Kacper i Koton, zdjęcia, zdjęcia!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2007 19:56 Kacper i Koton, zdjęcia, zdjęcia!!

O tym jak Kacper trafił do mnie przeczytacie tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57880&highlight=kacper

Dziś Kacper przyjechał do swojego nowego lokum, do swoich nowych Dużych i do swojego nowego kociego kumpla.
Koci kumpel był najmniej zadowolony ze wszystkich.

Kacper był troszkę przestraszony, szczególnie, że magic usiłowała jednocześnie pokazać jego śliczne łapki, łzawiące oczko, uszy, które trzeba czyścić i łysą plamkę na karku :ryk:

Ciągle jest bardzo płochliwy, ale tak szalenie ciekawski że nie usiedzi w swoim jedynym bezpiecznym miejscu - pod najniższą półką w schowku - i robi szybkie wypady na zwiad :lol:

Rezydent łypie, syczy i warczy aż huczy, ale na razie tylko tyle.
Zdjęcia Kacperka na nowym tutaj: (to wredne czarne to Kotoniasty-rezydent :) )

http://picasaweb.google.pl/krzysiek.sikora/Kacper

P.S. Właśnie szaleje z TŻtem i aportuje! :lol:
Kacper, nie TŻ :oops:
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2007 21:14 przez leenka, łącznie edytowano 4 razy

leenka

Od: Wto kwi 03, 2007 7:18

Post » Pt maja 04, 2007 20:07

:D

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt maja 04, 2007 22:26

własnie niedawno dotarłam do domu, padam, pozdrowienia, jutro więcej napiszę;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt maja 04, 2007 22:28

a, witamy Dużych Kacperka:D
łódzkie ciocie na pewno będą ciekawe co u niego słychać, piszcie dużo

a jak tam Magic ?
prześcieradło wystarczyło do otarcia łez wylewanych na pożegnanie z ulubieńcem :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob maja 05, 2007 7:58

Kacperku gratuluje domku :D
A domkowi gratuluje Brykacza :D

Badz szczesliwy piekny kocie :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob maja 05, 2007 8:10

Pisiokot, jakos sobie radzę;) (aczkolwioek dziwnie się wracało do domuze świadomością, że Kacper nie będzie miei witał.
Domek fajny, to Kacper pokocha nowych Dużych, byle tylko brata starszego pokochał z wzajemością :).
Kacper niezbyt był szczęsliwy w czasie podrózy, ale ją przeżył. W nowym domu na początku się chował, ale potem natura miłośnika przygód i odkrywcy przezwyciężyła strach i Kacper zaczął eksplorować dom. Oby tylko zbytnio nie eksplorował tej przepieknej czerwonej sofy, bo coś czuję, że to może nie być mądre posunięcie.
Fajnie, że bawił się ze swoim Dużym, to oznacza, że się trochę wyluzował. Czekam na wieści jak będziecie mieli chwilkę.
I jeszcze muszę bardzo Leenke pochwalić za niesamowity talent kulinarny. cudne ciasto i pyszna sałatka (czekam na przepisy).
W ogóle Kraków piękny, krakowianki i krakowianie przemili, szkoda tylko, że tak daleko. Dziękuję Maćkowi i Magiji
8) :king: :king: :king: :cowsleep: :balony: :1luvu: :twisted: za pomoc w transporcie i mam nadzieję, że juz odżyli po męczącym powrocie do domu (oj lekko nie było).
A oto ostatnie zdjęcia Kacpra u mnie i jedno w nowym domu, Magija wstawi potem zdjęcia Kacpra latarnika.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Post » Sob maja 05, 2007 9:22

Kacperku, szczęściarzu :!: Słyszałam, że trafiłeś w tak super ręce, że w lepsze trafić już nie mogłeś :D Pisz do nasz dużo, bo będziemy tęsknić.
Jak Ci minęła pierwsza noc?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob maja 05, 2007 10:44

Dzień dobry, witamy wszystkich :)

Ależ wczoraj wieczorem było szaleństwo! Kacper aportował jak nakręcony :D Uśmialiśmy się do łez :)

Noc minęła spokojnie, dzielny globtroterek zwiedzał co tylko można, i co nie można - też :) popiskiwał troszkę, ale generalnie był bardzo grzeczny. Świtem rankiem troszkę się pobawiliśmy i pomizialiśmy bo popiskiwania były jakby intensywniejsze, dostał kropelki do oczka, i znów był spokój.

Chociaż z Kacperzyną to jak z dzieckiem - jak jest cicho, to się Duzi zaczynają zastanawiać co też Małe kombinuje ....

Koton już jakby mniej syczy, wczoraj to mało zapaści nie dostał... a Kacper tak bardzo chciał się obwąchiwać i łaził za Kotoniastym krok w krok. W efekcie bidula rezydent dopiero w okolicach wieczora zdołał w samotności udać się do kuwety, wcześniej na widok śledzącego go Kacpra wypadał z miejsca teoretycznego odosobnienia jak strzała rozsiewając wokół wściekłe syczenie i żwirek ;)

P.S. Pamiętacie lustro z łazienki? Jest na jednym ze zdjęć w galerii. Lustra już z nami nie ma... Tam akurat eksploracja terenu przebiegła zbyt gwałtownie... Wszystkie łapy całe! :)

Tylko gdzie ja się teraz będę malować??!!

leenka

Post » Sob maja 05, 2007 11:18

No to ładniei się Kacperku zaprezentowałeś na wstępie z tym lustrem. Trochę przystopuj z eksploracją.
Właśnei się zastanawiałam, że tylko Kacper jest w tytule wątku, a przecież jak się okazało, macie w domu czarne cudo, czyli pieknego Kotona, który absolutnie nie linije ani nie gryzie wbrew pewnym insynuacjom :twisted:
Jestem w szoku, że Kacper tak za nim chodzi. A w nocy były razem?
edit:
właśnie obejrzałam jeszcze raz zdjęcia, myślałam, że to było jakieś mniejsze lusterko do malowania. Czy mam rozumieć, że to małe zwierzątko potłukło to wielkie lusto :?: :roll:
Obrazek

magicmada

Post » Sob maja 05, 2007 12:31

Małe ale zmyślne zwierzątko doskonale sobie poradziło z większym lecz mniej zwinnym przeciwnikiem i musiało zastosować jakiś chwyt techniczny, bowiem rywał poddał się bez walki :D

Mieszkanie zostało raz jeszcze dokładnie obejrzane pod kątem likwidacji podobnych przeciwników i przeszkód dla swobodnej eksploracji ;)

leenka

Post » Sob maja 05, 2007 12:44

Bardzo mi było miło Was poznać :D
Kacperek cała podróż był bardzo grzeczny, dotarlismy jak zwykle nie bez problemów - złamaliśmy zakaz cofania na autostradzie, ale to tylko ze względu na Kacpra, na którego czekali już jego Duzi :D

poczatek nowego życia Kacperka
Obrazek
zegnajcie łódzkie ulice!
Obrazek
już prawie jesteśmy!
Obrazek
mój nowy Dom
Obrazek
i pierwsze spotkanie z Dużymi (jacy przystojni i śliczni!)
Obrazek
jedziemy do Domu
Obrazek
zaraz będziemy :)
Obrazek

w Domu
jakie pyszne ciasto! (ale mam zdolną Dużą!)
Obrazek
pomału się rozglądam (jeszcze nieśmiało)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mój jeszcze nie-kolega Koton
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob maja 05, 2007 12:48

leenka pisze:Małe ale zmyślne zwierzątko doskonale sobie poradziło z większym lecz mniej zwinnym przeciwnikiem i musiało zastosować jakiś chwyt techniczny, bowiem rywał poddał się bez walki :D

Mieszkanie zostało raz jeszcze dokładnie obejrzane pod kątem likwidacji podobnych przeciwników i przeszkód dla swobodnej eksploracji ;)

czyli kolejny dekorator wnętrz na forum, cóż czasem (a raczej przeważnie) ludzie zupełnie nie potrafią gospodarować swojej przestrzeni :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob maja 05, 2007 13:00

Witam!!
No coz jako (jak by nie patrzec rodzina Duzych) stwierdzam ze Kacperek trafil w naprawde dobre rece :D Kacper jest śliczny!Musze go jak najszybciej zobaczyc na zywo!!
W krotce przedstawie moje kocisko ktore nie wyglada tak ladnie gdyz jest bialym kotkiem (przynajmniej teoretycznie ) gdyz w praktyce roznie to bywa!!No ale jak by nie bylo wszyscy go kochamy bo jest milusinski i jeszcze jak do tej pory nie stlukl zadnego lustra!!Byc moze lepiej gospodarujemy przstrzenia!! :lol:
Pozdrawiam

Gusiaa

Od: Sob maja 05, 2007 12:49

Post » Sob maja 05, 2007 13:03

Magija! Super fotorelacja z podróży Kacperka :) Super pomysł - opatentuj! :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob maja 05, 2007 13:14

No, Kacperku, jak na pierwszy dzień pobytu w nowym domku, pokazałeś, że wcale się niczym nie przejmujesz. Nie wariuj za bardzo i proszę nie demoluj mieszkania leenki. Co sobie pomyślą inne futrzaki, jak się o tym dowiedzą?Obrazek Posłuchaj dobrych rad Magicmady. Obrazek Ona tak się starała, żeby nauczyć Cię dobrych manier. Bądź grzecznym chłopakiem i nie rób tak więcej Obrazek
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

[następna]