awi - nieustraszony pogromca sznurków! nowe fotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2007 11:27 awi - nieustraszony pogromca sznurków! nowe fotki

agacior_ek mi kazala, to chwale sie moją, ahem, Szparką (imię wybrał jej tatuś, gdym była zbyt mała by widzieć w nim coś nietypowego... po prawdzie faktycznie właziła gdzie tylko się dało).

http://i7.photobucket.com/albums/y284/c ... choyna.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y284/c ... choyna.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y284/choyna/kotabw.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y284/choyna/kota.jpg

Wracalim sobie kiedyś wieczorem do domu, a tu coś miauczy na drzewie. Przy pomocy kija od szczotki i odrobiny perswazji, kociak dał się ściągnąć, a następnego dnia już miauczała pod naszym oknem. Rodzice zostali przekonani, że kotek jest mały, śliczny, kochany i taki biedny, a koronny argument łaził za mną z zadartym ogonkiem. I to było 12 lat temu :)

1,5 tygodnia temu kota przeszła dość poważną operację (guz nowotworowy pod paszką), ale goi się pięknie, zachowanie u pani wet poprawiło się zaskakująco (kiedyś bez głupiego jasia/2 wetów do trzymania/rękawic narciarskich ani rusz) i to podobno moja zasługa :oops:

Teraz czekamy aż rodzice skończą domek budować, zeby na stare lata Szparka mogła się jeszcze na zielonej trawce powygrzewać :)
Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2007 9:35 przez nerwen, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

nerwen

Od: Nie maja 13, 2007 20:59

Post » Sob maja 26, 2007 11:38

Czarne jest piękne :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob maja 26, 2007 11:40

Piękna jest Twoja Szparka, miała szczęście, że trafiła na Ciebie. Trzymam kciuki, zeby już wszystko było dobrze.
Oczywiście, że czarne jest piękne... :)
Obrazek Obrazek

ranka

Od: Śro cze 08, 2005 16:10

Post » Sob maja 26, 2007 12:17

Szpareńko :1luvu:
Czitka ostatnio pytała, czy czarne koty to inny gatunek.. ja znam tylko Szparkę i ona jest zdecydowanie jedyna w swoim rodzaju.. Na włościach nerwen rządzi ona i tylko ona..
lustruje wszystkich gości, wybiera tych, z którymi można się zaprzyjaźnić (ja do nich nie należę :wink: ), jest dumną kobietą o szerokich zainteresowaniach i wielkiej godności, którą widać w każdym jej ruchu :love: :1luvu:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Sob maja 26, 2007 12:50

kota bardzo dziękuje za komplementy :)

Agatko, ona Michała też jakoś niespecjalnie kocha (swojego wujka! no jak można...), pewnie za bardzo dla niej kotkami pachniecie, bo np. do Michałowej Ani ponoć smielsza była ;)

kot w tej chwili grzeje sie w swoim ulubionym miejscu, tj. pod lampką, przytulona do laptopa.

(kot makolubny) http://i7.photobucket.com/albums/y284/c ... 6_2129.jpg
(mój laptop, nie oddam!) http://i7.photobucket.com/albums/y284/c ... 6_2143.jpg
(5kg mruczenia) http://i7.photobucket.com/albums/y284/c ... 5_0719.jpg
Obrazek

nerwen

Post » Sob maja 26, 2007 13:57

Fakt, czarny kot jest stworzony do rządzenia! Moja Ziutka rozstawia po kątach towarzystwo, bije łapami chłopaków i osobiście podejmuje decyzję komu pozwoli spać razem z nami :lol:
Zgadza się, że to inny gatunek :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob maja 26, 2007 15:12

Nerwen-kicia cudna! czarne jest przepiękne :wink:

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob maja 26, 2007 20:33

Jakie kocie piekności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdrowia koteczce życzę :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob maja 26, 2007 20:38

Uwielbiam czarrrne koty :) Zdrowia dla Czarnej Damy (od równie czarnego Demona i Jego pani) :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon maja 28, 2007 13:49

zadzwonilam dzis do pani wet po wyniki histopatologii i niestety okazalo sie, ze to gruczolakorak, przerzutowy, zlosliwy i generalnie kawal gnoja (won mi od mojej koteczki!) :( staram sie nie panikowac, bo kota jest naprawde w znakomitej kondycji, a guz zostal wyciety z zapasem, bedziemy trzymac kciuki za brak wznowy.
a nawet jesli, kotka ma przed soba jeszcze troche zupelnie dobrego zycia, ale w ogole nie mam ochoty myslec w tym kierunku...
Obrazek

nerwen

Post » Pon maja 28, 2007 14:51

Z całą odpowiedzialnością mając do niedawna cztery koty twierdzę, że tylko czarne koty są naprawdę kocie. Indywidualiści jedyni w swoim rodzaju. Bardzo mi przykro, że wyniki są niedobre. Mam kotkę/ czarną/ w tym samym wieku i niedawno przeszła operację gruczolaka. Wyniki u weta są już pewnie od tygodnia a ja nie mam odwagi zadzwonić i spytać jakie. Kotka też czuje się świetnie i mam nadzieję, że jeszcze długo tak zostanie, czego i wam z całego serca życzymy. :1luvu:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon maja 28, 2007 21:57

Szparciu, nie daj się!
Jesteś czarna, żadne logiczne prawa sie ciebie nie trzymają no nie :)

A może ktoś na forum miał już jakieś doświadczenie z tego typu nowotworem?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto maja 29, 2007 5:40

nerwen pisze:zadzwonilam dzis do pani wet po wyniki histopatologii i niestety okazalo sie, ze to gruczolakorak, przerzutowy, zlosliwy i generalnie kawal gnoja (won mi od mojej koteczki!) :( staram sie nie panikowac, bo kota jest naprawde w znakomitej kondycji, a guz zostal wyciety z zapasem, bedziemy trzymac kciuki za brak wznowy.
a nawet jesli, kotka ma przed soba jeszcze troche zupelnie dobrego zycia, ale w ogole nie mam ochoty myslec w tym kierunku...

Nawet tak nie myśl!!!
Moja Wega przeszła już dwie podobne operacje - ostatnią w zeszły piątek :( . To co ją atakuje to ten sam typ paskudztwa który uczepił się Twojej Szparki :(. Moja Wegunia bardzo źle znosi rekonwalescencję a i tak jestem dobrej myśli, ma być wszystko w porządku i już :!: .
Trzymam kciuki za Twoją kicię :ok: :ok: :ok:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt cze 08, 2007 16:50

Nerwen (brrrrrrr, jak gupio się tak do ciebie zwracać :wink: ), jak czuje się Szparka?
Zapomniała już pewnie o operacji... :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt cze 08, 2007 17:21

juz caly kotek czuje sie swietnie, lacznie z lapka. brzuszek jej zarasta i wyglada przezabawnie jak go wywala do grzania :D wlasnie z okazji upalow wylewnie sie do mnie przytula albo grzeje kolo laptopa :roll: poza tym ostatnio stwierdzila, ze pikantne skrzydelka z kfc to jest to (a ze szparka jest testerem jakosci w naszym domu jesli chodzi o miensko, czuje, ze mam alibi przynajmniej na ten jeden fastfood ;) )

tymczasem domek z ogrodkiem sie coraz szybciej konczy meblowac i staram sie nie myslec o przeprowadzce kotki do rodzicow :(

zmienilam temat na mniej grobowy :)
Obrazek

nerwen

[następna]