteczny.Koszt 1 serii po 10 zastrzykow to okolo 50 zl,jeszcze sie nie dowiadywalam dokladnie :oops: .Krowek jest bardzo grzeczny i kochany a ze jest strachliwy to teraz jak najbardziej rozumiem..jak mozna zwierzeciu zrobic taka krzywde :( ......

nie mam słów na te ludzkie ścierwa, które mu to zrobiły :twisted:
biedne kociątko tyle musiało wycierpieć i tyle jescze przed nim..

Karolinko, tak, jak mówiłam telefonicznie, jesli chodzi o finanse na rehabilitację Krówka, ew. zabieg, leki, etc. możesz na mnie liczyc - na jakieś 200zł na razie, tylko daj znac, kiedy; jesli cokolwiek jest mu w stanie pomóc, nie ma co sie zastanawiać, jakoś damy radę finansowo :wink:
byle tylko chłopak mógł normalnie zyć bez cierpienia :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sie 08, 2007 16:34

Kiedy czytam takie historie to zawsze zastanawiam się co kieruje ludźmi, że tak się zachowują. Jak żyją po tym co zrobili, przecież pracują, jedzą, oglądają TV i nic? Żadnych wyrzutów sumienia? A może wręcz przeciwnie - są zadowoleni? Po prostu wredne, zakompleksione s.... syny!

Trzymaj się dzielny Krówku! Oczywiście też się dorzucimy do leczenia.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro sie 08, 2007 19:26

kciuki dla Krówka :ok: :ok: :ok: żeby wszystko było dobrze.

a jako, że właśnie zapisałam się do forumowego klubu czarownic to na tych ohydnych ludzi co go tak skrzywdzili idę już rzucac klątwę...
naprawde brak słow... :cry:

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Śro sie 08, 2007 19:46

To jest po prostu chore :strach: Jak można :evil:
Elfrido rób wszystko co możliwe, żeby Krówka wyleczyć, zaraz pędzę wystawiać bazarki.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

[poprzednia][następna]